Begonnen met: yoga!

Begonnen met: yoga!


Lisanne haar gastblog gaf mij het zetje dat ik nodig had om effectief met yoga te beginnen. Al was het zetje misschien eerder nog vriendin T. die liet weten dat ze yoga deed, maar een vriendin kon gebruiken om het samen (en dus vaker) te doen. Sindsdien stemmen vriendin T. en ik wekelijks af of we die week yoga gaan doen. Vaak lukt het niet, maar intussen volgde ik toch al vier lessen: 2 keer yin yoga, een keer yoga in het park (een combinatie van vinyasa en flow yoga, als ik het goed onthouden heb) en de laatste keer was yoga in een museum (vinyasa).

Yin yoga is een trage vorm van yoga, met oefeningen die telkens drie tot vijf minuten worden vastgehouden. Daardoor werk je meer op je kraakbeen, ligamenten en bindweefsel. Vinyasa is actiever en spreekt mij persoonlijk meer aan. Ik heb nog veel te leren en ik hoop flexibeler te worden, maar daarvoor zal ik het vooral moeten volhouden.

Van Lisanne kreeg ik een yogamatje als extra stimulans om te beginnen met yoga. Ik liet haar weten dat ik dacht dat ik vooral thuis yoga zou doen (wat ik toen eigenlijk ook echt van plan was, voor vriendin T. zichzelf aanbood als compagnon) en dat ik groot en niet mager ben. De mat die ik kreeg is extra dik (4,5 milimeter) en is vrij van schadelijke stoffen (getest op schadelijke stoffen volgens Öko-tex Standard 100, productklasse 1). Ik zei dat ik thuis aan yoga ging doen dus zat er geen lint bij om de mat te vervoeren. Gelukkig had vriendin D. een matje met lint en doet zij vooral thuis aan yoga dus is dat lint voor haar overbodig.

Ik ben blij dat de mat zo dik is en toch niet te zwaar om met lint te vervoeren. Mijn knieën zijn nogal snel gevoelig, maar dat valt mee met deze mat en ik ben fan van de kleur. Mijn slechte enkels zorgen ervoor dat niet alle houdingen evident zijn, maar ik denk dat het net nuttig is om yoga te doen, om die zwakke ligamenten sterker te maken.

yoga M HKA

Ik denk niet dat ik meteen een echt yogini zal worden, maar ik wil het wel graag blijven doen. Zeker yoga op een speciale locatie is tof! Yoga in het park is echt perfect voor een zwoele zomeravond, al was er vrij veel zand en dat vond ik dan weer jammer voor mijn matje. Ik kon de mat wel gewoon afspoelen in mijn bad en langs de douchewand hangen dus dat was wel gemakkelijk. De mat kan ook in de wasmachine, maar liefst niet te vaak. Logisch eigenlijk, want zo slijt het echt wel snel. Yoga in het M HKA was helemaal speciaal. Het kost 9,50 euro, maar je krijgt er een yogales voor tussen de moderne kunst, een ontbijt en je mag het museum bezoeken. Dat smaakt naar meer!

Doe jij yoga? Heb jij nog tips voor een beginner?

Ik kreeg het yogamatje, maar dat heeft mijn mening niet beïnvloed.

Save

Save

gerhilde

bouwjaar 1985 – maakt en schrijft – houdt van: haar kat Hobbes, juwelen en kaarsen maken, post krijgen, pasta, verse lakens, fijne mensen

Misschien lees je ook graag

11 Comments

 • Greet
  June 27, 2017 at 8:49 am

  Yoga in het M HKA lijkt me inderdaad wel bijzonder! Veel plezier nog met yoga! Zelf ging ik een tijdje elke week naar de yogales maar tegenwoordig beperk ik me tot af en toe een paar oefeningen thuis.

 • Nina
  June 27, 2017 at 8:10 pm

  Ik heb dat een tijdje gedaan bij een lerares thuis, en dat was super.
  Nu de moed aan het verzamelen om er eindelijk mee te beginnen thuis met een video.
  Mocht ik nog in Antwerpen wonen, ging ik zeker ook naar yoga in het park. Is dat met Valerie?

  Succes nog!
  Nina

  • gerhilde
   gerhilde
   June 28, 2017 at 4:27 pm

   Die les was met Valerie, ja, en de yin yoga ook. 🙂

 • Hilde
  June 28, 2017 at 9:24 am

  Leuk! Ik heb me intussen ingeschreven voor yogalessen – starten in september. Dus neen, ik heb geen tips maar die volgen ongetwijfeld nog 😉 .

 • Silke
  June 29, 2017 at 5:04 pm

  Amai cool, zo in het park en het museum!

  Als student heb ik een paar jaar yogalessen gevolgd, en ik probeer sinds enkele maanden te herbeginnen met regelmatig aan yoga doen, maar het komt er maar niet van… Zou me misschien toch maar beter eens inschrijven voor lessen nu ik gestopt ben met mijn praktijk 🙂
  Silke recently posted…Wat ik leerde van 3 maanden Project 333My Profile

 • Elien - kabouterheuvel
  June 29, 2017 at 8:59 pm

  Oh, lijkt me wel spannend… Misschien start ik ooit ook wel eens met zo’n lessen… Maar dan moet ik eerst een vriendin vinden die aan yoga doet en me weet te overtuigen 🙂

  • gerhilde
   gerhilde
   June 30, 2017 at 6:46 am

   Je hoeft dat niet met twee te doen, he, maar ik vind dat vaak wel gezelliger. 🙂

 • Misssexandthecity
  July 1, 2017 at 7:08 am

  Ik heb een tijdje bikram yoga gedaan, heb nu de draad thuis weer opgepikt met Vinyasa yoga en dat bevalt me prima. Veel plezier ermee en je kan thuis oefenen, je vindt heel veel op youtube :-).

 • Vriendin D
  July 2, 2017 at 1:01 pm

  Haha, vriendin D. doet eigenlijk vooral niet aan yoga. Mijn matje is al welgeteld 1 keer gebruikt geweest en dat was voor buikspieroefeningen, niet voor yoga.

  • gerhilde
   gerhilde
   July 2, 2017 at 7:20 pm

   Dus jouw eerste echte yogales wordt sowieso een specialleke: in het M HKA of in Kopenhagen. 🙂

 • Leen
  July 20, 2017 at 9:50 am

  Ik kocht een spotgoedkoop en eigenlijk te dun matje toen ik begon met yoga. En wat grappig, ik heb net ook een postje geschreven over mijn ervaringen met hatha yoga, waar ik begin dit jaar mee begon. (Het komt pas volgende week ofzo online.) Dat was héél basic yoga en vooral gericht op ontspanning en relaxatie. Ik ben in het dagelijks leven al genoeg ‘sportief’ bezig (tuinieren, wandelen, hopelijk binnenkort weer lopen) zodat ik niets te inspannends als extra wou, eerder iets om te onspannen. En daar bleek dit perfect voor.

LEAVE A COMMENT

CommentLuv badge

Over mij

Gerhilde

Gerhilde

Hallo! Ik schrijf hier persoonlijke stukjes, maar ook over boeken, groener leven, creativiteit en verbouwingen. Veel leesplezier!

Volg via Facebook

Archief

getest en goedgekeurd

Meststoffen voor jouw blog

Fair Wear Friday

Fairwear Friday

Instagram

Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram