Deze keer zorgt Anke van smollen.be voor een erg origineel recept: bermsoep! Want veel van wat in de berm groeit is ook eetbaar. Wel eerst goed wassen!

In de natuur groeit veel eetbaars. Ook dingen die wij ‘onkruid’ noemen. In plaats van al die brandnetels te vernietigen, weegbree plat te trappen en zevenblad tot vervelens toe uit te trekken, maak je er beter een lekker soepje mee! Pluk op een plek waar zo weinig mogelijk auto’s en honden passeren, gebruik handschoenen voor brandnetels en was al het onkruid goed onder stromend koud water. Deze drie planten zijn niet moeilijk te herkennen, maar als je twijfelt of iets eetbaar is, laat je het best staan.

bermsoep smollen

Stoof een gesnipperd uitje en wat look in een scheutje olie. Blus met een lekkere bouillon en voeg een geschilde aardappel toe, dat geeft een iets vollere soep. Als je nog wat groene groenten of verse kruiden kwijt moet, kan je deze natuurlijk ook toevoegen voor wat meer bite en smaak. Was een emmertje vol brandnetel, smalle weegbree en zevenblad en haal de blaadjes van de steeltjes. Voeg ze toe aan de soep en breng aan de kook. Als alle groenten en kruiden gaar zijn, mix je de soep fijn; zeven is normaal niet nodig. Voeg naar eigen smaak een scheutje room, peper, zout en tuinkruiden toe.

Save

Save

Registreer hier voor de nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte van de webshop en krijg je een cadeautje bij je eerste bestelling!

Dank je!