Deze maand zorgt Anke van smollen.be voor een snel aperitiefhapje! Ze serveerde het vele jaren geleden eens aan mij en nadien maakte ik het zelf ook al verschillende keren. Supergemakkelijk en altijd lekker!
Rol het bladerdeeg open, besmeer het met pesto of tapenade en bestrooi het met geraspte harde kaas (bv. parmezaan of grana padano). Rol het bladerdeeg terug strak op en snij het in stukjes. Leg de stukjes met wat plaats tussen naast elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de rolletjes zo’n 20 à 30 minuten op 180 °C in de oven tot het bladerdeeg een goudbruin kleurtje krijgt. Serveer warm als hapje.
Vierkante plakken bladerdeeg zijn het gemakkelijkst om mee te werken. Je kan de rolletjes ook nog met wat losgeklopt ei instrijken en er wat kruiden of sesamzaad over strooien alvorens te bakken.
Bedankt voor deze lekker tip! Ga ik ook eens proberen 🙂
Klinkt lekker! Bedankt voor de tip