Fair Wear Friday #14: Bellamy Gallery

Fair Wear Friday #14: Bellamy Gallery


Bellamy Gallery leerde ik kennen via Lidia. Zij heeft dit jaar een speciale uitdaging: one dress one year. Zij draagt in 2017 elke dag dezelfde jurk (ze heeft er drie, om te kunnen wassen) om de onrechtvaardigheid in de kledingindustrie aan te klagen. Die jurk komt van Bellamy Gallery, maar het was vooral het vest dat ze onlangs droeg dat mijn interesse wekte. De kleur is niet helemaal mijn ding, maar het model wel. Daar zou vast nog kleding naar mijn smaak zijn!

Bellamy gallery beloftesBij Bellamy dragen ze duurzaamheid hoog in het vaandel, ze willen bijdragen aan een betere wereld. Een wereld waarin we goed omgaan met het milieu en met elkaar. Hun belangrijkste punten daarbij zijn:
* goede werkomstandigheden
* eerlijk leefbaar loon
* weg met de wegwerpcultuur
* een tweede leven
* van 25 tot 65

Ze zijn effectief heel transparant over herkomst van de stoffen en waar de producten gemaakt zijn. Alle producten worden in Europa gemaakt en al hun leveranciers zijn lid van het BSCI (Business Social Compliance Initiative). Het BSCI is een vereniging van Europese fabrikanten die willen voorkomen dat hun producten worden gemaakt onder slechte omstandigheden. Ook over hun prijzen zijn ze transparant, ze geven overal een duidelijk overzicht mee van de prijszetting.

Bellamy gallery prijszettingZe doen niet mee aan solden, omdat ze altijd de beste prijs geven. Een kortingcode heb ik dus niet gevraagd, dat zou weinig zin hebben. Ik heb wel gevraagd of ik hun foto’s mag gebruiken en dat mocht. Dit is trouwens geen samenwerking, zoals gewoonlijk steun ik gewoon graag de betere merken.

Ik kocht drie stuks, kwestie van de maten, stoffen en modellen wat beter te leren kennen. Blijkbaar had ik mijn zinnen gezet op lintjes.

De prijszetting van het eerste stuk staat hierboven, de herkomst is Italië. De top is iets glitteriger in het echt dan op foto, maar dat lijkt me niet abnormaal. Glitters zijn moeilijk op foto te pakken en het staat bij de omschrijving.

Het tweede stuk komt uit Polen en bestaat voor 67 % uit tencel (boomschors) wat ik extra interessant vind. De stof wordt omschreven als zeer zacht en dat kan ik beamen.

De broek is van Wit-Rusland en bestaat voor 100 % uit tencel. Die voelt aan als een heerlijke zomerbroek.

Bellamy Gallery denkt ook aan de vollere dames: ze verkopen tot XXL, iets wat niet vaak gebeurt bij fair en eco kleding. Ze geven ook nog twee jaar stijladvies bij elk stuk dat je koopt, via de productcode op de website. Echt een toffe service vind ik dat.

Fashion Revolution

Van 24 tot 30 april is het trouwens Fashion Revolution, Lidia schreef er eerder deze week al over. Vandaag schrijven Lies en Kim ook iets in het kader van Fair Wear Friday. Ga zeker ook eens bij hen lezen!

 

Save

Save

Save

gerhilde

bouwjaar 1985 – maakt en schrijft – houdt van: haar kat Hobbes, juwelen en kaarsen maken, post krijgen, pasta, verse lakens, fijne mensen

Misschien lees je ook graag

13 Comments

 • geertruurzaam
  April 21, 2017 at 7:42 am

  Wat leuk, dat stijladvies! Dat is echt een extra service die ik nog nergens ben tegengekomen. Tof!

  • gerhilde
   gerhilde
   April 21, 2017 at 3:59 pm

   Inderdaad, die service kende ik ook nog niet. Echt een leuke extra! 🙂

 • Le petit requin
  April 21, 2017 at 9:17 am

  Ok, die winkel staat al meteen gepind; veel tof gerief inderdaad! Merci 🙂 Mooie stuks ook die jij uitkoos!
  Bij mij komt er hopelijk volgende week nog eens een FWF-bericht online 🙂 Of misschien schrijf ik gewoon over de Fashion Revolution Week-events waar ik naartoe ga, dat is misschien makkelijker dan mijzelf overtuigen om nog eens te poseren 😉

  • gerhilde
   gerhilde
   April 21, 2017 at 4:00 pm

   Ik los dat poseren dus op door foto’s van de webwinkel te gebruiken, maar binnenkort zal ik wel moeten. *spannend*

 • Lidia
  April 21, 2017 at 9:44 am

  Toffe items heb je gescoord!! Ik ben heel benieuwd naar hoe de broek je bevalt, die vind ik namelijk ook erg mooi!

 • Goofball
  April 21, 2017 at 10:45 am

  wow, heerlijk transparant…super cool. Nee ik kende hen nog niet maar ik duik later wel eens dieper in hun website

 • Vriendin D
  April 21, 2017 at 11:52 am

  Oh jee, dit is slecht voor mijn budget. Ik heb al 3 kleedjes gezien die ik graag wil, en 2 truien…
  Die lintjes zijn tof!

  • gerhilde
   gerhilde
   April 21, 2017 at 4:13 pm

   Dank je. Ik heb mij ook wat moeten inhouden. 🙂

 • ines
  April 23, 2017 at 10:02 am

  Hier ga ik toch eens mijn neus insteken 😉

LEAVE A COMMENT

CommentLuv badge

Over mij

Gerhilde

Gerhilde

Hallo! Ik schrijf hier persoonlijke stukjes, maar ook over boeken, groener leven, creativiteit en verbouwingen. Veel leesplezier!

Volg via Facebook

Archief

getest en goedgekeurd

Meststoffen voor jouw blog

Fair Wear Friday

Fairwear Friday

Instagram

Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram