Bijna twee jaar geleden schreef ik over het verduurzamen van onze mobiliteit. Mijn vriend zou van werk veranderen en geen bedrijfswagen meer hebben, ik zou een elektrische fiets krijgen op het werk en zo naar daar gaan en we besloten geen eigen auto te kopen in de plaats van die bedrijfswagen, maar meer gebruik te maken van Cambio.

Zits Comics

Intussen heb ik geen elektrische fiets meer. Ik veranderde namelijk in mei vorig jaar van werk en ga nu te voet. Het werk is effectief op 900 meter van mijn voordeur. Heerlijk vind ik dat! Helaas, met de overname werd ook beslist om voor de locatie van de overnemer te gaan. Die locatie wordt nu verbouwd en in mei zouden we naar daar kunnen. Die locatie is op 7 à 8 kilometer van mijn voordeur en helaas heel slecht bereikbaar met het openbaar vervoer. Helaas ook naast de snelweg in een industriegebied, een groot verschil met midden in de stad zitten …

Sinds de vorige update kochten we plooifietsen. Goed gerief, maar minder handig om dagelijks 7 à 8 kilometer te fietsen, vind ik. Ik zal dus zelf een fatsoenlijke fiets moeten kopen (ik val helaas buiten het ‘mobiliteitsplan’ op het werk). Als er iemand tips heeft voor degelijke fietsen in verschillende maten (ik ben groot en heb dus een groter frame nodig), let me know!

Mijn vriend gaat nog altijd met de bus naar het werk (het werk regelt die busdiensten zelf) en dat gaat goed. Momenteel zijn er wel nogal veel werken aan de gang en dat geeft al eens vertraging, maar voorlopig valt dat gelukkig mee.

Zits Comics

De auto’s van Cambio gebruiken we nu veel vaker dan toen mijn vriend nog een bedrijfswagen had, maar dat lijkt me logisch. Al zijn dat dan nog meestal maar vier ritten per maand dus dat valt eigenlijk goed mee. Mijn vriend was in het begin bang dat hij zijn auto echt zou missen en daar had hij het ook wel wat moeilijk mee. Intussen vindt hij het systeem gelukkig vooral gemakkelijk. Wij hebben echt te weinig een auto nodig (we verkiezen nog altijd openbaar vervoer boven een auto als het kan) en aan een auto zouden we véél meer betalen dan aan ons abonnement van Cambio. Wij wonen ook heel centraal en hebben op vijf minuten stappen meer dan 15 auto’s tot onze beschikking. Ook een camionette of twee, wat al eens van pas kan komen tijdens een verbouwing. Al merken we nu wel dat de populariteit van Cambio aan het stijgen is, zeker sinds de invoering van de LEZ (lage-emissiezone). We moeten vroeger reserveren dan op het moment zelf, maar het is misschien geen ramp als we wat beter leren plannen. Alleszins, ik hoop wel dat Cambio nog aan uitbreiding denkt en dat steeds meer mensen gebruik willen maken van een autodeelsysteem.

Mijn vriend blijft een autoliefhebber en dan zeker een oldtimerliefhebber. Ooit zal hij dus opnieuw een oldtimer kopen vermoedelijk, maar dat zal dan eerder als hobby zijn dan echt als vervoermiddel.

Ben jij bewust bezig met je mobiliteit of neem jij (net als veel Belgen) de auto voor 600 meter?

 

Save

Save

Registreer hier voor de nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte van de webshop en krijg je een cadeautje bij je eerste bestelling!

Dank je!