Eergisteren verjaarde Anke van smollen.be. We gingen op bezoek naar hun hemel op aarde en Anke verwende ons met overheerlijke drankjes en taart. De cheesecake maakte ze deze keer met speculaasbodem en aardbeien, blauwe bessen en eetbare bloemblaadjes als topping. Hier geeft ze het recept met shortbread als bodem en rode vruchten als topping.

collage verjaardag Anke www.smollen.be

Ingrediënten

 • eieren
 • room of zure room
 • witte suiker
 • bloem
 • roomboter
 • roomkaas (type philadelphia)
 • koekjes
 • krieken of kersen
 • frambozen
 • confituur of gelei
 • aardbeien
 • vanille
 • bessen

Werkwijze

Mix 200 gram zandkoekjes (shortbread) tot fijne kruimels en meng met een snuifje zout en 50 gram gesmolten boter. Doe het koekjesmengsel in een ingevette bakvorm, duw aan met de achterkant van een lepel en zet koel weg.

Meng 600 gram roomkaas met 200 ml room, enkele druppels vanille-extract en 175 gram suiker. Mix er 2 eetlepels bloem en 2 eieren onder, tot je een egaal lopend mengsel krijgt. Giet het voorzichtig bovenop de koekjesbodem en zet de bakvorm 10 minuten in de oven op 160 °C. Draai de temperatuur vervolgens naar 120 °C en laat de taart ongeveer anderhalf uur bakken, tot de vulling niet meer vloeibaar is. Laat de cheesecake in de vorm afkoelen en haal hem er voorzichtig uit.

Smeer een dikke laag frambozenconfituur over de bovenkant van de cake. Klop wat room stijf en spuit er toefjes slagroom op. Decoreer de taart naar eigen smaak met rood fruit, goudpoeder en meringues.

cheesecake met rode vruchten www.smollen.beJe kan dus kiezen voor een andere bodem of andere toppings, maar je kan bijvoorbeeld ook citroen door het beslag doen. Mmm, cheesecake!

Save

Save

Save

Registreer hier voor de nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte van de webshop en krijg je een cadeautje bij je eerste bestelling!

Dank je!