Waschbär (of Waschbaer) leerde ik kennen via Geertrui. Ze deelde een recept voor een ecologische toiletreiniger en gaf op het einde van haar artikel een tip voor ecologische(re) toiletborstels bij Waschbär. De reiniger heb ik nog niet gemaakt (ik gebruik eigenlijk gewoon altijd toiletreiniger van Ecover), maar die webshop vond ik wel erg interessant!

Je kan bij Waschbär zo ongeveer alles kopen: kleding, schoonmaakproducten, verzorgingsproducten, keukengerei, meubels, lampen  …

Waschbaer categorieen

Ze leggen sterk de nadruk op ecologisch en dat zie je aan alle milieuvriendelijke labels die ze hebben.

Waschbaer milieuvriendelijke labels

Kortom, een winkel naar mijn hart en ik moest toevallig een nieuwe toiletborstel hebben. Ook zocht ik al langer naar een aftrekker/raamtrekker voor de douchewanden, maar ik vond er nergens een die ik mooi en betaalbaar vond.

Ik zocht en vond mijn goesting bij Waschbär en kocht een aftrekker en een toiletborstel.

aftrekkerDe aftrekker past goed in onze badkamer (we kozen voor kranen uit rvs en de aftrekker is daar ook uit gemaakt) en hangt dan ook te pronken in onze douche. De glazen douchewand hing al onder de kalk, maar met wat azijn kregen we dat erg gelukkig wel af. Die zuignap is er in die paar weken dat we de aftrekker hebben één keer afgedonderd, maar dat lag aan mij: ik gebruik de aftrekker niet alleen voor de glazen douchewand, maar ook voor de andere wanden en kwam toen tegen die zuignap. Werkt dus prima!

Wc-borstelOok bij de wc-borstel kozen we voor rvs. De borstel zelf is gemaakt van rubber en is verwisselbaar. Er is ook een stukje dat handig is om onder de rand te gaan, maar onze nieuwe wc’s hebben eigenlijk amper een rand. Dat rubber voelt in het begin trouwens even vreemd: er zijn minder ‘haren’ op de borstel en ze zijn flexibeler, maar eigenlijk werkt het wel vlot, vind ik. De remsporen haal je best onmiddellijk weg, maar dat kan ik sowieso iedereen aanraden.

Eén nadeel aan de webshop: de Nederlandse website verstuurt niet naar België, daarvoor moet je bij de Duitse webshop zijn en daar kan je niet van taal wisselen. Ik maakte dus mijn keuze in de Nederlandse webshop en kopieerde de artikelnummers naar de Duitse webwinkel. Echt handig vind ik dat niet dus contacteerde ik de klantendienst, maar voorlopig gaan ze dat niet veranderen. Mail hen gerust zelf als je het een interessante webshop vindt! Hoe meer vraag, hoe meer kans dat ze er iets aan veranderen, me dunkt.

Ken jij de webshop Waschbär al?

Dit artikel bevat affiliate links.
Het kost jou niks, maar als jij erop klikt en een aankoop doet,
krijg ik een percentje en zo steun je dus mijn blog,
gratis en voor niets.

Save

Save

Registreer hier voor de nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte van de webshop en krijg je een cadeautje bij je eerste bestelling!

Dank je!