De boog kan niet altijd gespannen staan.


Ik ben een voorstander van groener en bewuster leven, al meer dan een decennium. Regelmatig zet ik (kleine) stapjes vooruit, af en toe (onbewust) ook eens een stapje achteruit.

Sowieso legt iedereen zijn eigen accenten als het op groener leven aankomt. Ik probeer bijvoorbeeld zo veel mogelijk biologische afbreekbare schoonmaakmiddelen en verzorgingsproducten te gebruiken. Wij rijden zo weinig mogelijk met de auto en ik ben in mijn leven nog maar drie keer met het vliegtuig op reis geweest. Maar ik eet wel vlees bijvoorbeeld. Weinig, maar ik eet het wel. Ik probeer ook weinig afval te maken, maar dat is niet goed aan het lukken met de verbouwingen. Daarover binnenkort meer.

Ik bega ook al eens een misstap. Eind december bijvoorbeeld. Mijn vriend liet vallen dat ik nog weleens krullen in mijn haar mocht leggen en ik had zin om iets anders met mijn haar te doen, maar niets te drastisch, dat had ik eerder dat jaar al gedaan. Ik ben te lui om zelf altijd krullen in mijn haar te leggen en besloot om voor een permanent te gaat (ook gekend als permenaat in het Antwerpse). Pas toen de chemische goedjes in mijn haar gekapt werden, besefte ik dat dit eigenlijk niet echt strookt met mijn idee van groener leven. Altijd natuurlijke shampoo gebruiken, maar dan wel voor een permanent kiezen … Ik had even het gevoel dat ik mezelf aan het verloochenen was. Enfin, ik besliste al snel dat er toch geen weg terug was en dat ik zou genieten van mijn nieuwe haarstijl, maar dat het wel meteen de laatste keer was …

krullen

Och, zoals slimme blogmadammen Mme Zsazsa en Kerygma al zeiden: De eis tot consequentie is de doodsteek van elk goed initiatief. En iedereen begaat weleens een misstapje, zeker?

Save

gerhilde

bouwjaar 1985 – maakt en schrijft – houdt van: haar kat Hobbes, juwelen en kaarsen maken, post krijgen, pasta, verse lakens, fijne mensen

Misschien lees je ook graag

10 Comments

 • Josefien De Bock
  April 4, 2017 at 7:51 am

  Je doet zoveel inspanningen om het wél goed te doen, dan mag je zeker al eens een misstapje begaan hé!
  Ik probeer ook zo bewust mogelijk te leven maar ben soms ook boos op mezelf bv. als ik weer eens te veel mee heb uit de winkel terwijl de koelkast nog vol ligt, of als ik veel afval maak…

 • Greet
  April 4, 2017 at 7:58 am

  Ik sluit mij aan bij dat laatste: beter inconsequent het goede doen dan consequent het verkeerde. Dan maar krulspelden de volgende keer :-)?

 • Sofie
  April 4, 2017 at 2:25 pm

  Ik denk dat de mensen die álles perfect groen doen heel dun gezaaid zijn. En da’s ok, je doet al zoveel meer dan vele anderen!
  Sofie recently posted…Hotspot: gezonde fastfood bij Emma’s Kitchen in AntwerpenMy Profile

 • Misssexandthecity
  April 4, 2017 at 2:40 pm

  Als iedereen zoveel moeite als jij zou doen, hadden we al een mooiere wereld en ja, ik moet hier ook hand in eigen boezem steken……..ik doe niet genoeg!

 • Mel
  April 4, 2017 at 4:02 pm

  Wat een goeie, “De eis tot consequentie is de doodsteek van elk goed initiatief” – die ga ik onthouden 🙂 Soms zondigen kan/mag/moet om vol te houden, volop genieten van de nieuwe coupe zou ik dus zeggen :)))

 • Sofie
  April 4, 2017 at 7:30 pm

  Absoluut! We doen wat we kunnen én het is al veel meer dan de doorsnee mens. Ik leef heel zuinig en ecologisch maar ik heb ook een niet-zuinige auto. Omdat ik mijn vrijheid en mijn honden (want 3 honden op de trein is niet handig) ook belangrijk vind.
  Sofie recently posted…Dit kan ik niet missen in het huishouden (35/40)My Profile

 • Evi
  April 4, 2017 at 8:07 pm

  De boog kan inderdaad niet altijd gespannen staan, zeker niet als je al zoveel doet als wat jij doet!

 • Goofball
  April 4, 2017 at 8:49 pm

  De perfectie nastreven is zekerheid op ontgoocheling en frustratie hebben. Dus natuurlijk, een misstap begaan mag en morgen kan je altijd opnieuw beginnen!

 • liese
  April 5, 2017 at 4:46 am

  je zou mij moeten bezig zien soms met al mijn elektrische apparaten in één keer aan, je zou er krulhaar van krijgen!!!

 • Leen
  April 18, 2017 at 3:09 pm

  Groot gelijk hoor!!

LEAVE A COMMENT

CommentLuv badge

Over mij

Gerhilde

Gerhilde

Hallo! Ik schrijf hier persoonlijke stukjes, maar ook over boeken, groener leven, creativiteit en verbouwingen. Veel leesplezier!

Volg via Facebook

Archief

getest en goedgekeurd

Meststoffen voor jouw blog

Fair Wear Friday

Fairwear Friday

Instagram

Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram