#makersgonnamake: Studio Moesj & Lapland

#makersgonnamake: Studio Moesj & Lapland


Sinds 3 september zijn de spullen van een hoop creatievelingen te koop in TOKO139. Eerder deze maand stelde ik Rhea en Sofie voor, vandaag is het de beurt aan Isabel en Annelies!

Studio Moesj

Studio Moesj Isabel

Naam? Studio Moesj / Isabel Springuel
Leeftijd? 37
Wat maak je? Postkaarten, grafisch ontwerp, illustraties.
Wanneer begon je daarmee? Dit jaar ben ik met de postkaarten begonnen, maar ik teken al van kleins af.
Waar haal je je inspiratie? Uit steden, films, foto’s, kleuren, woorden, muziek.
Wat vind je het leukste aspect van je job? Het maken van de illustraties.
Waar droom je nog van? Dat ik nog meer postkaarten kan maken en met mijn illustraties ook nog andere toepassingen kan bedenken.
Studio Moesj kaartjes naast elkaarStudio Moesj kaartjes
Lapland
Annelies Lapland door Dries Luyten
Ik ben Annelies Van Valckenborgh, 44 jaar oud, en ik heb momenteel een pop-up bij TOKO139 onder het label ‘Lapland’ omdat ik al sinds jaar en dag ‘lappen textiel’ verzamel uit de kringwinkel. Ik woon in Borgerhout en ik stap bijna dagelijks binnen in de kringwinkel. Ik heb een gezin met 3 kinderen en ik werk 4/5de, maar meestal vind ik ergens wel 5 minuutjes om snel binnen te lopen in mijn kringwinkel. Ik loop altijd recht naar de textielrekken. Ik let bij mijn keuze op het design en de kwaliteit. Ik heb een grote verzameling waar ik ook vaak kledij uit maak voor mijzelf en accessoires die ik nu verkoop bij TOKO139.
Lapland tas 1
Inspiratie heb ik altijd, het begint al bij de keuze van de stof, de hoeveelheid die ik ervan heb, met wat ik het kan combineren … Het is eindeloos en nooit saai, want steeds weer anders. Naast het ontwerpen vind ik het recyclageaspect belangrijk. Het is fijn om op te merken dat er veel gebeurt rond circulaire economie en ik vind het nog fijner om daar deel van uit te maken. Ik geniet van de pop-up momenteel, aangezien ik alles zelf doe en dat combineer met mijn gezin en mijn werk is dat best wel hard werken. Het zou geweldig zijn moest ik nog kansen krijgen om meer tijd te kunnen steken in Lapland.
Lapland kussensLapland natuur
gerhilde

bouwjaar 1985 – maakt en schrijft – houdt van: haar kat Hobbes, juwelen en kaarsen maken, post krijgen, pasta, verse lakens, fijne mensen

Misschien lees je ook graag

2 Comments

  • Dorien
    September 24, 2018 at 5:50 pm

    Mooi allemaal! Die tas van Lapland ziet er heel leuk uit!

  • José
    September 26, 2018 at 7:37 pm

    Echt jammer dat ik niet iets dichterbij woon; het ziet er allemaal zo mooi uit !

LEAVE A COMMENT

CommentLuv badge

Over mij

Gerhilde

Gerhilde

Hallo! Ik schrijf hier persoonlijke stukjes, maar ook over boeken, groener leven, creativiteit en verbouwingen. Veel leesplezier!

Volg via Facebook

Archief

getest en goedgekeurd

Meststoffen voor jouw blog

Fair Wear Friday

Fairwear Friday

Instagram

Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram