Behalve juwelen maak ik ook kaarsen. Ik doe dat eigenlijk al van toen ik klein was. Voor Sinterklaas kreeg ik ooit een set cadeau om kaarsen te maken en toen deed ik dat regelmatig, samen met mijn moeder. Als kotstudent pakte ik het opnieuw op en sindsdien is het eigenlijk nooit meer echt gestopt. Ik vind een zelfgemaakte kaars ook ideaal om cadeau te doen aan iemand, toch als die persoon graag kaarsen brandt.

Ik maakte tot enkele jaren geleden eigenlijk altijd kaarsen met paraffine en met restjes van oude kaarsen. Fijn om zo die restjes toch een tweede leven te kunnen geven! Dat doe ik nu nog, maar intussen kwam er een andere soort bij: ecologische geurkaarsen! Deze maak ik van koolzaadwas en dat heeft enkele voordelen.

geurkaars koolzaadwas gerhilde maakt

Koolzaadwas:
* is gemaakt van koolzaad, wat ook gebruikt wordt voor biobrandstof en wat wordt verbouwd in Europa
* is plantaardig, natuurlijk en biologisch afbreekbaar
* is niet op dieren getest en bevat geen giftige stoffen

Verder voeg ik er graag een geurtje en een kleurtje aan toe. Dat geurtje spreekt voor zich, dat kleurtje eigenlijk niet, want op het eerste zicht zie je dat niet. De kaars ziet er namelijk gewoon neutraal uit, maar vanaf dat de kaars een uurtje (of twee) brandt, begint de kleur te komen. Enkel de opgewarmde (vloeibare) was verkleurt, wat een erg leuk effect heeft, zowel brandend als afgekoeld.

Ik heb verschillende geurtjes en kleurtjes in het assortiment:
* versgewassen lakens: kaars blijft wit
* citroen & eucalyptus: kaars kleurt groen
* green tea: kaars kleurt groen
* appelbloesem: kaars kleurt rood
* kers: kaars kleurt rood
* vanille & violet: kaars kleurt paars

geurkaars wordt groen collage

Bij het branden van kaarsen horen uiteraard enkele veiligheidsvoorschriften.
* Laat kaarsen nooit zonder toezicht branden.
* Plaats de kaars op een stabiele ondergrond.
* Plaats de kaars niet in de buurt van brandbare voorwerpen.
* Hou brandende kaarsen buiten het bereik van kinderen en huisdieren.
* Verplaats een brandende kaars nooit.
* Raak een brandende kaars niet aan; het glas kan heel warm worden.
* Laat de kaars lang genoeg branden (min. 2 uur per keer), dan brandt die het mooist.

Maar vooral: geniet van de gezelligheid!

Edit: dit model van kaarsen heb ik niet meer standaard beschikbaar (mijn leverancier verkoopt die glazen niet meer). In enkele winkels zijn ze nog wel te koop, maar ik heb nu vooral kaarsen in apothekerspotjes. Ook met die verkleuring werk ik niet meer standaard, enkel voor kaarsen op maat. Voor vragen en bestellingen kan je steeds mailen naar gerhilde_van_oers@hotmail.com.

Save

Save

Save

Save

Registreer hier voor de nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte van de webshop en krijg je een cadeautje bij je eerste bestelling!

Dank je!