Ten opzicht van mijn vorige update veranderde er misschien nog niet echt veel op het vlak van onze mobiliteit, hoewel …

We hebben nog steeds geen eigen auto, maar maken nog steeds gebruik van Cambio. Met de LEZ (lage-emissiezone) werden de deelauto’s opvallend populairder, want we kunnen niet meer reserveren à la minute. Al hebben we nog nooit echt problemen gehad, meestal wandelen we gewoon wat verder en hebben we toch nog een auto. Er sloot een standplaats (tijdelijk) en dat is minder handig, maar er komt ook een tijdelijke standplaats bij in de buurt. Met één auto (in de plaats van zeven), maar wel op 100 meter van onze deur. Verder experimenteren ze met auto’s die binnen een bepaalde zone weggezet mogen worden in de plaats van enkel op een bepaalde standplaats. Ik ben blij dat ze inspelen op de vernieuwde omstandigheden.

Knipsel_fiets

Verder is mijn werk verhuisd. Ik werkte op 900 meter van mijn deur en ging met alle plezier te voet. Intussen werk ik op 8 kilometer van mijn voordeur op een plek die totaal onbereikbaar is met het openbaar vervoer. Ik had geen fiets omdat we heel bereikbaar wonen en omdat we stadsfietsjes (Velo) hebben in de buurt, maar met die stadsfietjes geraak ik niet op mijn werk dus kocht ik een fiets. Ik kreeg advies (waarvoor 1000 maal dank) en kocht een degelijke fiets. Op mijn maat en naar mijn goesting en ik fiets er heel graag mee! De acht kilometer naar mijn werk vind ik een perfecte afstand: te doen voor dagelijks, maar toch ook voldoende beweging. ‘s Morgens neem ik een route waarbij ik niet moet nadenken, gewoon het volgen van wat grote banen met overal een fietspad naast en ‘s avonds neem ik een route langs het park met rustige paden. Iets verder, maar ‘s avonds mag dat. Ik ben wel blij met dat goede weer, want in de regen fietsen, vind ik nog altijd geen pretje en een alternatief heb ik dus niet.

Mijn vriend, die nu met de bus naar het werk gaat, zal vermoedelijk binnenkort ook van vervoermiddel wisselen (ten goede), maar dat is voor een volgende update!

Sta jij bewust stil bij jouw mobiliteit?

Save

Registreer hier voor de nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte van de webshop en krijg je een cadeautje bij je eerste bestelling!

Dank je!