Drie keer Kopenhagen vanuit de hoogte

Drie keer Kopenhagen vanuit de hoogte


Ik legde hier al uit dat wij tijdens een citytrip graag de stad vanuit de hoogte bekijken. Ik gaf toen ook drie tips voor een panorama in Londen. Vandaag doe ik hetzelfde na onze fijne citytrip in Kopenhagen. Ik vond het trouwens echt een toffe stad! Veel water, veel mooie gebouwen, een paradijs voor fietsers … Ik kan een citytrip naar de hoofdstad van Denemarken alleen maar aanraden. Maar dus: Kopenhagen vanuit de hoogte!

 

Rundetaarn KopenhagenRundetaarn

Evi had het ook al over de toren op haar blog (zij ging een weekje eerder dan wij naar Kopenhagen) en die intrigeerde mij sowieso. De toren heeft geen treden (enkel voor het laatste stuk), maar wel een oplopend pad. In 1716 ging de Russische tsaar te paard naar boven in en 1902 reed de eerste auto naar boven. Die gingen ook weer naar beneden natuurlijk. De toren bevat ook de oudste sterrenwacht en die is nog steeds in gebruik.

 

Verlosserskerk KopenhagenVerlosserskerk (Vor Frelsers Kirke)

Deze kerk intrigeerde mij vooral toen we al in Kopenhagen waren (ik had mij weer amper voorbereid, gelukkig had vriendin D. dat wel gedaan en hadden we reisgidsjes bij). Op deze kerk zagen we de mensen langs buiten stappen. Jawel, de trappen op de toren zitten langs de buitenkant. Niks voor mensen met hoogtevrees, maar verder wel prachtig. Vriendin D. kon tot in de punt, maar dat is voor de meeste volwassenen niet weggelegd.

 

Tivoli KopenhagenTivoli

Kopenhagen heeft een pretpark binnen de stad: Tivoli. Heel schattig, maar eigenlijk ook erg duur. Er zijn daar voldoende attracties waarmee je de stad vanuit de hoogte kan bekijken, maar ik zou mijn camera op de grond laten. Het blijven natuurlijk attracties.

Ben jij al in Kopenhagen geweest? Wat vond je van de stad?Save

Save

gerhilde

bouwjaar 1985 – maakt en schrijft – houdt van: haar kat Hobbes, juwelen en kaarsen maken, post krijgen, pasta, verse lakens, fijne mensen

Misschien lees je ook graag

6 Comments

 • Evi
  August 1, 2017 at 11:18 am

  Die Verlosserskerk ziet er vrij akelig uit! Ik weet niet of ik het zou durven. Toch zeker niet met (kleine) kinderen! 🙂 Bedankt voor de eervolle vermelding trouwens.. 😉
  Evi recently posted…Een weekje zonder …My Profile

  • gerhilde
   gerhilde
   August 1, 2017 at 4:50 pm

   Niet ideaal voor mensen met hoogtevrees inderdaad. Er waren mensen met kindjes op de toren, maar die waren toch allemaal iets ouder dan Emil. 🙂

 • Greet
  August 1, 2017 at 12:21 pm

  Wij waren er vorig jaar, Kopenhagen is inderdaad een hele fijne stad. We kwamen toen de verlosserskerk toevallig tegen, gingen in de rij staan, maar kregen even later te horen dat de toren werd gesloten (te veel wind). Als ik ooit nog eens terug in Kopenhagen kom, staat hij zeker op het programma.

  • gerhilde
   gerhilde
   August 1, 2017 at 4:51 pm

   Jammer, maar eigenlijk ook veilig. Ik vond de toren echt de moeite, ja. Doen dus. 🙂

 • Joke
  August 1, 2017 at 5:10 pm

  De ronde toren en Tivoli vonden wij ook geweldig om te doen. De verlosserskerk hebben we niet kunnen doen wegens te weinig tijd. Maar we willen zeker nog terug gaan naar Kopenhagen dus dat kunnen we dan nog doen. Zoals nog zoveel andere dingen die we niet konden doen.

  • gerhilde
   gerhilde
   August 1, 2017 at 9:55 pm

   Ik ben blij dat we de tijd hebben genomen in Kopenhagen. Al zie ik ons ooit ook nog wel eens teruggaan. 🙂

LEAVE A COMMENT

CommentLuv badge

Over mij

Gerhilde

Gerhilde

Hallo! Ik schrijf hier persoonlijke stukjes, maar ook over boeken, groener leven, creativiteit en verbouwingen. Veel leesplezier!

Volg via Facebook

Archief

getest en goedgekeurd

Meststoffen voor jouw blog

Fair Wear Friday

Fairwear Friday

Instagram

Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram