Net na onze verhuis naar onze huidige woning, schreef ik over onze nieuwe gewoonte: flessenwater. Trots was ik er niet op, het was eerder een kwestie van noodzaak: een heel oud huis, met oude loden leidingen zorgde ervoor dat wij geen kraantjeswater meer vertouwden. Intussen zijn alle waterleidingen vernieuwd en drinken wij al enkele maanden opnieuw kraantjeswater.

Kraantjeswater is goedkoper en beter voor mens en milieu. Kraantjeswater wordt streng gecontroleerd (en volgens sommige bronnen zelfs beter dan flessenwater) en is wat mij betreft in alle opzichten beter dan flessenwater. Behalve als je loden leidingen hebt, natuurlijk, maar zo zijn er niet veel huizen meer in België.

water met een smaakje

Vind je de smaak van kraantjeswater niet lekker? Hou het gewoon even vol, na een paar dagen/weken ben je gewend aan de smaak. Of drink je kraantjeswater niet onmiddellijk, maar zet het eerst even in een karaf, al dan niet in de koelkast. Ook kan je een schijfje citroen/limoen/komkommer/sinaasappel/pompelmoes/ … of wat munt of gember toevoegen aan je water. Dat is sowieso lekker en doet je misschien meteen meer water drinken. Bij mij helpt dat toch goed.

Drink jij kraantjeswater?

Save

Registreer hier voor de nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte van de webshop en krijg je een cadeautje bij je eerste bestelling!

Dank je!