Fair Wear Friday #17: sokken!

Fair Wear Friday #17: sokken!


Ik schreef hier al eens over mijn bamboesokken van Braintree thought. Ik blijf ze geweldig vinden, maar wilde ook eens andere merken testen. Dus dat deed ik.

Waschbär

Ik schreef hier al dat Waschbär veel verschillende artikelen verkoopt en ze hebben ook hun eigen sokkenlijn uit biologisch katoen. Ik kocht blauwe sokken met rode sterren, GOTS-gecertifieerd. Ze zijn dunner dan mijn sokken van bamboe, maar wel stevig en vormvast.

 

Sokken QnoopQnoop

De vrolijke sokken van Qnoop kocht ik in een winkel die begin mei opende achter mijn hoek (en die ik hier binnenkort eens beter zal voorstellen): HOST. Qnoop gebruikt biologisch katoen (GOTS-gecertifieerd) en biologisch afbreekbare knopen uit Portugal. Knopen? Jawel, elk paar sokken heeft een knoop aan één sok en een lusje aan de andere. Mensen die last hebben van eenlingen (en een wasmachine die sokken eet) kunnen deze sokken dus met een gerust hart aankopen. Ik heb daar zelf gelukkig geen last van, maar vond het concept wel heel leuk.

sokken Qnoop nieuwDie knoopjes hangen dus vast aan de sokken, he. Ook deze sokken zijn dunner dan mijn bamboesokken, maar ze zitten goed!

Kende jij deze sokkenmerken al? Heb jij een favoriet sokkenmerk?

De link naar Waschbär is een affiliate link.
Het kost jou niks, maar als jij erop klikt en een aankoop doet,
krijg ik een percentje en zo steun je dus mijn blog,
gratis en voor niets.

Save

Tags:
gerhilde

bouwjaar 1985 – maakt en schrijft – houdt van: haar kat Hobbes, juwelen en kaarsen maken, post krijgen, pasta, verse lakens, fijne mensen

Misschien lees je ook graag

3 Comments

 • Hilde
  July 2, 2017 at 11:41 am

  Een tijdje terug vond ik zelfs sokken vervaardigd uit bamboe bij…Colruyt (van Redpoint). Ik heb geen voorkeurmerk qua sokken, al vind ik tips altijd leerrijk. Dank je wel!

  • gerhilde
   gerhilde
   July 2, 2017 at 7:08 pm

   Ik ook! Al zijn de mijne van DIM, maar ook gevonden in de Colruyt. Ik heb ze ook gekocht, omdat ik goed initiatieven wil ondersteunen en ik vind ze goed. Al vrees ik dat ze niet zo fair zijn … Ze zijn nog niet beoordeeld op rankabrand.nl dus ik heb er geen idee van.

 • Leen
  July 20, 2017 at 10:16 am

  Ik heb al eens bamboesokken vastgehad, maar werd toen afgeschrikt door de prijs. Intussen ben ik grote fan van Happy Socks, al is dat natuurlijk geen fair wear… Volgende keer toch maar eens iets anders proberen! Dat met die knoopjes klinkt echt superleuk 🙂

LEAVE A COMMENT

CommentLuv badge

Over mij

Gerhilde

Gerhilde

Hallo! Ik schrijf hier persoonlijke stukjes, maar ook over boeken, groener leven, creativiteit en verbouwingen. Veel leesplezier!

Volg via Facebook

Archief

getest en goedgekeurd

Meststoffen voor jouw blog

Fair Wear Friday

Fairwear Friday

Instagram

Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram