Een geluk bij een ongeluk.


Afgelopen maandag werd mijn portefeuille gestolen. Op een plek waar we ongeveer wekelijks zitten en ik mij misschien iets te goed thuis voel. We zaten aan de toog en mijn handtas stond op de kruk links van mij, maar ik zat gedraaid naar mijn gesprekspartner, rechts van mij. Nogal een weggevertje dus, die portefeuille.

Dom van mij, ik ga akkoord. Gelukkig ben ik mijn vertrouwen (in de mensheid) niet volledig kwijt. Het zou ook nogal snel zijn, na een diefstal zonder geweld. Enkele toevalligheden maken mij blij.
* De dief sloeg toe in een café tegenover het politiekantoor. Er zijn dus bewakingsbeelden van meneer.
* Hij nam mijn geld en enkele bonnetjes en was wat onvoorzichtig met wat er achteraan mijn protefeuille zat (want ik denk niet dat hij echt uit was op die Win For Life van 3 euro, mijn beurtenkaart van de yoga of mijn treinabonnement), maar hij liet mijn portefeuille wel ergens achter.
* Lieve mensen vonden mijn portefeuille en kwamen die zelfs brengen.
* Gelukkig zaten er briefjes van de ziekenkas in, want op een identiteitskaart staat geen adres meer natuurlijk.
* Card Stop werkt vlot en mijn bank heeft mij goed op de hoogte gehouden. Card Stop annuleren ging niet meer, maar ik kon wel een tijdelijke bankkaart krijgen en geld afhalen zonder mijn bankkaart. Leve de app!
* Ik gaf bij de aangifte door dat ik mijn treinabonnement ook kwijt was, al is dat al zo oud (ik heb al even geen abonnement meer) dat ik eigenlijk niet eens zeker wist of die kaart nog wel geldig was of niet. De volgende dag ontdekte ik toevallig van wel, gelukkig sta ik al eens met mijn kop (of treinabonnement) in een leerwerkboek. 🙂

Mijn kaart is dus nog geldig tot het einde van het jaar. Al vermoed ik niet dat ik tegen dan opnieuw een abonnement ga nemen, maar je weet maar nooit. Toch handig om het te weten. 🙂

gerhilde

bouwjaar 1985 – maakt en schrijft – houdt van: haar kat Hobbes, juwelen en kaarsen maken, post krijgen, pasta, verse lakens, fijne mensen

Misschien lees je ook graag

2019 …

2018 …

7 Comments

 • Elisse
  February 2, 2018 at 10:47 pm

  Ah kak dat je portefeuille gestolen werd! Het stomme vind ik ook dat je dan al die kaartjes moet laten vervangen, blugh. En nu ben ik wel benieuwd in welk leerboek jij vereeuwigd staat 😀

  • gerhilde
   gerhilde
   February 4, 2018 at 11:12 am

   Gelukkig werken Card Stop en de bank wel vlot en brachten lieve mensen mijn gevonden portefeuille terug. Mijn rijbewijs en identiteitskaart hoefde ik dus niet opnieuw aan te vragen. Oef!
   Ik heb een lange geschiedenis van in boeken staan eigenlijk … Het begon hier (https://gerhildemaakt.be/2015/10/20/werken-werken-werken/) en nadien ging ik bij die uitgeverij werken en kwam ik ook nog terecht in Zo gezegd (ook op de dvd trouwens; anderstaligen die Nederlands leren, zien mij dus ook effectief babbelen), maar dit komt uit Nieuwe mavo, van de uitgeverij waar ik nu werk. Er was een treinabonnement nodig en de Key Card en het treinticket zijn ook van mij. 🙂
   Ik stond trouwens ook in enkele boeken van de Chiro en als dank schreef ik later mee aan het Rakwiboek: https://gerhildemaakt.be/2014/01/23/over-hoe-mijn-naam-in-een-boek-kwam-of-toch-niet/.
   En dat allemaal terwijl ik eigenlijk helemaal niet fotogeniek ben …

 • Evi
  February 4, 2018 at 5:33 pm

  He jammer zeg dat je portefeuille gestolen werd. Maar wel heel fijn dat je er toch nog positieve kanten in ziet 🙂

 • Goofball
  February 5, 2018 at 1:27 pm

  Klote eh, maar gelukkig loopt het al bij al nog vrij goed af.

  • gerhilde
   gerhilde
   February 5, 2018 at 5:10 pm

   Inderdaad. Ik was heel blij toen die lieve mensen aan mijn voordeur stonden. 🙂

 • Hilde
  February 5, 2018 at 4:04 pm

  Gelukkig is je portefeuille opnieuw terecht, dankzij die eerlijke vinders. Een mens staat er niet bij stil dat het digitale tijdperk er ook voor zorgt dat zoiets vanzelfsprekend als een adres niet zomaar terug te vinden is op een I.D. kaart. Zo van die gele zelfklevers heb ik ook steeds mee. Bij verlies van een treinabo ben je niet alles kwijt (ik heb me daarover bevraagd toen ik het abonnement van dochterlief ging halen begin van het academische jaar). Dat nummer van Card Stop heb ik ook al een keertje nodig gehad. Handig om dat uit het hoofd te kennen 🙂

 • Leen
  February 21, 2018 at 2:10 pm

  Heb het maar voor zeg. Wel super dat die mensen je portefeuille terugbezorgd hebben!

LEAVE A COMMENT

CommentLuv badge

Over mij

Gerhilde

Gerhilde

Hallo! Ik schrijf hier persoonlijke stukjes, maar ook over boeken, groener leven, creativiteit en verbouwingen. Veel leesplezier!

Volg via Facebook

Archief

getest en goedgekeurd

Meststoffen voor jouw blog

Fair Wear Friday

Fairwear Friday

Instagram

Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram