33 voor 33

33 voor 33


Vandaag word ik 32! Ik vind het niet echt een speciale leeftijd, maar wel het ideale moment om naar de volgende verjaardag af te tellen. Drie is mijn favoriete cijfer, dus 33 vind ik toch al wat specialer. Toen ik 30 werd, telde ik ook af met een lijstje en ik vond dat eigenlijk best fijn om te doen. Deze keer begon ik al heel vroeg aan mijn puntjes, omdat ik een evenwichtig lijstje wilde krijgen. Al herkennen trouwe bloglezers waarschijnlijk veel van mijn vorige editie. Wat toen leuk was, doe ik nu graag opnieuw.

Ik ga trouwens graag voor realistische puntjes. Elke maand iets doen werkt niet meer als je het één keer een maand vergeet, dus kies ik eerder voor twaalf keer iets doen. Dat komt op hetzelfde neer, maar je kan ook nog inhalen als het een keer niet lukt. Zelfkennis is het begin van alle wijsheid. Niet?

Op de foto staat trouwens The Circle Bridge, een brug in Kopenhagen die bestaat uit vijf cirkels. Je kan in één rechte lijn de overkant bereiken of je kan je pas vertragen en even rondkijken in de verschillende cirkels op de brug. Best een toepasselijke foto dus voor deze rubriek.

1. 2500 km fietsen
2. 12 nieuwe horecazaken bezoeken in Antwerpen
3. naar een theatervoorstelling gaan
4. de landsgrenzen verlaten
5. mijn 600ste blogbericht posten (dit bericht is nummer 467)
6. afvallen
7. 6 dingen flocken
8. gemiddeld 10 000 stappen per dag zetten
9. op citytrip gaan in eigen land
10. 75 % van de dagen vegetarisch eten
11. op uitstap gaan met de nichtjes
12. 20 boeken lezen
13. deelnemen aan 1 kerstmarkt en 3 gewone marktjes
14. 6 items van mijn Pinterestbord zoetigheid maken
15. 6 items van mijn Pinterestbord DIY maken
16. 6 items van mijn Pinterestbord kokeneteken maken
17. mijn bijberoep uitbouwen
18. de binnenmuren in ons huis schilderen
19. 33 kaartjes versturen met de post
20. naar een comedian gaan kijken
21. de zee zien
22. de zonsondergang zien aan de kaaien
23. naar de sauna/hamam gaan
24. de centjesvloer leggen in het toilet
25. naar de cinema gaan, liefst in de Cartoon’s
26. 100 items weggooien/weggeven
27. 3 musea bezoeken in Antwerpen
28. gaan wandelen op de Kalmthoutse Heide
29. zomaar een cadeautje kopen voor mijn vriend
30. een dagje weg met vriendin S.
31. een dagje weg met vriendin D.
32. een creatieve workshop volgen
33. naar de Verbeke Foundation gaan

Tags:
gerhilde

bouwjaar 1985 – maakt en schrijft – houdt van: haar kat Hobbes, juwelen en kaarsen maken, post krijgen, pasta, verse lakens, fijne mensen

Misschien lees je ook graag

33 voor 33: maand 11

33 voor 33: maand 10

33 voor 33: maand 9

25 Comments

 • Marijke (Sheena)
  July 27, 2017 at 8:14 am

  Gelukkige verjaardag! 🙂
  Leuke lijst, hopelijk kan je er veel van afvinken binnen een jaar 🙂
  Marijke (Sheena) recently posted…Zelfgemaakt: nieuwe pyjama’s!My Profile

 • Evi
  July 27, 2017 at 8:43 am

  Gelukkige verjaardag! En wat een leuke lijst! Ik ben benieuwd naar hoe je het er vanaf gaat brengen. Maar vier nu maar eerst goed die verjaardag 🙂

 • Kristien
  July 27, 2017 at 9:54 am

  Hip hip hip HOERA! Succes met je lijstje.

 • Goofball
  July 27, 2017 at 10:59 am

  Gelukkige verjaardag!! Veel plezier

  wow sommige puntjes zouden voor mij een ware uitdaging zijn (vooral op vlak van bewegen scoor ik ON-GE-LOOF-LIJK slecht vrees ik). ook het boekenlezen is bij mij helemaal verdwenen en dat is echt zonde. Over de landsgrenzen gaan vind ik dan weer zo’n verrassende : is dat een uitdaging voor jou?

  Roep maar als je op city trip naar Leuven zou willen komen . ‘k ben veel weekends weg, maar als ik in ‘t stad ben wil ik wel eens iets gaan drinken als je dat zou willen.

  • gerhilde
   gerhilde
   July 27, 2017 at 10:35 pm

   Inderdaad, die over de landsgrenzen gaan is niet per se een uitdaging nu. Die stond in mijn 30-voor-30-lijstje en toen was dat wel een uitdaging, omdat we niet met vakantie gingen gaan. Sinds dit jaar lukt dat eindelijk opnieuw dus dat zal het komende jaar ook wel lukken. Echt een uitdaging is het dus niet, maar het hoeven ook niet allemaal grootse uitdagingen te zijn, he.
   Dank voor het aanbod, ik hou het in mijn achterhoofd!

 • Vriendin D
  July 27, 2017 at 11:38 am

  Maar één dagje?

