Recept van de maand #43: West-Vlaamse klaaspaarden / paashaasjes

Recept van de maand #43: West-Vlaamse klaaspaarden / paashaasjes


De paasvakantie staat alweer voor de deur en Pasen dus ook. Deze maand geeft Anke van smollen.be inspiratie voor paashaasjes.

Doe 11 gram droge gist samen met een schepje suiker in 180 ml lauwwarme melk en zet opzij tot de gist begint te bubbelen. Meng 500 gram bloem met 10 gram zout, 80 gram suiker en een theelepel kaneel (of meer/minder naar eigen smaak). Voeg 75 gram roomboter in blokjes, een ei en het melkgistmengsel toe en kneed alles in 20 minuten tot een soepel, elastisch deeg. Laat het deeg afgedekt een klein uur rijzen op een warme plaats.

Rol het deeg uit tot 1 à 2 cm dikte, steek of snij vormen uit het deeg en leg de figuren op een ingevette bakplaat. Dek deze af met een propere keukenhanddoek en laat opnieuw 45 minuten rijzen. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C. Bestrijk de koeken met losgeklopt ei en bak ze in 10-12 minuten goudbruin. Laat wat afkoelen en serveer met chocolademelk, roomboter en chocoladeventjes of paaseieren.

Tags:
gerhilde

bouwjaar 1985 – maakt en schrijft – houdt van: haar kat Hobbes, juwelen en kaarsen maken, post krijgen, pasta, verse lakens, fijne mensen

Misschien lees je ook graag

1 Comment

  • Jasmien
    April 8, 2019 at 10:32 am

    Lijkt me heel lekker!

LEAVE A COMMENT

CommentLuv badge

Over mij

Gerhilde

Gerhilde

Hallo! Ik schrijf hier persoonlijke stukjes, maar ook over boeken, groener leven, creativiteit en verbouwingen. Veel leesplezier!

Volg via Facebook

Archief

getest en goedgekeurd

Meststoffen voor jouw blog

Fair Wear Friday

Fairwear Friday

Instagram

Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram