Afgelopen maandag werd mijn portefeuille gestolen. Op een plek waar we ongeveer wekelijks zitten en ik mij misschien iets te goed thuis voel. We zaten aan de toog en mijn handtas stond op de kruk links van mij, maar ik zat gedraaid naar mijn gesprekspartner, rechts van mij. Nogal een weggevertje dus, die portefeuille.

Dom van mij, ik ga akkoord. Gelukkig ben ik mijn vertrouwen (in de mensheid) niet volledig kwijt. Het zou ook nogal snel zijn, na een diefstal zonder geweld. Enkele toevalligheden maken mij blij.
* De dief sloeg toe in een cafΓ© tegenover het politiekantoor. Er zijn dus bewakingsbeelden van meneer.
* Hij nam mijn geld en enkele bonnetjes en was wat onvoorzichtig met wat er achteraan mijn protefeuille zat (want ik denk niet dat hij echt uit was op die Win For Life van 3 euro, mijn beurtenkaart van de yoga of mijn treinabonnement), maar hij liet mijn portefeuille wel ergens achter.
* Lieve mensen vonden mijn portefeuille en kwamen die zelfs brengen.
* Gelukkig zaten er briefjes van de ziekenkas in, want op een identiteitskaart staat geen adres meer natuurlijk.
* Card Stop werkt vlot en mijn bank heeft mij goed op de hoogte gehouden. Card Stop annuleren ging niet meer, maar ik kon wel een tijdelijke bankkaart krijgen en geld afhalen zonder mijn bankkaart. Leve de app!
* Ik gaf bij de aangifte door dat ik mijn treinabonnement ook kwijt was, al is dat al zo oud (ik heb al even geen abonnement meer) dat ik eigenlijk niet eens zeker wist of die kaart nog wel geldig was of niet. De volgende dag ontdekte ik toevallig van wel, gelukkig sta ik al eens met mijn kop (of treinabonnement) in een leerwerkboek. πŸ™‚

Mijn kaart is dus nog geldig tot het einde van het jaar. Al vermoed ik niet dat ik tegen dan opnieuw een abonnement ga nemen, maar je weet maar nooit. Toch handig om het te weten. πŸ™‚

Registreer hier voor de nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte van de webshop en krijg je een cadeautje bij je eerste bestelling!

Dank je!