Hoe je je wasmand kan integreren in een kast

Hoe je je wasmand kan integreren in een kast


Nadat mijn vriend de ingemaakte kast in de slaapkamer had afgewerkt, bleek dat ik er niet voldoende plaats in zou hebben. Onze slaapkamer is vrij ruim en er was nog plaats voor een extra kast. We rekenden uit hoe groot die kast mocht zijn en begonnen aan de indeling.

Centraal zouden er lades komen, zodat ik nog wat extra kleren/schoenen zou kunnen opbergen. Onderaan wilden we plastic bakken kunnen zetten. Met onze verhuis kochten we er heel veel om alles water- en stofvrij te kunnen stockeren. Intussen zijn er al enkele uitgepakt en we willen die bakken natuurlijk nuttig blijven gebruiken. Verder kwam mijn vriend op het idee om de wasmanden te verwerken in de kast, zodat we geen  aparte wasmanden meer zouden hebben staan.

Alle mogelijkheden passeerden de revue, maar uiteindelijk gingen we voor simpel, maar geniaal. Dat vind ik er toch van. Links en rechts van de lades, boven de rij met bakken, is er een kastdeur. Daarachter zit niets (wel de was natuurlijk). De was kan je gemakkelijk langs het luik bovenaan in de kast werpen. Als je de was wil doen, zet je simpelweg je wasmand voor de kast en je opent de kastdeur. De was valt in de wasmand of kan je er zelf nog gemakkelijk in doen. Simpel (en dus geen ingewikkelde systemen) doch geniaal. Ik blijf erbij.

Enkele foto’s van het maakproces …

Helemaal klaar! We kozen voor dezelfde lusjes als bij de ingebouwde kast.

Naar goede gewoonte speelden we met foto’s en kastdeuren!

Kast met wasmanden gif
Save

Save

gerhilde

bouwjaar 1985 – maakt en schrijft – houdt van: haar kat Hobbes, juwelen en kaarsen maken, post krijgen, pasta, verse lakens, fijne mensen

Misschien lees je ook graag

10 Comments

 • Mel
  November 21, 2017 at 9:05 am

  Wat een leuk idee en erg mooi uitgevoerd! Aangezien we klein wonen moesten we ook creatief zijn en kozen we voor een hangende waszak achter de badkamerdeur. Ik vind een gewone wasmand een doorn in het oog in een interieur :-p

  • gerhilde
   gerhilde
   November 21, 2017 at 4:43 pm

   Echt dan, he! Ook goed opgelost, jullie. 🙂

 • Evi
  November 21, 2017 at 11:03 am

  Heel mooie kast en ze blijkt dan ook heel handig te zijn. Wel zo handig dat je je vuile was meteen uit het zicht hebt. Wel geen excuus meer om kleren te laten rondslingeren.. 🙂

  • gerhilde
   gerhilde
   November 21, 2017 at 4:44 pm

   Ik ga daarvoor een plaatje reseveren in één van die lades. 🙂

 • Le petit requin
  November 21, 2017 at 1:28 pm

  Weeral supermooi gemaakt! Ik onthou het idee, want voorlopig staat er bij mij gewoon een wasmand onder de lavabo in de badkamer (ale, of gaat er terug staan eens ik verhuisd ben; nu staat ze op mijn slaapkamer, nog erger… 🙂 ). Op zich is dat nog wel praktisch, want zo moet ik die wasmand niet nog ergens anders opbergen, maar mooi is natuurlijk iets anders.
  Dus echt, serieus, zeg eens tegen je vriend dat hij in bijberoep meubels gaat maken 😉

  • gerhilde
   gerhilde
   November 21, 2017 at 4:47 pm

   Ik vermoed dat het eerder lampen zullen zijn die hij gaat maken, daar is hij zelfs al wat mee bezig. En tussendoor moeten we hier ook nog een verbouwing afwerken, he. 🙂

 • Goofball
  November 21, 2017 at 3:31 pm

  Zalig eh, wij hebben ook 3 wasmanden (letterlijk hoge manden) achter 3 dressingdeuren verwerkt…Zo zit het proper weg in de kast, maar we sorteren ook direct. We hebben een 30°, 40° en 60° wasmand, waar we alles direct op de juiste plek gooien….en is een mand vol, dan kan je die naar de wasmachine dragen en de was doen. Geen gesorteer meer.
  In feite hebben we 1 mand tekort: voor de speciallekes (nieuwe knalrode broek die eens eerst apart moet gewassen worden, een wollen trui enz). Die gaan nu op de grond naast die wasmand in de kast.

  • gerhilde
   gerhilde
   November 21, 2017 at 4:50 pm

   Mijn vriend is geen voorstander van sorteren, het is dus zijn wasmand en mijn wasmand. Gelukkig kunnen zijn kleren meestal allemaal op dezelfde temperatuur gewassen worden en gooi ik gewoon sommige van mijn kledingstukken mee in zijn wasmand. 🙂

 • José
  November 21, 2017 at 8:36 pm

  Dat ziet er echt super mooi uit !

 • Leen
  December 11, 2017 at 8:37 am

  Inderdaad geniaal! Van dit postje en dat over de kleerkast en het badkamermeubel krijg ik dus echt zin om houtbewerking te gaan volgen hé haha 🙂

LEAVE A COMMENT

CommentLuv badge

Over mij

Gerhilde

Gerhilde

Hallo! Ik schrijf hier persoonlijke stukjes, maar ook over boeken, groener leven, creativiteit en verbouwingen. Veel leesplezier!

Volg via Facebook

Archief

getest en goedgekeurd

Meststoffen voor jouw blog

Fair Wear Friday

Fairwear Friday

Instagram

Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram