Deze editie van Fair Wear Friday is een specialleke. Vandaag stel ik geen kledingmerk of webshop voor, noch iemand die voor mij heeft willen naaien. Vandaag gaat het over de wandeling rond duurzame mode die ik afgelopen weekend maakte met vriendin D.

Ik denk dat ik de eerste keer over de tour hoorde via de Facebookpagina van HOST – House Of Sweets & Things, die geweldige winkel achter mijn hoek waar ik onder andere al de sokken van Qnoop kocht. Ik was meteen geïnteresseerd en nodigde vriendin D. uit om mee te gaan. Zij zag het ook zitten dus we schreven ons in! Jawel, we betaalden onze tour ook netjes zelf. Dit is dus geen gesponsorde post, ik ben gewoon enthousiast en dat enthousiasme deel ik graag.

We begonnen onze tour in HOST waar we lekkere thee en nog lekkerder gebak kregen. We kregen ook een hele uitleg over fair fashion van Bie. Op voorhand was ik bang dat ik al vrij veel ging weten en dat was ook zo, maar ik leerde ook echt wat bij. Ze had (net als ik) ondervonden dat het vooral een genuanceerd verhaal is en dat je zelf moet kiezen wat voor jou duurzaam is. Dat minder kopen (en minder vaak wassen) eigenlijk nog het duurzaamst is, maar dat je als consument vooral ook veel invloed hebt. Koop geen fast fashion, maar koop tweedehands of koop faire stuks van een goede kwaliteit die je lang kan dragen.

Enfin, mensen die er al langer mee bezig zijn, weten dat natuurlijk ook, maar af en toe is het ook fijn om je bevindingen bevestigd te zien door een expert. Ze vertelde ook over de GUPPYFRIEND, een waszak die ervoor zorgt dat microplastics (van panty’s en fleece bijvoorbeeld) niet in het water terechtkomen als je je kledingstukken wast. Daar had ik nog nooit van gehoord en zo leerde ik ook nog wel wat andere dingen.

Na de uitleg bij HOST fietsten we naar het centrum van Antwerpen, waar we verschillende winkels bezochten. Stanley/Stella heeft het coolste concept (ze zorgen dat ze enkel onbedrukte kledingstuken als stock hebben en bedrukken dus alles ter plaatse, op verschillende manieren), maar de collectie van F.A.A.M. (ik kende de winkel, maar was er nog nooit geraakt) sprak mij het meest aan. We bezochten uiteraard meer winkels, maar ik wil nog niet alles verklappen.

We kregen ook kortingsbonnen voor enkele van de winkels waar we passeerden en ik denk dat ik sommige winkels nog eens ga bezoeken. Vermoedelijk kom ik er hier nadien dan ook weer over vertellen.

Zou je zelf graag zo’n tour volgen? Reserveren kan via de website en Bie heeft ook cadeaubonnen dus zet die gerust op je verlanglijstje!

 

Alle artikels in de rubriek Fair Wear Friday op mijn blog vind je hier.

Meer info over Fair Wear Friday vind je bij één van de initiatiefnemers: Villa Lisa.

Save

Save

Save

Save

Registreer hier voor de nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte van de webshop en krijg je een cadeautje bij je eerste bestelling!

Dank je!