Ik ben een voorstander van groener en bewuster leven, al meer dan een decennium. Regelmatig zet ik (kleine) stapjes vooruit, af en toe (onbewust) ook eens een stapje achteruit.

Sowieso legt iedereen zijn eigen accenten als het op groener leven aankomt. Ik probeer bijvoorbeeld zo veel mogelijk biologische afbreekbare schoonmaakmiddelen en verzorgingsproducten te gebruiken. Wij rijden zo weinig mogelijk met de auto en ik ben in mijn leven nog maar drie keer met het vliegtuig op reis geweest. Maar ik eet wel vlees bijvoorbeeld. Weinig, maar ik eet het wel. Ik probeer ook weinig afval te maken, maar dat is niet goed aan het lukken met de verbouwingen. Daarover binnenkort meer.

Ik bega ook al eens een misstap. Eind december bijvoorbeeld. Mijn vriend liet vallen dat ik nog weleens krullen in mijn haar mocht leggen en ik had zin om iets anders met mijn haar te doen, maar niets te drastisch, dat had ik eerder dat jaar al gedaan. Ik ben te lui om zelf altijd krullen in mijn haar te leggen en besloot om voor een permanent te gaat (ook gekend als permenaat in het Antwerpse). Pas toen de chemische goedjes in mijn haar gekapt werden, besefte ik dat dit eigenlijk niet echt strookt met mijn idee van groener leven. Altijd natuurlijke shampoo gebruiken, maar dan wel voor een permanent kiezen … Ik had even het gevoel dat ik mezelf aan het verloochenen was. Enfin, ik besliste al snel dat er toch geen weg terug was en dat ik zou genieten van mijn nieuwe haarstijl, maar dat het wel meteen de laatste keer was …

krullen

Och, zoals slimme blogmadammen Mme Zsazsa en Kerygma al zeiden: De eis tot consequentie is de doodsteek van elk goed initiatief. En iedereen begaat weleens een misstapje, zeker?

Save

Registreer hier voor de nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte van de webshop en krijg je een cadeautje bij je eerste bestelling!

Dank je!