Recept van de maand #40: Bladerdeegrolletjes met pesto en kaas

Recept van de maand #40: Bladerdeegrolletjes met pesto en kaas


Deze maand zorgt Anke van smollen.be voor een snel aperitiefhapje! Ze serveerde het vele jaren geleden eens aan mij en nadien maakte ik het zelf ook al verschillende keren. Supergemakkelijk en altijd lekker!

bladerdeegrolletjes met pesto en kaas smollen

Rol het bladerdeeg open, besmeer het met pesto of tapenade en bestrooi het met geraspte harde kaas (bv. parmezaan of grana padano). Rol het bladerdeeg terug strak op en snij het in stukjes. Leg de stukjes met wat plaats tussen naast elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de rolletjes zo’n 20 à 30 minuten op 180 °C in de oven tot het bladerdeeg een goudbruin kleurtje krijgt. Serveer warm als hapje.

Vierkante plakken bladerdeeg zijn het gemakkelijkst om mee te werken. Je kan de rolletjes ook nog met wat losgeklopt ei instrijken en er wat kruiden of sesamzaad over strooien alvorens te bakken.

Tags:
gerhilde

bouwjaar 1985 – maakt en schrijft – houdt van: haar kat Hobbes, juwelen en kaarsen maken, post krijgen, pasta, verse lakens, fijne mensen

Misschien lees je ook graag

2 Comments

  • Jasmien
    December 7, 2018 at 3:22 pm

    Bedankt voor deze lekker tip! Ga ik ook eens proberen 🙂

  • Katrien Souffriau
    December 7, 2018 at 4:34 pm

    Klinkt lekker! Bedankt voor de tip

LEAVE A COMMENT

CommentLuv badge

Over mij

Gerhilde

Gerhilde

Hallo! Ik schrijf hier persoonlijke stukjes, maar ook over boeken, groener leven, creativiteit en verbouwingen. Veel leesplezier!

Volg via Facebook

Archief

getest en goedgekeurd

Meststoffen voor jouw blog

Fair Wear Friday

Fairwear Friday

Instagram

Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram