Spannende tijden! Ik begin weer met mijn bijberoep …

Spannende tijden! Ik begin weer met mijn bijberoep …


Voor de verbouwingen had ik een bijberoep: het maken en verkopen van juwelen (en kaarsen). Die verkoop deed ik via mijn Facebookpagina, marktjes en homeparty’s. Toen we ons huidige huis kochten, besefte ik al snel dat er voor mijn bijberoep geen tijd en plaats meer zou zijn dus zette ik mijn zelfstandige activiteit op pauze.

Intussen zijn we al ver gevorderd in de verbouwingen (al zijn er nog geen nieuwe kamers afgewerkt, maar we werken eraan) en met alle perikelen op het werk (overname, collectief ontslag …) vond ik dat ik een plan B moest hebben. Ik zag mijn juwelen (en redactiewerk en mijn blog) als een goed plan B en dus werd ik opnieuw zelfstandige in bijberoep in oktober vorig jaar. Niet om meteen weer te starten, wel echt als plan B: als ik mijn job zou verliezen, zou ik tijdens mijn werkloosheid kunnen proberen om van mijn bijberoep mijn hoofdberoep te maken. Intussen hoeft dat trouwens niet meer, je kan tegenwoordig een bijberoep starten als je werkloos bent (een maatregel die ik alleen maar kan toejuichen trouwens). Alleszins, ik ging in bijberoep, maar een plan B bleek niet nodig. Ik mocht gewoon bij plan A blijven en effectief iets doen met dat bijberoep zou voor later zijn.

Juwelen Gerhilde sterlingzilver kommaAl kost een bijberoep natuurlijk ook geld: de opstart, een boekhouder, sociale zekerheid … Mijn startkapitaal verminderde en ik wilde er graag opnieuw iets mee doen. Ik kreeg in april een uitnodiging in mijn mailbox om op het marktje van het wereldfestival in Schoten te staan (7-9 juli) en ik schreef mij in. Juli leek toen nog ver genoeg om voor een nieuwe collectie te zorgen en ik begreep dat ik een deadline nodig had. Er zijn tegenwoordig ook niet meer zoveel marktjes als vroeger en de zomer is natuurlijk de beste periode voor marktjes (samen met de kerstperiode) dus ik wilde geen zomer missen.

Ik volgde intussen enkele creatieve workshops en zo kon ik (ondanks de verbouwingen) toch een nieuwe collectie maken. Eens wij alle kamers in ons huis kunnen gebruiken, ben ik van plan ook thuis stevig aan de slag te gaan, maar daarvoor moet ik nog even geduld hebben. De collectie is dus klein voorlopig, maar dat zal nog wel veranderen. Ik ben ook van plan om mijn bijberoep te professionaliseren, maar ook daarvoor moet ik nog even geduld hebben. Gelukkig is dat een schone deugd!

Juwelen Gerhilde sterlingzilver reliefIk begin dus rustig en zal nu eerst focussen op mijn Facebookpagina en enkele marktjes. Na verloop van tijd (als mijn collectie wat groter is) ben ik van plan om opnieuw homeparty’s te doen. De oorbellen die op de foto’s staan, zijn trouwens te koop via mijn Facebookpagina en die pagina zal deze week nog aangevuld worden. Eerste marktje op de agenda: Petit Bazaar op Hello!Schoten op 7 juli (van 16 uur tot 24 uur) en 9 juli (van 14 uur tot 18 uur). Spannend!

Save

gerhilde

bouwjaar 1985 – maakt en schrijft – houdt van: haar kat Hobbes, juwelen en kaarsen maken, post krijgen, pasta, verse lakens, fijne mensen

Misschien lees je ook graag

21 Comments

 • Elien - kabouterheuvel
  July 3, 2017 at 7:07 am

  Veel succes! Schoten is net iets te ver, maar na het weekend neem ik zeker een kijkje op jouw Facebook pagina! Go for it !

 • Sofie
  July 3, 2017 at 8:30 am

  Supertof! Veel succes Gerhilde!
  Sofie recently posted…Afvalvrij lunchen op school of kantoorMy Profile

 • Lize
  July 3, 2017 at 2:27 pm

  Leuk! Veel succes met je bijberoep!

 • Sheena (Marijke)
  July 3, 2017 at 2:54 pm

  heel mooi! Ik ga je verder opvolgen op facebook πŸ™‚

  • gerhilde
   gerhilde
   July 3, 2017 at 4:57 pm

   Dank je en dank je. πŸ™‚

 • Dorien
  July 3, 2017 at 5:29 pm

  Mooi! Heel veel succes! πŸ™‚

 • Anne-Sophie
  July 3, 2017 at 6:53 pm

  Waaauw, ik vind je collectie nu al prachtig! Heel veel succes!

 • Tante Fee
  July 3, 2017 at 8:18 pm

  Ik ben zwaar onder de indruk! Jammer dat ik in het voorjaar jarig ben geweest ☺ maar voor mijn kerstkadolijstje heb ik nu alvast inspiratie! Of, wie weet, voor een zomers tussendoortje ☺
  Tante Fee recently posted…Let’s Stick Together: eindelijk zomer, eindelijk een JannekeMy Profile

 • Elisse
  July 3, 2017 at 10:21 pm

  Oh zo leuk! Ik kom je bezoeken op Hello! Schoten, in mijn vroegere hometown! πŸ™‚

 • Sarah
  July 4, 2017 at 8:41 am

  Zo leuk! Veel succes! Ik ga al eens piepen op de Facebookpagina, ik zie hier al veel moois tussen. πŸ™‚

 • Evi
  July 4, 2017 at 6:10 pm

  Oh die zien er prachtig uit! Ik ga eens piepen op je Facebookpagina πŸ™‚ Heel veel succes!

 • fieke
  July 5, 2017 at 11:53 am

  Superleuk! Veel succes komend weekend!

 • Hilde
  July 7, 2017 at 4:41 pm

  Toen ik deze blog pas voor het eerst ontdekte – herinner ik me zo – stond daar inderdaad iets bij van juwelen maken en kaarsen. Heel fijn dat je die draad weer oppikt voor jezelf. De juwelen zien er alleszins heel mooi uit. Ik wens jou alle succes en een goede verkoop toe!

 • Joni | HFDST 3
  July 16, 2017 at 3:47 pm

  Leuk! Ik denk (nee, droom) ook nu al van een bijberoep als grafisch vormgever, ookal ben ik nog volop studerende.
  Maar ik voel dat het iets is wat mij Γ©cht bekoort en waar ik me in kan ‘verliezen’ πŸ˜‰
  Joni | HFDST 3 recently posted…Fitter met WordFit deel #3. Maar ook met Evy.My Profile

 • Leen
  July 20, 2017 at 10:20 am

  O wat leuk dat je er terug mee bent kunnen beginnen!

LEAVE A COMMENT

CommentLuv badge

Over mij

Gerhilde

Gerhilde

Hallo! Ik schrijf hier persoonlijke stukjes, maar ook over boeken, groener leven, creativiteit en verbouwingen. Veel leesplezier!

Volg via Facebook

Archief

getest en goedgekeurd

Meststoffen voor jouw blog

Fair Wear Friday

Fairwear Friday

Instagram

Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram