Update Verbeelding Book Challenge 2017

Update Verbeelding Book Challenge 2017


Na twee edities enthousiast meedoen, koos ik er vorig jaar voor om eens niet mee te doen met de Verbeelding Book Challenge. Ik wist dat het een stevig jaar zou worden en door die eerdere challenges en de leesclub kwam ik al even niet meer toe aan wat ik zelf wilde lezen. Daar had ik even nood aan, vandaar de keuze om niet mee te doen aan de editie van 2017. Maar ik ben een nieuwsgierig aagje en ik dacht even snel *ahum* op te lijsten welke puntjes ik toch kon schrappen, zonder mee te doen en zonder er rekening mee te houden. Helaas ben ik één van de weinige leesbeesten die niet op Goodreads zit en moest ik dus stevig in mijn geheugen graven om te weten welke boeken ik effectief gelezen heb in 2017. Op dat vlak was de leesclub erg handig en ben ik blij dat ik sinds mijn verjaardag eind juli een lijstje bijhoud.

 1. Een boek met meer dan 700 pagina’s (ieder jaar een beetje meer): Brieven uit Genua van Ilja Leonard Pfeijffer. Officieel staat het laatste woord op pagina 699, pagina 700 is leeg en de epiloog begint op pagina 701. Dit telt dus voor mij. 🙂
 2. Een boek met minder dan 200 pagina’s (om het voorgaande puntje te compenseren)Als je iemand verliest die je niet kan verliezen van Ish Ait Hamou. 109 pagina’s, heel ruim gezet. Het was dan ook uit op een uur.
 3. Een boek geschreven door meerdere auteurs
 4. Een boek geschreven door iemand die jonger is dan jou: Als je iemand verliest die je niet kan verliezen van Ish Ait Hamou. Hij is geboren in 1987, ik ben van 1985.
 5. Een waarvan er wereldwijd minstens 100.000 exemplaren werden verkocht: Is It Just Me? van Miranda Hart. Op de cover staat ‘The Sunday Times N° 1 Bestseller’, dat lijkt me voldoende bewijs.
 6. Een self published boek (een boek dat niet werd uitgegeven bij een grote uitgeverij, maar zelf door de auteur werd uitgegeven. Ik heb nooit gezegd dat deze challenge makkelijk ging zijn. 😉 )
 7. Een boek gepubliceerd in 2017: De verborgen impact van Babette Procelijn, ik las eigenlijk de eerste editie, maar in 2017 verscheen de herwerkte versie en voor mijn review las ik de nieuwe stukken.
 8. Een boek geschreven door een celebrity (filmster, muzikant …): Is It Just Me? van Miranda Hart
 9. Een boek met een titel die meer dan vier woorden telt (want er gaat niets boven een boek met een lange titel): Het geluid van de nacht van Maria Dueñas
 10. Een boek met een titel die bestaat uit één woord: Wil van Jeroen Olyslaegers
 11. Een boek met een kleur in de titel
 12. Een boek met een nummer in de titel
 13. Een boek met een illustratie op de cover: Nutshell van Ian McEwan
 14. Een non-fictie boek: You Are a Badass – How to Stop Doubting Your Greatness and Start Living an Awesome Life van Jen Sincero, gewonnen bij Silke van de blog Julienne.
 15. Een boek over boeken of waarin boeken een belangrijke rol spelen: Brieven uit Genua van Ilja Leonard Pfeijffer, het gaat over zijn werk als schrijver.
 16. Een boek over reizen of waarin een reis een belangrijke rol speelt (roadtrip, wandeltocht …): Wachten op de barbaren van J.M. Coetzee, een tocht te paard is een belangrijk onderdeel van het verhaal.
 17. Een boek over muziek of waarin muziek een belangrijke rol speelt
 18. Een boek waarin één van de seizoenen centraal staat
 19. Een boek waarin meerdere generaties van één familie aan bod komen: Een soort van liefde van Alicia Gescinska
 20. Een boek gepubliceerd voor je geboren werd: Wachten op de barbaren van J.M. Coetzee, eerst gepubliceerd in 1980.
 21. Een boek dat je al een keertje las
 22. Een ver-van-je-bed-boek oftewel een boek dat zich aan de andere kant van de wereld afspeelt: Insomniac City van Bill Hayes, in New York.
 23. Een boek dat zich afspeelt in een land waar je al een keertje op reis bent geweest: Brieven uit Genua van Ilja Leonard Pfeijffer
 24. Een boek uit de bibliotheek: Wachten op de barbaren van J.M. Coetzee
 25. Een boek dat je leende van een vriend(in) of een mede Verbeelding Book Club lid: Dear Life van Alice Munro
 26. Een boek met een vleugje magie erin (full on fantasy of magisch realisme): Nutshell van Ian McEwan. De verteller is een foetus, weinig realistisch me dunkt.
 27. Een boek dat je ooit op school moest lezen om te zien wat je er nu van denkt of om het eindelijk te lezen omdat je het toen niet las
 28. Een boek dat iedereen en z’n moeder al heeft gelezen, behalve jij
 29. Een boek dat in ergens ter wereld op de verbannen lijst staat
 30. Een eerste deel in een reeks

19/30, niet slecht om niet bewust te hebben meegedaan, vind ik. Ik vermoed dat ik nog wat meer puntjes kan schrappen als ik iets creatiever nadenk, maar voor mij is dit best oké. De nieuwe Verbeelding Book Challenge staat sinds gisteren online en hoewel een paar puntjes mij niet echt aanspreken, doe ik toch mee! Ik zal wel weer een creatieve oplossing vinden. 🙂

Is de Verbeelding Book Challenge iets voor jou?

Dit artikel bevat affiliate links.
Het kost jou niks, maar als jij erop klikt en een aankoop doet,
krijg ik een percentje en zo steun je dus mijn blog,
gratis en voor niets.

Save

gerhilde

bouwjaar 1985 – maakt en schrijft – houdt van: haar kat Hobbes, juwelen en kaarsen maken, post krijgen, pasta, verse lakens, fijne mensen

Misschien lees je ook graag

11 Comments

 • Sofie
  January 2, 2018 at 8:17 pm

  Toch ruim de helft gehaald zonder écht mee te doen =) Ik begin meestal zo door te lezen wat ik graag lees en dan te zien waar ze bij passen. Ik weet nog niet of ik ga meedoen omdat ik bezig ben aan een reeks met 7 kleppers (Game of Thrones) en die niet echt bij de puntjes passen…

  • gerhilde
   gerhilde
   January 2, 2018 at 10:24 pm

   Zo begin ik meestal ook, dan is het enkel de laatste maanden van het jaar wat puzzelen, al is dat met de leesclub soms wat moeilijker.

 • Evi
  January 2, 2018 at 8:41 pm

  Leuke update & toch ruimschoots de helft gehaald dus helemaal niet zo slecht gedaan! Ik slaagde erin om die van 2017 helemaal tot een goed einde te brengen en ga ook dit jaar opnieuw deelnemen.

  • gerhilde
   gerhilde
   January 2, 2018 at 10:26 pm

   Wauw, 30/30! Super! Succes voor de komende editie.

 • Becky
  January 2, 2018 at 10:26 pm

  Inderdaad een verrassend resultaat!
  Ik ga zeker weer meedoen dit jaar, ik was al dagen aan het uitkijken naar 1 januari omdat ik zo benieuwd was naar de VBC editie 2018 😀

  • gerhilde
   gerhilde
   January 3, 2018 at 1:09 pm

   Daar schrik ik niet van. 🙂 Nu kan je al volop inplannen wat de volgende boeken gaan worden. Veel leesplezier!

 • Hilde
  January 3, 2018 at 4:09 pm

  Mooi resultaat toch :-). Net zoals jij heb ik in 2017 ook niet deelgenomen aan de VBC; in 2018 wil ik het nog eens een kans geven. Leesupdates van anderen vind ik sowieso altijd fijn en inspirerend 🙂

 • Lize
  January 3, 2018 at 10:05 pm

  Oh ik wist niet dat Ish Ait Hamou jonger is dan ik ben 😉 (maar een jaar).
  Ik deed wel mee met de challenge en kon minder puntjes afstrepen dus echt goed gedaan! Ik heb 2 jaar proberen mee te doen met de challenge maar eigenlijk nooit veel puntjes kunnen afstrepen dus ik weet nog niet of ik terug ga meedoen.

 • Khadetjes
  January 5, 2018 at 11:04 am

  Ik ben een fervent lezer, maar deed nog nooit mee aan de VBC… gezien het aantal gelezen boeken, zou het wel eens kunnen dat ik er heel wat kan afvinken zonder moeite te doen dus dacht ik gisteren “wel ja, ik doe mee!”. Ik lees vrolijk tot aan de zomervakantie waar ik zin in heb en kijk dan wel hoever me dat brengt. Benieuwd hoe het jou verloopt!

  • gerhilde
   gerhilde
   January 5, 2018 at 7:09 pm

   Ik vind het altijd fijn om iets te kunnen lezen waarmee ik één of meerdere puntjes kan afvinken, maar bij mij blijft het meestal ook eerst wat in het achterhoofd. Al zal over het puntje waarbij je er drie moet combineren toch wel even bewust nagedacht moeten worden. Veel leesplezier!

 • Le petit requin
  January 5, 2018 at 4:37 pm

  Mooi resultaat om er totaal niet mee bezig te zijn geweest! Ik doe het komende jaar opnieuw mee, maar ga het net zoals de voorbije jaren aanpakken: gewoon lezen waar ik goesting in heb en zien wat ik daarmee al kan invullen. En dan, al naargelang de goesting, aanvullen om de challenge te halen 🙂

LEAVE A COMMENT

CommentLuv badge

Over mij

Gerhilde

Gerhilde

Hallo! Ik schrijf hier persoonlijke stukjes, maar ook over boeken, groener leven, creativiteit en verbouwingen. Veel leesplezier!

Volg via Facebook

Archief

getest en goedgekeurd

Meststoffen voor jouw blog

Fair Wear Friday

Fairwear Friday

Instagram

Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram