Ik wil hier al lang een update geven van de badkamer, maar ik wilde graag wachten tot die volledig klaar is. Dat is momenteel nog niet het geval, maar ik ga stoppen met wachten. Ik heb zoveel te vertellen over die badkamer dat ik dat sowieso best in stukjes verdeel. Ik ga dus gewoon beginnen met een eerste update: de douche! De badkamer is echt bijna klaar, hoor, maar nog niet helemaal …

Onze badkamer is best groot (14 mยฒ, 3m20 hoog). Dat komt omdat wij verbouwen en ervoor kozen om een slaapkamer op te geven voor die badkamer. Waar in de achterbouw vroeger een hele kleine badkamer stond (5 mยฒ) met een berging achter, gaan we nu een gastentoilet en een wasruimte voorzien. In die nieuwe en grote badkamer hebben wij dus plaats voor een douche, een bad, een groot meubel (met twee waskommen) en een toilet. Ah, en plantjes natuurlijk.

In de douche wilden wij geen tegels. Een ex-collega van mij heeft een plaat als douchewand en ik vond dat wel logisch. Voegen verzamelen toch alleen maar vuil en kuisen is niet onze favoriete hobby dus dat we geen tegels wilden, was vrij snel een uitgemaakte zaak. Ik wilde wel graag een plek om shampoo en douchegel op te zetten, want ik kwam dat al eens tegen op Pinterest en dat leek mij superhandig. Dat we een richel zouden voorzien, was dus ook vrij snel beslist.

douche-voor

De basis van onze douche! Als basis gingen wij voor wit composiet, net als het bad en de waskommen. Rechts zie je een deel van de schouw. Daar lopen al onze nieuwe leidingen (elektriciteit en water) door, dus die bleef behouden. Die geeft trouwens ook een leuke touch aan de badkamer, vind ik. De afgewerkte vloer ligt er in deze fase nog niet. We moesten onze vloer namelijk verhogen voor de stevigheid (een bad weegt veel en de balken konden sowieso extra stevigheid gebruiken). De vloerplanken konden we dus niet behouden, maar we kozen wel opnieuw voor een houten vloer. Als je die goed behandelt (en die behandeling af en toe herhaalt), lukt dat wel, zelfs in de badkamer.

Door die richel en omdat het sowieso een douche op maat is, werd een plaat als wand niet echt een optie. Gelukkig vonden we een alternatief dat we mooier vinden (en door de producenten als milieuvriendelijk wordt aangeprezen): Stuc Deco. Dit is geen gesponsorde post trouwens, ik geef gewoon graag voldoende info mee.

Je legt eigenlijk (in verschillende lagen) een waterdichte laag tegen de muur. Ook de ondergrond is al waterdicht trouwens. Het ziet eruit als beton, maar dat is ook door de kleur die wij gekozen hebben. Dat was dus de bedoeling. Zo ziet het eruit als het net bezet is, de muur is hier dus nog vollop aan het drogen.

bezetten-douchewand

Het zijn verschillende dunne lagen (sealer, hechting en afwerking) tegen de muur en dat is niet evident. Mijn vriend heeft het zelf gedaan, maar gemakkelijk is het niet. We gaan dat waarschijnlijk in de keuken ook doen als spatwand en over het aanrecht, dus mijn vriend vond het gelukkig niet zo verschrikkelijk. Als je een beetje handig bent, is het wel doenbaar. Wij wilden ook echt een iets ruwere look en dat is goed gelukt. Met dit product krijg je trouwens nooit een perfect egale wand en die kleurschakering is precies wat we wilden.

Intussen, met ook de glazen douchewand en de douchekraan, ziet het er zo uit.

douche-af

Ja, die shampoo en reinigingsgel waar ik eerder over schreef, gebruik ik nog steeds.

douche-details

In de loop van de komende weken zal ik nog hoekjes van de badkamer laten zien, maar dit stukje was al wel een aparte blogpost waard, vond ik. Niet?

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Registreer hier voor de nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte van de webshop en krijg je een cadeautje bij je eerste bestelling!

Dank je!