Met de zomer in aantocht (ooit komt de zon wel weer, niet?) deelt Anke van smollen.be deze maand een recept voor een salade. Met quinoa, zoete aardappel, granaatappel, halloumi en nog veel meer. What’s not to love?

Ingrediënten

 • aardappelen
 • schapenkaas (type manouri of halloumi)
 • quinoa of bulgur
 • komkommer
 • rucola
 • ajuin of sjalot
 • gekruide olijfolie
 • citroensap of limoensap
 • rozemarijn
 • munt
 • look
 • granaatappel
 • rode biet
 • raap
 • koolrabi

Was de zoete aardappel, snij hem in de lengte in vier en vervolgens in blokjes. Meng in een ovenschaal met olijfolie, look, rozemarijn en zeezout en zet de schotel een twintigtal minuutjes in de oven op 200 °C tot de aardappelblokjes beetgaar zijn. Kook ook de quinoa beetgaar in gezouten water, spoel af en laat uitlekken en afkoelen.

Maak ondertussen de salade. Schil de meiraapjes, komkommer, rode biet, rode ui en koolrabi en snij ze in blokjes of plakjes. Breng op smaak met peper en zout. Meng met de quinoa, rucola, granaatappelpitjes en gesnipperde munt. Zet de salade even in de koelkast terwijl je de halloumi in plakjes snijdt en kort aan beide zijde grilt in de pan. Schik de sla op de borden, de zoete aardappel errond en de halloumiplakjes bovenop de salade. Besprenkel met wat olijfolie en citroensap en serveer meteen.

Registreer hier voor de nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte van de webshop en krijg je een cadeautje bij je eerste bestelling!

Dank je!