Bellamy Gallery leerde ik kennen via Lidia. Zij heeft dit jaar een speciale uitdaging: one dress one year. Zij draagt in 2017 elke dag dezelfde jurk (ze heeft er drie, om te kunnen wassen) om de onrechtvaardigheid in de kledingindustrie aan te klagen. Die jurk komt van Bellamy Gallery, maar het was vooral het vest dat ze onlangs droeg dat mijn interesse wekte. De kleur is niet helemaal mijn ding, maar het model wel. Daar zou vast nog kleding naar mijn smaak zijn!

Bellamy gallery beloftesBij Bellamy dragen ze duurzaamheid hoog in het vaandel, ze willen bijdragen aan een betere wereld. Een wereld waarin we goed omgaan met het milieu en met elkaar. Hun belangrijkste punten daarbij zijn:
* goede werkomstandigheden
* eerlijk leefbaar loon
* weg met de wegwerpcultuur
* een tweede leven
* van 25 tot 65

Ze zijn effectief heel transparant over herkomst van de stoffen en waar de producten gemaakt zijn. Alle producten worden in Europa gemaakt en al hun leveranciers zijn lid van het BSCI (Business Social Compliance Initiative). Het BSCI is een vereniging van Europese fabrikanten die willen voorkomen dat hun producten worden gemaakt onder slechte omstandigheden. Ook over hun prijzen zijn ze transparant, ze geven overal een duidelijk overzicht mee van de prijszetting.

Bellamy gallery prijszettingZe doen niet mee aan solden, omdat ze altijd de beste prijs geven. Een kortingcode heb ik dus niet gevraagd, dat zou weinig zin hebben. Ik heb wel gevraagd of ik hun foto’s mag gebruiken en dat mocht. Dit is trouwens geen samenwerking, zoals gewoonlijk steun ik gewoon graag de betere merken.

Ik kocht drie stuks, kwestie van de maten, stoffen en modellen wat beter te leren kennen. Blijkbaar had ik mijn zinnen gezet op lintjes.

De prijszetting van het eerste stuk staat hierboven, de herkomst is ItaliΓ«. De top is iets glitteriger in het echt dan op foto, maar dat lijkt me niet abnormaal. Glitters zijn moeilijk op foto te pakken en het staat bij de omschrijving.

Het tweede stuk komt uit Polen en bestaat voor 67 % uit tencel (boomschors) wat ik extra interessant vind. De stof wordt omschreven als zeer zacht en dat kan ik beamen.

De broek is van Wit-Rusland en bestaat voor 100 % uit tencel. Die voelt aan als een heerlijke zomerbroek.

Bellamy Gallery denkt ook aan de vollere dames: ze verkopen tot XXL, iets wat niet vaak gebeurt bij fair en eco kleding. Ze geven ook nog twee jaar stijladvies bij elk stuk dat je koopt, via de productcode op de website. Echt een toffe service vind ik dat.

Fashion Revolution

Van 24 tot 30 april is het trouwens Fashion Revolution, Lidia schreef er eerder deze week al over. Vandaag schrijven Lies en Kim ook iets in het kader van Fair Wear Friday. Ga zeker ook eens bij hen lezen!

Β 

Save

Save

Save

Registreer hier voor de nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte van de webshop en krijg je een cadeautje bij je eerste bestelling!

Dank je!