  • gerhilde
   gerhilde
   July 27, 2017 at 10:36 pm

   Ik heb dan een volledige dag in gedachten, zonder Stijn(en), he. Ik denk niet dat we dat al gedaan hebben dus één dag leek mij al mooi, maar van mij mogen dat zeker meer dagen zijn, al mag dat dan ook met Stijn(en). 🙂

 • fieke
  July 27, 2017 at 12:06 pm

  Gelukkige verjaardag! Zo’n mooie foto van Kopenhagen :-).
  Leuk idee, zo’n lijstje, moet ik misschien ook nog eens doen. Maar dan iets minder ambitieus als de vorige keer!
  Veel plezier met alle leuke dingen die je hebt gepland. Ik ben vooral benieuwd naar puntje 24…

  • gerhilde
   gerhilde
   July 27, 2017 at 10:38 pm

   Dank je! Ik ben zelf ook nieuwsgierig naar puntje 24. Het staat al lang vast dat we het willen doen en we hebben al lang alle centjes (dank voor de hulp), maar we hebben eerst nog wat ander werk: slaapkamer en living bijvoorbeeld. 🙂

 • ElsS
  July 27, 2017 at 12:53 pm

  Leuke lijst! Uitgerekend nr 33 heb ik vorig jaar gedaan (maar er geen blogpost over geschreven), is een bijzondere plek 🙂

  • gerhilde
   gerhilde
   July 27, 2017 at 10:38 pm

   Zo leuk! Ik ben er echt wel nieuwsgierig naar. 🙂

 • Becky
  July 27, 2017 at 3:38 pm

  Worhoe, gefeliciteerd met je verjaardag! Mooie foto uit Kopenhagen 🙂 Hebben jullie de toren van de vor Frelsers kerk ook beklommen (ligt daar niet zo ver vandaan)? Prachtig uitzicht heb je daar! (en daar komt ze nu pas mee af…ai toch)

  • gerhilde
   gerhilde
   July 27, 2017 at 10:39 pm

   Dank je, Becky! Gelukkig staat die toren in alle gidsjes en trekt die sowieso wel aan. Die hebben we dus gedaan, ja, en die komt binnenkort aan bod op de blog. 🙂

 • Evi
  July 27, 2017 at 3:45 pm

  Nogmaals een gelukkige verjaardag! Je lijst klinkt zeer ambitieus, respect! 🙂

  • gerhilde
   gerhilde
   July 27, 2017 at 10:41 pm

   Dank je, Evi! Ik heb geprobeerd de lijst nog wat realistisch te houden, maar we zullen wel zien, he. Vandaag kan ik puntje 23 al schrappen, het kan dus vrij vlot gaan. 🙂

 • Silke
  July 27, 2017 at 7:19 pm

  Gelukkige verjaardag!!!

  Keileuke dingen op je lijstje! Als ik kan helpen (bv. met nummer 6 of 10), geef je maar een gil hé!

  • gerhilde
   gerhilde
   July 27, 2017 at 10:43 pm

   Dank je, Silke! Voor puntje 6 ken ik de theorie wel, het is vooral de praktijk die niet lijkt te lukken. Al zal het hebben van een keuken daarbij ook al wel helpen. Bij puntje 10 heb ik lang getwijfeld over het percentage (ik dacht ook nog aan 90 %), ik hoop dat ik dichter bij die 90 % eindig dan bij die 75 %. 🙂

 • Lottes Anekdotes
  July 28, 2017 at 5:49 pm

  Wat een leuke lijst, met veel variatie 🙂 Mocht je graag wat inspiratie willen opdoen voor je vegetarische gerechten, dan mag je altijd bij mij aankloppen!
  Lottes Anekdotes recently posted…Die keer met The Killers in LondenMy Profile

 • ElsS
  July 28, 2017 at 9:31 pm

  Ik zette je in mijn lijstje voor een Liebster Award http://mamamayapost.opendevelopment.be/liebster-award/
  Voel je zeker niet verplicht om hier iets mee te doen maar blijf vooral bloggen 🙂

 • Sophie
  July 31, 2017 at 5:04 pm

  Nog gefeliciteerd! Dat is weer een hele mooie lijst. Ik hoop dat je minstens even succesvol zal zijn als de 30-voor-30. Ik ben me nog aan het bezinnen op wat ik op mijn volgende lijst ga zetten…
  Sophie recently posted…Verjaardagstaart recept: roze ombre drip cake!My Profile

  • gerhilde
   gerhilde
   August 1, 2017 at 4:48 pm

   Dank je, Sophie! Jij hebt je ook goed geamuseerd met je 30-voor-30 heb ik gezien! Bij mij helpt het wel dat het maar een jaar duurt en dat ik maandelijks een update geef. Dan vergeet ik het zelf ook niet. 🙂

LEAVE A COMMENT

CommentLuv badge

Over mij

Gerhilde

Gerhilde

Hallo! Ik schrijf hier persoonlijke stukjes, maar ook over boeken, groener leven, creativiteit en verbouwingen. Veel leesplezier!

Volg via Facebook

Archief

getest en goedgekeurd

Meststoffen voor jouw blog

Fair Wear Friday

Fairwear Friday

Instagram

Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram