Mooie karaffen om kraantjeswater in te doen


Naar aanleiding van mijn vorige blogpost, speelde ik al met het idee om verschillende leuke karaffen uit te zoeken voor jullie, Fieke haar reactie op die blogpost trok me over de streep.

De eerste karaf hebben wij in tweevoud gekocht, enkele maanden geleden. De kurk is niet alleen mooi, maar ook handig als je de karaf buiten gebruikt, om insecten niet van je drankje te laten proeven. De tweede is van gerecycled glas en heeft daardoor een groenige schijn. De derde karaf vind ik zo vrolijk! Die lijkt uit de paascollectie te komen dus ik weet niet hoelang die nog in het assortiment zal zitten. Kraantjeswater filteren is doorgaans niet nodig (die kalk is eigenlijk gewoon gezond), maar doe je het toch liefst (eventueel voor je apparaten, want die houden natuurlijk niet van kalk), dan kan dat met deze kan met filter.

De eerste karaf heb je in verschillende formaten, ook een smallere die in de koelkast past, maar deze vind ik persoonlijk mooier. Deze karaf heeft een handig schenksysteem, net als de tweede karaf. De derde karaf heeft een zeefje, zodat er niets in het glas valt bij het inschenken. De laatste karaf is perfect te gebruiken met de VitaJuwel-staaf (al geloof ik persoonlijk niet echt in de werking), ook zonder staaf vind ik de karaf elegant.

Dit artikel bevat affiliate links.
Het kost jou niks, maar als jij erop klikt en een aankoop doet,
krijg ik een percentje en zo steun je dus mijn blog,
gratis en voor niets.

Tags: ,
gerhilde

bouwjaar 1985 – maakt en schrijft – houdt van: haar kat Hobbes, juwelen en kaarsen maken, post krijgen, pasta, verse lakens, fijne mensen

Misschien lees je ook graag

4 Comments

 • Sofie
  June 13, 2017 at 8:43 am

  Die met de bolletjes is mijn favoriet 🙂
  Sofie recently posted…7x Lekker natuurlijk ijs (suikervrij, melkvrij, glutenvrij, vegan)My Profile

 • Hermien - KouweKleren
  June 13, 2017 at 10:52 am

  Ik heb zelf de tweede, van Dille & Kamille en die blijft fijn. Maar ik maak ook graag limonade en water met smaakjes in glazen flessen waar ooit sap in zat.
  Hermien – KouweKleren recently posted…11 Soorten afval die je niet meer weg hoeft te gooienMy Profile

 • Hilde
  June 14, 2017 at 12:41 pm

  Hier staat ook steeds een – glazen – karaf met kraantjeswater in de koelkast. Een rechthoekige van bij de Ikea, die precies past tussen het kleine vriesvak en de koelwand. Van de karaffen die jij hier komt tonen vind ik vooral die met die bolletjes mooi.

 • fieke
  June 18, 2017 at 7:59 pm

  Bedankt voor de post! De allereerste heb ik al vast gehad, maar ik twijfelde of de kurk geen smaken of geuren op zou nemen…
  Ik ga nog even verder op zoek, maar ik hou je tips in het achterhoofd! 🙂

LEAVE A COMMENT

CommentLuv badge

Over mij

Gerhilde

Gerhilde

Hallo! Ik schrijf hier persoonlijke stukjes, maar ook over boeken, groener leven, creativiteit en verbouwingen. Veel leesplezier!

Volg via Facebook

Archief

getest en goedgekeurd

Meststoffen voor jouw blog

Fair Wear Friday

Fairwear Friday

Instagram

Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram