Ik legde hier al uit dat wij tijdens een citytrip graag de stad vanuit de hoogte bekijken. Ik gaf toen ook drie tips voor een panorama in Londen. Vandaag doe ik hetzelfde na onze fijne citytrip in Kopenhagen. Ik vond het trouwens echt een toffe stad! Veel water, veel mooie gebouwen, een paradijs voor fietsers … Ik kan een citytrip naar de hoofdstad van Denemarken alleen maar aanraden. Maar dus: Kopenhagen vanuit de hoogte!

 

Rundetaarn KopenhagenRundetaarn

Evi had het ook al over de toren op haar blog (zij ging een weekje eerder dan wij naar Kopenhagen) en die intrigeerde mij sowieso. De toren heeft geen treden (enkel voor het laatste stuk), maar wel een oplopend pad. In 1716 ging de Russische tsaar te paard naar boven in en 1902 reed de eerste auto naar boven. Die gingen ook weer naar beneden natuurlijk. De toren bevat ook de oudste sterrenwacht en die is nog steeds in gebruik.

 

Verlosserskerk KopenhagenVerlosserskerk (Vor Frelsers Kirke)

Deze kerk intrigeerde mij vooral toen we al in Kopenhagen waren (ik had mij weer amper voorbereid, gelukkig had vriendin D. dat wel gedaan en hadden we reisgidsjes bij). Op deze kerk zagen we de mensen langs buiten stappen. Jawel, de trappen op de toren zitten langs de buitenkant. Niks voor mensen met hoogtevrees, maar verder wel prachtig. Vriendin D. kon tot in de punt, maar dat is voor de meeste volwassenen niet weggelegd.

 

Tivoli KopenhagenTivoli

Kopenhagen heeft een pretpark binnen de stad: Tivoli. Heel schattig, maar eigenlijk ook erg duur. Er zijn daar voldoende attracties waarmee je de stad vanuit de hoogte kan bekijken, maar ik zou mijn camera op de grond laten. Het blijven natuurlijk attracties.

Ben jij al in Kopenhagen geweest? Wat vond je van de stad?Save

Save

Registreer hier voor de nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte van de webshop en krijg je een cadeautje bij je eerste bestelling!

Dank je!