Sinds de 10 zomerdagen vorig jaar hebben enkele buren wat meer groen voor hun gevel staan. Wij wonen namelijk in de stad, waar sowieso minder groen is, maar onze buren fleuren de buurt graag op. Wij vonden het idee van een verticale tuin in een pallet wel tof en hielden na de zomer een pallet opzij. Afgelopen weekend maakten we werk van ons verticaal tuintje.

Denk voor je eraan begint goed na over welke planten je wil en of die geschikt zijn. Onze verticale tuin staat aan de noordkant en de planten krijgen dus weinig licht. Verder willen we het ding graag zomer en winter laten staan dus moeten de plantjes wel ergens tegen kunnen. Van mijn moeder kregen we bosaardbeien, verder kozen we vooral voor sempervivum en andere bodembedekkers.

Benodigdheden
* pallet
* worteldoek
* schaar
* nietpistool of handtacker
* compost
* veel bloemen

bloembak pallet benodigdheden

Wij maakten met de worteldoek kuipjes in de ‘bakjes’ van de pallet en nietten die vast. Zo’n nietpistool werkt superhandig en is nog eens leuk om te gebruiken ook.

bloembak pallet worteldoek en nietjes

In die kuipjes kan je gewoon je bloemen en planten zetten. Zorg voor voldoende compost! Wij kwamen net toe met onze zak van 25 liter.

bloembak pallet bloemen en potgrond

Je kan je pallet aan de muur bevestigen, maar dat hoeft niet per se. Wij deden dat wel, voor de stevigheid en omdat ons keldergat (met ventilatie) erachter zit.

bloembak pallet resultaat

Die witte bloempjes en de grassen gebruikten we trouwens voor een ander projectje, waarover later meer.

bloembak pallet plantjes

Wat vind je van het resultaat?

Save

Registreer hier voor de nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte van de webshop en krijg je een cadeautje bij je eerste bestelling!

Dank je!