Sinds november vorig jaar hebben wij geen keuken meer, dik een half jaar dus. Dat lukt, wij zijn toch niet de grootste koks, en wij maken volop gebruik van anderen: gaan eten in de buurt of bij mijn broer of schoonmoeder of Deliveroo. Frietjes, Chinees en pizza gaan wij eigenlijk altijd zelf halen. Ik vind die brommertjes maar niets en we hebben goede leveranciers op wandelafstand, maar sinds we lekker eten met de fiets kunnen laten brengen, doen we dat ook af en toe. Dat leven zonder keuken brengt natuurlijk wat afval met zich mee. Daar ben ik geen fan van, maar dat is nu even zo. Binnen afzienbare tijd hebben we weer een keuken en zullen we die heus ook wel gebruiken.

Ik mis mijn keuken dus niet echt, maar er is één ding dat ik wel mis: een eitje eten. Als de kans zich voordoet, grijp ik die dus ik eet wel af en toe een eitje, maar dat is veel minder vaak dan ik zou willen. Wij hebben trouwens wel een oven en een microgolf, wij hebben gewoon geen kookvuur meer. Ja, ik weet dat er potjes bestaan om een eitje klaar te maken in de microgolf, maar dat ontploft al eens en dat is eigenlijk echt niet zo lekker …

Intussen vond ik wel een manier om een eitje klaar te maken in de oven. Zonder veel moeite, want groentjes snijden in een bouwwerf is ook niet alles. Echt koken zit er dus momenteel niet in. Ik zei het al: we redden ons wel en af en toe zijn we eens wat creatiever, he.

Mijn eerste probeersel was een eitje in een broodje, Pinterest staat er vol mee.

ei in broodjeIk gebruikte een Italiaanse bol als basis, dat is een vrij groot broodje dat nog vrij zacht, maar wel stevig is. Er zitten ook kruiden in dus dat is ook best handig. Het concept is echt zo simpel als het lijkt: bovenste stuk eraf, uithollen (niet te veel, er mogen geen gaatjes in de bodem zitten) en in de oven zetten.

Nadien zag ik bij een pizzeria een pizza met een ei op. Wat er verder op die pizza zat, weet ik al niet meer, maar dat ei vond ik wel een goed idee! Ik kocht een vegetarische diepvriespizza en mikte het ei in het midden. Ei is gelukkig niet zo lopend en het bleef eigenlijk heel goed liggen, beter dan ik verwacht had.

ei op pizza Ik vond dat het de pizza beter maakte (als ik ergens het vlees mis, is het wel op een pizza, verder eet ik met plezier vegetarisch), maar het eigeel stolt sneller dan het eiwit en dat is dan weer niet wat ik zoek in een spiegelei.

Dus ging ik verder met experimenteren. Een eitje op een ovenschotel!

ei op ovenschotelDeze keer brak ik bewust ook de eierdooier en jawel: veel beter!

Sindsdien heb ik dat nog enkele keren gedaan, ik ben best fan. Al verwacht ik niet dat ik dat ga blijven doen eens ik een keuken heb. Behalve op die pizza dan misschien?

Heb jij vreemde eetgewoontes?

Save

Save

Save

Registreer hier voor de nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte van de webshop en krijg je een cadeautje bij je eerste bestelling!

Dank je!