Een update over onze mobiliteit #2

Een update over onze mobiliteit #2


Ten opzicht van mijn vorige update veranderde er misschien nog niet echt veel op het vlak van onze mobiliteit, hoewel …

We hebben nog steeds geen eigen auto, maar maken nog steeds gebruik van Cambio. Met de LEZ (lage-emissiezone) werden de deelauto’s opvallend populairder, want we kunnen niet meer reserveren à la minute. Al hebben we nog nooit echt problemen gehad, meestal wandelen we gewoon wat verder en hebben we toch nog een auto. Er sloot een standplaats (tijdelijk) en dat is minder handig, maar er komt ook een tijdelijke standplaats bij in de buurt. Met één auto (in de plaats van zeven), maar wel op 100 meter van onze deur. Verder experimenteren ze met auto’s die binnen een bepaalde zone weggezet mogen worden in de plaats van enkel op een bepaalde standplaats. Ik ben blij dat ze inspelen op de vernieuwde omstandigheden.

Knipsel_fiets

Verder is mijn werk verhuisd. Ik werkte op 900 meter van mijn deur en ging met alle plezier te voet. Intussen werk ik op 8 kilometer van mijn voordeur op een plek die totaal onbereikbaar is met het openbaar vervoer. Ik had geen fiets omdat we heel bereikbaar wonen en omdat we stadsfietsjes (Velo) hebben in de buurt, maar met die stadsfietjes geraak ik niet op mijn werk dus kocht ik een fiets. Ik kreeg advies (waarvoor 1000 maal dank) en kocht een degelijke fiets. Op mijn maat en naar mijn goesting en ik fiets er heel graag mee! De acht kilometer naar mijn werk vind ik een perfecte afstand: te doen voor dagelijks, maar toch ook voldoende beweging. ‘s Morgens neem ik een route waarbij ik niet moet nadenken, gewoon het volgen van wat grote banen met overal een fietspad naast en ‘s avonds neem ik een route langs het park met rustige paden. Iets verder, maar ‘s avonds mag dat. Ik ben wel blij met dat goede weer, want in de regen fietsen, vind ik nog altijd geen pretje en een alternatief heb ik dus niet.

Mijn vriend, die nu met de bus naar het werk gaat, zal vermoedelijk binnenkort ook van vervoermiddel wisselen (ten goede), maar dat is voor een volgende update!

Sta jij bewust stil bij jouw mobiliteit?

Save

gerhilde

bouwjaar 1985 – maakt en schrijft – houdt van: haar kat Hobbes, juwelen en kaarsen maken, post krijgen, pasta, verse lakens, fijne mensen

Misschien lees je ook graag

7 Comments

 • fieke
  June 20, 2017 at 7:49 pm

  Hier ook fietsen naar het werk, bewust. Ik raak gelukkig ook wel op het werk met het openbaar vervoer, maar ik doe er nu dubbel zo lang over (want sinds begin mei fiets ik elektrisch naar het werk). Jij fietste vroeger ook elektrisch toch hé, of heb ik het mis?
  In de regen fietsen haat ik ook, vooral omdat ik een bril draag 🙂

  • gerhilde
   gerhilde
   June 21, 2017 at 6:31 am

   Inderdaad, vroeger fietste ik ook elektrisch, maar die was van mijn toenmalige werkgever. Voor mijn huidige afstand vond ik elektrisch niet nodig en in verhouding te duur.

   • fieke
    June 21, 2017 at 7:48 am

    Het is inderdaad geen goedkope aankoop. Ik ben dan ook blij dat mijn fiets een bedrijfsfiets is 🙂

 • Charlotte
  June 21, 2017 at 5:04 am

  Ik woon in West-Vlaanderen en werk in Brussel. De woon-werk afstand doe ik met een combinatie fiets-trein.
  Ik denk al een tijdje dat ik een nieuwe fiets wil kopen. Ik rijd al jaren met een fiets uit de kringwinkel, toen mijn fiets gestolen was en ik snel een oplossing nodig had. Dus tips voor een fiets zijn welkom!
  Charlotte recently posted…Harry Potter and the Cursed Child, het toneelstukMy Profile

 • Silke
  June 23, 2017 at 6:13 pm

  Leuk dat je nu weer dagelijkse fietstochtjes hebt! Geniet ervan!

  Ik ga terug volop met de elektrische fiets naar het werk, is zo zalig met het mooie weer <3 die 20 km vliegen voorbij…
  Silke recently posted…Salad in a jarMy Profile

 • Joyce rdt
  June 26, 2017 at 1:30 pm

  Fietsen naar het werk is voor mij dadelijk geen optie (en was ook bij mijn vorige baan geen optie), maar als het qua afstand wel te doen was geweest had ik er ook serieus over nagedacht. Lijkt me namelijk heerlijk wakker worden. Liefs.x

 • Leen
  July 20, 2017 at 9:40 am

  Ik zou mijn fietstochtje naar het werk niet kunnen missen. Al heb ik als alternatief op te natte of luie dagen nog wél een goede busverbinding. In onze buurt nog steeds geen Cambio helaas 🙁

LEAVE A COMMENT

CommentLuv badge

Over mij

Gerhilde

Gerhilde

Hallo! Ik schrijf hier persoonlijke stukjes, maar ook over boeken, groener leven, creativiteit en verbouwingen. Veel leesplezier!

Volg via Facebook

Archief

getest en goedgekeurd

Meststoffen voor jouw blog

Fair Wear Friday

Fairwear Friday

Instagram

Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram