Fair Wear Friday #18: een kleedje laten verlengen

Fair Wear Friday #18: een kleedje laten verlengen


Begin dit jaar liet ik zien dat ik een kleedje had gekocht bij Dajia (bamboekleding). Ik vertelde toen eerlijk dat het voor mij wat te kort was en dat ik het waarschijnlijk enkel zou dragen met nylonkousen. Het zou tot de knie moeten komen, maar ik ben een reus en bij mij kwam het tot een stuk boven de knie. Met mijn dikke benen vond ik dat geen zicht dus droeg ik het welgeteld twee keer.

bamboe_jurk_inge_zwart DaJiaDat vond ik dan weer spijtig, want verder vond ik het een heel goed model en kleding van bamboe is lekker zacht en dus heerlijk om te dragen. Dus bedacht ik mij dat ik het kleedje misschien langer kon laten maken.

Ik kan helaas zelf niet naaien en kon het dus zelf niet fixen. Ik hoorde wat rond, maar mensen die kunnen naaien zitten natuurlijk niet per se te wachten op verstelwerk van een ander. Toen we onze gordijnen lieten maken door de stoffenwinkel in de buurt, vroeg ik meteen of ze ook mijn kleedje langer zouden kunnen maken. We zochten samen een stofje uit dat zou werken. Het moest natuurlijk de juiste textuur, de juiste zwaarte en de juiste kleur hebben. Zwart wilde ik niet, want dat zou nooit exact hetzelfde zijn en dus kwamen we uit op bordeauxrood. Colour blocking mag dan niet meer hip en trendy zijn (of wel, geen idee eigenlijk), maar ik vind het resultaat vrij tijdloos en dus perfect om nog vele jaren te dragen.

kleedje dajia langer

Ik betaalde de naaister een eerlijke prijs dus dit lijkt me zeker onder Fair Wear Friday te vallen. Het was best duur, dat geef ik toe, maar nu kan ik het kleedje wel met plezier dragen. Dat is me veel waard!

Voor wie mij trouwens een dansje wil zien doen in mijn kleedje: kijk zeker eens op Facebook of Instagram!

Save

gerhilde

bouwjaar 1985 – maakt en schrijft – houdt van: haar kat Hobbes, juwelen en kaarsen maken, post krijgen, pasta, verse lakens, fijne mensen

Misschien lees je ook graag

9 Comments

 • Katrien
  September 22, 2017 at 9:32 am

  Het is zelf mooier!
  Naaisters zijn inderdaad duur, maar het kleedje nooit dragen is nog veel duurder πŸ˜€

  • gerhilde
   gerhilde
   September 22, 2017 at 3:41 pm

   Dank je, Katrien! Ik heb de naaister met alle plezier betaald, ik vond het inderdaad echt zonde om het niet te dragen …

 • Khadetjes
  September 22, 2017 at 9:33 am

  Oh, ik heb dat ‘probleem’ ook vaak, dat gekochte kleding zo net mijn derriΓ¨re bedekt #schaterlach. Dit vind ik een erg elegante en mooie oplossing! De jurk staat je prachtig.

  • gerhilde
   gerhilde
   September 22, 2017 at 3:43 pm

   Het nadeel van groot te zijn, he … Verder zie ik gelukkig vooral voordelen. πŸ™‚ Dank je!

 • Dorien
  September 22, 2017 at 11:32 am

  Herkenbaar probleem. πŸ™‚ Maar heel mooi opgelost. Ik vind de toegevoegde kleur echt leuk gekozen.

 • Becky
  September 24, 2017 at 2:49 pm

  Perfect opgelost, dat ziet er een heel fijn kleedje uit zo!
  Bij mij -met mijn korte beentjes- is het vaak andersom, ik moet kleedjes soms laten inkorten tot aan de knie πŸ˜‰

 • Le petit requin
  October 9, 2017 at 5:28 pm

  Zo tof opgelost! En hele mooi kleur die je gekozen hebt om het te verlengen! Een kleedje waar ik het mee voorheb, kan ik jammer genoeg zo niet verlengen (‘t is met tule), maar ik onthou het alleszins voor eventuele te korte toekomstige kleedjes πŸ™‚

 • Leen
  October 19, 2017 at 1:50 pm

  Superleuk opgelost zo! πŸ™‚

LEAVE A COMMENT

CommentLuv badge

Over mij

Gerhilde

Gerhilde

Hallo! Ik schrijf hier persoonlijke stukjes, maar ook over boeken, groener leven, creativiteit en verbouwingen. Veel leesplezier!

Volg via Facebook

Archief

getest en goedgekeurd

Meststoffen voor jouw blog

Fair Wear Friday

Fairwear Friday

Instagram

Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram