De paasvakantie staat alweer voor de deur en Pasen dus ook. Deze maand geeft Anke van smollen.be inspiratie voor paashaasjes.

Doe 11 gram droge gist samen met een schepje suiker in 180 ml lauwwarme melk en zet opzij tot de gist begint te bubbelen. Meng 500 gram bloem met 10 gram zout, 80 gram suiker en een theelepel kaneel (of meer/minder naar eigen smaak). Voeg 75 gram roomboter in blokjes, een ei en het melkgistmengsel toe en kneed alles in 20 minuten tot een soepel, elastisch deeg. Laat het deeg afgedekt een klein uur rijzen op een warme plaats.

Rol het deeg uit tot 1 à 2 cm dikte, steek of snij vormen uit het deeg en leg de figuren op een ingevette bakplaat. Dek deze af met een propere keukenhanddoek en laat opnieuw 45 minuten rijzen. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C. Bestrijk de koeken met losgeklopt ei en bak ze in 10-12 minuten goudbruin. Laat wat afkoelen en serveer met chocolademelk, roomboter en chocoladeventjes of paaseieren.

Registreer hier voor de nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte van de webshop en krijg je een cadeautje bij je eerste bestelling!

Dank je!