Lisanne haar gastblog gaf mij het zetje dat ik nodig had om effectief met yoga te beginnen. Al was het zetje misschien eerder nog vriendin T. die liet weten dat ze yoga deed, maar een vriendin kon gebruiken om het samen (en dus vaker) te doen. Sindsdien stemmen vriendin T. en ik wekelijks af of we die week yoga gaan doen. Vaak lukt het niet, maar intussen volgde ik toch al vier lessen: 2 keer yin yoga, een keer yoga in het park (een combinatie van vinyasa en flow yoga, als ik het goed onthouden heb) en de laatste keer was yoga in een museum (vinyasa).

Yin yoga is een trage vorm van yoga, met oefeningen die telkens drie tot vijf minuten worden vastgehouden. Daardoor werk je meer op je kraakbeen, ligamenten en bindweefsel. Vinyasa is actiever en spreekt mij persoonlijk meer aan. Ik heb nog veel te leren en ik hoop flexibeler te worden, maar daarvoor zal ik het vooral moeten volhouden.

Van Lisanne kreeg ik een yogamatje als extra stimulans om te beginnen met yoga. Ik liet haar weten dat ik dacht dat ik vooral thuis yoga zou doen (wat ik toen eigenlijk ook echt van plan was, voor vriendin T. zichzelf aanbood als compagnon) en dat ik groot en niet mager ben. De mat die ik kreeg is extra dik (4,5 milimeter) en is vrij van schadelijke stoffen (getest op schadelijke stoffen volgens Öko-tex Standard 100, productklasse 1). Ik zei dat ik thuis aan yoga ging doen dus zat er geen lint bij om de mat te vervoeren. Gelukkig had vriendin D. een matje met lint en doet zij vooral thuis aan yoga dus is dat lint voor haar overbodig.

Ik ben blij dat de mat zo dik is en toch niet te zwaar om met lint te vervoeren. Mijn knieën zijn nogal snel gevoelig, maar dat valt mee met deze mat en ik ben fan van de kleur. Mijn slechte enkels zorgen ervoor dat niet alle houdingen evident zijn, maar ik denk dat het net nuttig is om yoga te doen, om die zwakke ligamenten sterker te maken.

yoga M HKA

Ik denk niet dat ik meteen een echt yogini zal worden, maar ik wil het wel graag blijven doen. Zeker yoga op een speciale locatie is tof! Yoga in het park is echt perfect voor een zwoele zomeravond, al was er vrij veel zand en dat vond ik dan weer jammer voor mijn matje. Ik kon de mat wel gewoon afspoelen in mijn bad en langs de douchewand hangen dus dat was wel gemakkelijk. De mat kan ook in de wasmachine, maar liefst niet te vaak. Logisch eigenlijk, want zo slijt het echt wel snel. Yoga in het M HKA was helemaal speciaal. Het kost 9,50 euro, maar je krijgt er een yogales voor tussen de moderne kunst, een ontbijt en je mag het museum bezoeken. Dat smaakt naar meer!

Doe jij yoga? Heb jij nog tips voor een beginner?

Ik kreeg het yogamatje, maar dat heeft mijn mening niet beïnvloed.

Save

Save

Registreer hier voor de nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte van de webshop en krijg je een cadeautje bij je eerste bestelling!

Dank je!