Vandaag lanceer ik een nieuwe rubriek: #makersgonnamake! Ik ben zelf een maker (van juwelen en ecologische geurkaarsen) en vertelde hier al over mijn soms letterlijk jeukende vingers. Vanaf vandaag tot eind december zijn mijn spullen te koop in Toko139, een creatieve hub en concept store in de Statiestraat in Berchem. De spullen van een hoop andere creatievelingen zijn er ook te koop en ik stel die andere creatievelingen hier graag voor! Bijten vandaag de spits af: Rhea en Sofie!

Maison GLDN

maison GLDN RheaRhea is ooit nog mijn huisbazin geweest en mijn bovenbuur. Na al die jaren kom ik haar af en toe nog tegen en het is altijd een fijn weerzien. Het was heel leuk om te ontdekken dat we allebei voor dit project geselecteerd waren!

Naam? Rhea
Leeftijd? jonge veertiger 😉
Wat maak je? comfy wear voor vrouwen
Wanneer begon je daarmee? Het idee borrelt al van kleins af, concreet kreeg het vorm in 2017 en de eerste stuks zijn binnengekomen begin 2018.
Website en/of social media? www.maisongldn.be – www.instagram.com/maison.gldnwww.facebook.com/maison.gldn

maison GLDN Rhea in trui

Waar haal je je inspiratie? Uit het dagelijkse leven, wat ik zie op straat of in magazines, wat ik zelf niet vind in de winkel en door oog en oor te hebben voor mijn doelgroep.

Wat vind je het leukste aspect van je job? De afwisseling, met stoffen en nieuwe ontwerpen bezig zijn, als mensen blij worden en zich goed voelen in een GLDN stuk.

Waar droom je nog van? Uiteraard vind ik het leuk om de lijn te kunnen uitbreiden en uit te groeien tot dé comfy collectie voor vrouwen. Maar nog meer dan dat wil ik er een way-of-life van maken. GLDN staat voor ‘het goud dat je waard bent’ en is gegroeid vanuit de idee dat vrouwen zich best wat meer mogen bewust worden van hun potentieel.
Elke vrouw is uniek en daarom is het belangrijk voor zichzelf en haar omgeving om haar ding/hetgeen waar ze in gelooft in de wereld te zetten, zonder twijfel of excuses. Vrouwen zijn soms heel hard voor zichzelf en vervolgens ook voor elkaar, terwijl we net in co-creatie of verbinding elkaar en onszelf kunnen versterken. Daarom noem ik het ook zachte kracht. Geen ellebogenwerk, maar vanuit intuïtie.
Een GLDN is ontworpen om helemaal jezelf, helemaal vrouw te kunnen zijn. Kwalitatieve stoffen vrij van chemicaliën die je in alle zachtheid omringen. De ongedwongen tijdloze snit doen je stijlvol voor de dag komen, ook als je op zondagochtend naar de bakker gaat/het gezellig en casual wilt!
maison GLDN T-shirt
maison GLDN trui
maison GLDN trui 2Maison GLDN zou trouwens ook perfect passen in een andere rubriek (waar ik al veel te lang niets meer over schreef): Fair Wear Friday, want alles wordt fair gemaakt (in een atelier in Portugal) en is vrij van chemicaliën. Dat kan ik alleen maar steunen!
ZOEF
Naam? Sofie Desmedt – a.k.a. ZOEF
Leeftijd? 34 jaar Wat maak je? Met ZOEF strip ik oude kettingen of oorbellen, en creëer er nieuwe juweeltjes mee. Bijna elk juweel bevat iets ouds. En iets nieuws.
Juwelen die schijnbaar niet meer mooi of goed genoeg zijn, haal ik volledig uit elkaar en ik maak er nieuwe creaties mee. Kralen of bedeltjes van een ketting worden voor oorbellen of een armband gebruikt. Zo krijgen juweeltjes een nieuw leven en kan een nieuw verhaal gestart worden. Niemand houdt van verspilling.
Aangezien ik werk met kralen die ik van oude juwelen recupereer, zijn de meeste juwelen uniek. Geen 10 exemplaren zijn dezelfde. Alles is afhankelijk van wat ik vind op rommelmarktjes, tweedehandswinkels, of van mensen thuis. Op deze manier blijven mijn juwelen ook betaalbaar.
Daarnaast maak ik heel vaak juwelen op maat. Gepersonaliseerd naar kleur, grootte of smaak. Betaalbaar en uniek, die volledig passen bij de gewenste stijl, kledij of haarkleur. Wanneer begon je daarmee? Ik ben er 1,5 jaar geleden mee gestart.

Website en/of social media?
Website: www.zoef.online
Facebook: https://facebook.com/zoefmaakt
Instagram: @zoefmaakt

oorbellen ZOEF

Waar haal je je inspiratie? Mijn inspiratie haal ik vooral door het uit elkaar halen van oude juwelen. Het ontdekken van verborgen parels. De combinatie van oud en nieuw brengt altijd veel inspiratie met zich mee.

Wat vind je het leukste aspect van je job? Het allerleukste aan het maken van mijn ZOEF-juwelen, vind ik het creatieproces zelf. Het ontwerpen is een perfecte gelegenheid om uren van de wereld te zijn en naderhand terug 100 % opgeladen te zijn. En wanneer ik dan complimenten krijg over de creaties, ben ik helemaal in de wolken.

Waar droom je nog van? Met ZOEF wil ik steeds betaalbare en unieke juwelen maken. En als we dan toch luidop mogen dromen, zou ik het fantastisch vinden om mijn eigen atelier te hebben, waar ik uren kan creëren, waar mensen langs kunnen komen om samen het perfecte juweel te ontwerpen. Met een streepje goede muziek op de achtergrond.

oorbellen ZOEF

ZOEF
Ben je benieuwd naar de producten van deze creatievelingen? Ga dan zeker eens langs TOKO139 in de Statiestraat in Berchem. Vrijdag 7 september is de winkel open tot 22 uur en kan je veel makers ontmoeten. Iedereen welkom!

Registreer hier voor de nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte van de webshop en krijg je een cadeautje bij je eerste bestelling!

Dank je!