We hebben genoten van Kopenhagen! Behalve die drie panoramamogelijkheden in de stad deel ik graag ook nog wat tips om uit eten te gaan. Wij verbleven zes dagen in de stad en hebben dus verschillende horecazaakjes bezocht.

appartement Kopenhagen Norrebro Deborah LeloupWij verbleven trouwens in dit appartement, via airbnb. Een aanrader! We verbleven er met drie volwassenen en hadden dus twee slaapkamers nodig. Ik voelde mij er bijna onmiddellijk thuis. De locatie, in de hippe wijk Nørrebro, vonden we ook geslaagd. We hebben trouwens nooit slecht gegeten in Kopenhagen dus stap gewoon ergens binnen waar het gezellig lijkt. Dat komt helemaal in orde.

Nørrebro

Moller copenhagen brunch norrebroEen tip voor een brunchlocatie vlakbij ons appartementje kregen wij van de verhuurster. Møller was leuk ingericht en het eten was lekker. Het was ook geen standaardbrunch. Ik dronk rooibos met vlierbloesem en at onder andere appel met limoen en zout.

 

Baest pizza KopenhagenVoor pizza zeggen de meeste mensen dat je bij Mother moet zijn. Wij kozen daar niet voor, wij gingen namelijk pizza eten bij Bæst. Het was er niet goedkoop (al is uit eten gaan sowieso duurder in Kopenhagen, dit was ook een van onze duurdere maaltijden daar), maar wel echt de moeite! Heel vriendelijke bediening, lekkere cocktails (ja, dat maakt de rekening al snel wat hoger), lekkere pizza en veel ter plaatse gemaakt (zoals hun ricotta en mozzarella). Reserveren is wel aan te raden. Wij deden dat niet en moesten dus even wachten. The Guardian gaat trouwens akkoord met onze keuze.

 

Taxa KopenhagenIn Taxa hebben wij de eerste dag iets gedronken op het terras en zijn we later teruggekomen om er ook te eten. We hebben zowel het terras als het interieur goedgekeurd. Ze hadden hun eigen bier en lekkere vlierbloesemlimonade, maar er was weinig vegetarisch op de kaart. Vriendin D. genoot van een glas snueknuser, dat is warm water met citroen, gember en vlierbloesem. Taxa is gelegen op de Jægersborggade, een straat waar veel leuke restaurantjes en winkeltjes in de buurt zijn.

 

Antidote KopenhagenOok Antidote is daar vlakbij. Andidote is een wijnbar waar ze ook tapasachtige gerechtjes serveren. Je kiest dus allemaal een stuk of drie gerechtjes en kan ook gewoon delen. De boerenkool is een berg, de couscoussalade lekker fris en de frietjes lekker. De bediening was ons een beetje vergeten die avond dus dat was wat minder, maar dat kan ook gewoon een slecht moment geweest zijn.

Centrum Kopenhagen

The Standard KopenhagenOok in het centrum van Kopenhagen vonden wij enkele leuke adresjes. The Standard is een voormalige botenterminal, vlak bij Nyhavn. Momenteel zitten er verschillende bars en restaurants in en ook een jazz club. Wij dronken iets in de zomerbar van Mikkeler. Met zicht op het water, heerlijk rustgevend.

Paper Island ligt tegenover Nyhavn en is een foodhal met street food. Erg druk daar, zeker als de zon schijnt, maar wel een tof concept. Eten kan je ook aan het water.

Herkules Kongens Have KopenhagenIn Kongens Have, een stadspark met kasteel, zijn enkele terrasjes. Herkules vonden wij het tofste, om te zitten en om iets te eten en te drinken.

 

Christianshavns Bådudlejning & Café terras op water KopenhagenVerder rustten we ook wat op een terras op het water: Christianshavns Bådudlejning & Café. Je hebt er meteen veel bekijks van de boten die er passeren.

 

Café Mandela hotspot KopenhagenCafé Mandela kwamen we toevallig tegen, omdat we een tentoonstelling over street art (met foto’s van en een documentaire over Vivian Maier) wilden zien in de Øksnehallen. Van de quote binnen moest ik gewoon een foto nemen, al maak ik mijzelf ook schuldig aan net iets te vaak op mijn smartphone tokkelen …

Ben jij al in Kopenhagen geweest of heb je misschien plannen om te gaan? Ben ik nog hotspots vergeten?Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Registreer hier voor de nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte van de webshop en krijg je een cadeautje bij je eerste bestelling!

Dank je!