Handig gerief voor in de badkamer (of een shoplog bij Waschbär)


Waschbär (of Waschbaer) leerde ik kennen via Geertrui. Ze deelde een recept voor een ecologische toiletreiniger en gaf op het einde van haar artikel een tip voor ecologische(re) toiletborstels bij Waschbär. De reiniger heb ik nog niet gemaakt (ik gebruik eigenlijk gewoon altijd toiletreiniger van Ecover), maar die webshop vond ik wel erg interessant!

Je kan bij Waschbär zo ongeveer alles kopen: kleding, schoonmaakproducten, verzorgingsproducten, keukengerei, meubels, lampen  …

Waschbaer categorieen

Ze leggen sterk de nadruk op ecologisch en dat zie je aan alle milieuvriendelijke labels die ze hebben.

Waschbaer milieuvriendelijke labels

Kortom, een winkel naar mijn hart en ik moest toevallig een nieuwe toiletborstel hebben. Ook zocht ik al langer naar een aftrekker/raamtrekker voor de douchewanden, maar ik vond er nergens een die ik mooi en betaalbaar vond.

Ik zocht en vond mijn goesting bij Waschbär en kocht een aftrekker en een toiletborstel.

aftrekkerDe aftrekker past goed in onze badkamer (we kozen voor kranen uit rvs en de aftrekker is daar ook uit gemaakt) en hangt dan ook te pronken in onze douche. De glazen douchewand hing al onder de kalk, maar met wat azijn kregen we dat erg gelukkig wel af. Die zuignap is er in die paar weken dat we de aftrekker hebben één keer afgedonderd, maar dat lag aan mij: ik gebruik de aftrekker niet alleen voor de glazen douchewand, maar ook voor de andere wanden en kwam toen tegen die zuignap. Werkt dus prima!

Wc-borstelOok bij de wc-borstel kozen we voor rvs. De borstel zelf is gemaakt van rubber en is verwisselbaar. Er is ook een stukje dat handig is om onder de rand te gaan, maar onze nieuwe wc’s hebben eigenlijk amper een rand. Dat rubber voelt in het begin trouwens even vreemd: er zijn minder ‘haren’ op de borstel en ze zijn flexibeler, maar eigenlijk werkt het wel vlot, vind ik. De remsporen haal je best onmiddellijk weg, maar dat kan ik sowieso iedereen aanraden.

Eén nadeel aan de webshop: de Nederlandse website verstuurt niet naar België, daarvoor moet je bij de Duitse webshop zijn en daar kan je niet van taal wisselen. Ik maakte dus mijn keuze in de Nederlandse webshop en kopieerde de artikelnummers naar de Duitse webwinkel. Echt handig vind ik dat niet dus contacteerde ik de klantendienst, maar voorlopig gaan ze dat niet veranderen. Mail hen gerust zelf als je het een interessante webshop vindt! Hoe meer vraag, hoe meer kans dat ze er iets aan veranderen, me dunkt.

Ken jij de webshop Waschbär al?

Dit artikel bevat affiliate links.
Het kost jou niks, maar als jij erop klikt en een aankoop doet,
krijg ik een percentje en zo steun je dus mijn blog,
gratis en voor niets.

Save

Save

gerhilde

bouwjaar 1985 – maakt en schrijft – houdt van: haar kat Hobbes, juwelen en kaarsen maken, post krijgen, pasta, verse lakens, fijne mensen

Misschien lees je ook graag

2 Comments

 • Sofie
  May 26, 2017 at 7:55 am

  Tof! Ik had hen al eens voorbij zien komen, toch wel interessant!
  Sofie recently posted…Dit maakt mij gelukkig (+ preview Gelukszaaiers app)My Profile

 • Le petit requin
  May 31, 2017 at 2:16 pm

  Wij hebben ook al een paar producten van Waschbär in huis, o.a. schoteldoeken (zeer content van) en gordijnen (maar half content, want ze zijn wel mooi, maar niet – zoals nochtans aangegeven op de site – lichtdicht).
  Wel jammer dat je als Nederlandstalige Belg in het Duits je weg moet gaan zoeken. Wel weer positief (al heb jij daar natuurlijk niets aan), is dat ze een aparte Zwitserse shop hebben, waardoor de goederen niet door de douane moeten (en je dus niet nog een x% invoerkosten moet bijbetalen). Misschien dat als (de interesse op) de Belgische markt groot genoeg wordt, ze inderdaad toch zullen investeren in een Belgische website of verzending naar België vanaf de Nederlandse site.
  Le petit requin recently posted…Loop naar de Maan!My Profile

LEAVE A COMMENT

CommentLuv badge

Over mij

Gerhilde

Gerhilde

Hallo! Ik schrijf hier persoonlijke stukjes, maar ook over boeken, groener leven, creativiteit en verbouwingen. Veel leesplezier!

Volg via Facebook

Archief

getest en goedgekeurd

Meststoffen voor jouw blog

Fair Wear Friday

Fairwear Friday

Instagram

Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram