Recept van de maand #31: Pastaschotel met romige courgette

Recept van de maand #31: Pastaschotel met romige courgette


Pasta! Ik eet het erg graag en het is zo’n maaltijd waarvan mensen al eens vergeten dat het vegetarisch is (of gemakkelijk kan zijn). Anke van smollen.be geeft deze maand een recept voor een pastaschotel, want eten uit de oven is altijd net een tikkeltje lekkerder. Toch in tijden van polar vortex en/of regen. 🙂

Maak eerst een simpele tomatensaus: stoof een gesnipperd uitje en wat geperste look in olijfolie (laat ui en look niet kleuren) en voeg een blik tomatenblokjes en een blikje tomatenpuree toe. Laat de tomaten een halfuurtje pruttelen op een zacht vuurtje en mix de saus fijn. Breng op smaak met suiker, zout, chilipeper, marjolein en oregano.

Kook je favoriete pasta beetgaar in gezouten water en giet af.

Stoof ondertussen wat gesnipperde rode ui en look zacht aan in wat olijfolie. Rasp een courgette grof en voeg toe. Roerbak de groenten tot de courgette zacht begint te worden. Voeg enkele lepels mascarpone toe en breng het geheel op smaak met peper en zout.

Doe het courgettemengsel in een ovenschotel. Schep de pasta erboven en lepel er de tomatensaus over. Bestrooi de pasta met een handje geraspte mozzarella en verspreid enkele brokjes ricotta over de ovenschotel. Zet de ovenschotel 15 à 20 minuten in de oven op 200 °C, tot de kaas gesmolten is en de saus lekker pruttelt. Bestrooi met verse basilicum voor het serveren.

Save

gerhilde

bouwjaar 1985 – maakt en schrijft – houdt van: haar kat Hobbes, juwelen en kaarsen maken, post krijgen, pasta, verse lakens, fijne mensen

Misschien lees je ook graag

3 Comments

 • Lize
  March 5, 2018 at 9:50 am

  Dit lijkt mij zo’n lekker recept! Bedankt om het te delen.

 • liese
  March 5, 2018 at 11:54 am

  klinkt goed, test ik zeker eens!

 • Hilde
  March 7, 2018 at 8:56 am

  Ovenschotel zijn oh zo lekker. Pasta laat zich wel altijd smaken dus dit receptje onthoud ik graag. Heerlijk!

LEAVE A COMMENT

CommentLuv badge

Over mij

Gerhilde

Gerhilde

Hallo! Ik schrijf hier persoonlijke stukjes, maar ook over boeken, groener leven, creativiteit en verbouwingen. Veel leesplezier!

Volg via Facebook

Archief

getest en goedgekeurd

Meststoffen voor jouw blog

Fair Wear Friday

Fairwear Friday

Instagram

Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram