Begin dit jaar liet ik zien dat ik een kleedje had gekocht bij Dajia (bamboekleding). Ik vertelde toen eerlijk dat het voor mij wat te kort was en dat ik het waarschijnlijk enkel zou dragen met nylonkousen. Het zou tot de knie moeten komen, maar ik ben een reus en bij mij kwam het tot een stuk boven de knie. Met mijn dikke benen vond ik dat geen zicht dus droeg ik het welgeteld twee keer.

bamboe_jurk_inge_zwart DaJiaDat vond ik dan weer spijtig, want verder vond ik het een heel goed model en kleding van bamboe is lekker zacht en dus heerlijk om te dragen. Dus bedacht ik mij dat ik het kleedje misschien langer kon laten maken.

Ik kan helaas zelf niet naaien en kon het dus zelf niet fixen. Ik hoorde wat rond, maar mensen die kunnen naaien zitten natuurlijk niet per se te wachten op verstelwerk van een ander. Toen we onze gordijnen lieten maken door de stoffenwinkel in de buurt, vroeg ik meteen of ze ook mijn kleedje langer zouden kunnen maken. We zochten samen een stofje uit dat zou werken. Het moest natuurlijk de juiste textuur, de juiste zwaarte en de juiste kleur hebben. Zwart wilde ik niet, want dat zou nooit exact hetzelfde zijn en dus kwamen we uit op bordeauxrood. Colour blocking mag dan niet meer hip en trendy zijn (of wel, geen idee eigenlijk), maar ik vind het resultaat vrij tijdloos en dus perfect om nog vele jaren te dragen.

kleedje dajia langer

Ik betaalde de naaister een eerlijke prijs dus dit lijkt me zeker onder Fair Wear Friday te vallen. Het was best duur, dat geef ik toe, maar nu kan ik het kleedje wel met plezier dragen. Dat is me veel waard!

Voor wie mij trouwens een dansje wil zien doen in mijn kleedje: kijk zeker eens op Facebook of Instagram!

Save

Registreer hier voor de nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte van de webshop en krijg je een cadeautje bij je eerste bestelling!

Dank je!