Voor de verbouwingen had ik een bijberoep: het maken en verkopen van juwelen (en kaarsen). Die verkoop deed ik via mijn Facebookpagina, marktjes en homeparty’s. Toen we ons huidige huis kochten, besefte ik al snel dat er voor mijn bijberoep geen tijd en plaats meer zou zijn dus zette ik mijn zelfstandige activiteit op pauze.

Intussen zijn we al ver gevorderd in de verbouwingen (al zijn er nog geen nieuwe kamers afgewerkt, maar we werken eraan) en met alle perikelen op het werk (overname, collectief ontslag …) vond ik dat ik een plan B moest hebben. Ik zag mijn juwelen (en redactiewerk en mijn blog) als een goed plan B en dus werd ik opnieuw zelfstandige in bijberoep in oktober vorig jaar. Niet om meteen weer te starten, wel echt als plan B: als ik mijn job zou verliezen, zou ik tijdens mijn werkloosheid kunnen proberen om van mijn bijberoep mijn hoofdberoep te maken. Intussen hoeft dat trouwens niet meer, je kan tegenwoordig een bijberoep starten als je werkloos bent (een maatregel die ik alleen maar kan toejuichen trouwens). Alleszins, ik ging in bijberoep, maar een plan B bleek niet nodig. Ik mocht gewoon bij plan A blijven en effectief iets doen met dat bijberoep zou voor later zijn.

Juwelen Gerhilde sterlingzilver kommaAl kost een bijberoep natuurlijk ook geld: de opstart, een boekhouder, sociale zekerheid … Mijn startkapitaal verminderde en ik wilde er graag opnieuw iets mee doen. Ik kreeg in april een uitnodiging in mijn mailbox om op het marktje van het wereldfestival in Schoten te staan (7-9 juli) en ik schreef mij in. Juli leek toen nog ver genoeg om voor een nieuwe collectie te zorgen en ik begreep dat ik een deadline nodig had. Er zijn tegenwoordig ook niet meer zoveel marktjes als vroeger en de zomer is natuurlijk de beste periode voor marktjes (samen met de kerstperiode) dus ik wilde geen zomer missen.

Ik volgde intussen enkele creatieve workshops en zo kon ik (ondanks de verbouwingen) toch een nieuwe collectie maken. Eens wij alle kamers in ons huis kunnen gebruiken, ben ik van plan ook thuis stevig aan de slag te gaan, maar daarvoor moet ik nog even geduld hebben. De collectie is dus klein voorlopig, maar dat zal nog wel veranderen. Ik ben ook van plan om mijn bijberoep te professionaliseren, maar ook daarvoor moet ik nog even geduld hebben. Gelukkig is dat een schone deugd!

Juwelen Gerhilde sterlingzilver reliefIk begin dus rustig en zal nu eerst focussen op mijn Facebookpagina en enkele marktjes. Na verloop van tijd (als mijn collectie wat groter is) ben ik van plan om opnieuw homeparty’s te doen. De oorbellen die op de foto’s staan, zijn trouwens te koop via mijn Facebookpagina en die pagina zal deze week nog aangevuld worden. Eerste marktje op de agenda: Petit Bazaar op Hello!Schoten op 7 juli (van 16 uur tot 24 uur) en 9 juli (van 14 uur tot 18 uur). Spannend!

Save

Registreer hier voor de nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte van de webshop en krijg je een cadeautje bij je eerste bestelling!

Dank je!