Deze maand zorgt Anke van smollen.be voor twee lunchgerechtjes met kaas in de hoofdrol. Lekker zomers, lekker fris!

Toast met cottage cheese smollen

Toast met cottage cheese, champignons en za’atar

Bak de gesneden champignons kort op een hoog vuur krokant en kruid met peper en zout. Fans van look voegen een mespuntje toe. Beleg je favoriete crackers rijkelijk met cottage cheese (roomkaas kan ook), bestrooi met za’atar (een heerlijk Midden-Oosters kruidenmengsel van oregano, tijm, gedroogde besjes en sesamzaadjes) en serveer de champignons erbovenop.

 

Geitenkaas met een krokant notenkorstje smollen

Geitenkaas met een krokant notenkorstje

Plet de noten en meng ze met wat panko en sesamzaad. Klop een eitje los in een apart potje. Snij de ronde geitenkaasjes horizontaal door als ze nogal dik zijn. Bestrooi met bloem, haal ze dan door het ei en druk ze aan beide zijden in de notenmengeling. Bak de geitenkaas in de pan (met wat olie) of de oven (op een met bakpapier beklede bakplaat) krokant. Serveer de kaas warm met honing, sla, fruit en een lekker stuk brood.

Save

Save

Registreer hier voor de nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte van de webshop en krijg je een cadeautje bij je eerste bestelling!

Dank je!