Recept van de maand #26: pompoenchili

Recept van de maand #26: pompoenchili


Herfst! Wie herfst zegt, zegt pompoen en dus geeft Anke van smollen.be deze maand een recept voor pompoenchili. Zij gebruikt het liefst flespompoen (butternut), want die is gemakkelijk te verwerken, stevig van structuur en heeft het meeste smaak.

pompoenchili smollen.be

Stoof een gesnipperd uitje en een geperst teentje look in een flinke scheut olijfolie. Schil de pompoen, snij in blokjes en voeg toe. Kruid met komijn, karwij, kurkuma, kaneel, paprikapoeder en chilipoeder of een fijngesneden stukje rode peper. Voeg 2 blikken tomatenvlees met een scheut water en een bouillonblokje toe en laat de pompoen op een zacht vuurtje sudderen terwijl je de rest van de schotel voorbereidt.

Kuis de champignons en snij in vier. Bak ze in een scheut olijfolie. Snij een rode paprika in reepjes. Doe de groenten bij de pompoen. Voeg 5 minuten voor het serveren een uitgelekt blik zwarte bonen toe, warm de chili nog even door en breng eventueel verder op smaak. Serveer met brood, zure room en verse koriander.

Champignons kunnen uiteraard weggelaten worden voor wie die niet lust en wie vlees niet kan missen kan rul gebakken gehakt toevoegen. Met de overschot van de chili kan je een heerlijk soepje maken: gewoon een extra blik tomatenvlees en wat bouillon toevoegen, alles kort doorkoken, fijn mixen en eventueel wat room erbij. Veel mogelijkheden dus!

Save

gerhilde

bouwjaar 1985 – maakt en schrijft – houdt van: haar kat Hobbes, juwelen en kaarsen maken, post krijgen, pasta, verse lakens, fijne mensen

Misschien lees je ook graag

3 Comments

 • Goofball
  October 6, 2017 at 2:33 pm

  Deze wil ik onthouden

 • Lysanne
  October 15, 2017 at 3:11 pm

  Oehh! Dit ziet er zo lekker uit! En wat een prachtige foto. Ik vind pompoen onwijs lekker en kijk altijd uit naar de herfst als ze zo goed verkrijgbaar zijn! 🙂

  • gerhilde
   gerhilde
   October 16, 2017 at 9:26 pm

   Dan ga je blij zijn met de blogpost van vrijdag. 🙂

LEAVE A COMMENT

CommentLuv badge

Over mij

Gerhilde

Gerhilde

Hallo! Ik schrijf hier persoonlijke stukjes, maar ook over boeken, groener leven, creativiteit en verbouwingen. Veel leesplezier!

Volg via Facebook

Archief

getest en goedgekeurd

Meststoffen voor jouw blog

Fair Wear Friday

Fairwear Friday

Instagram

Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram