Recept van de maand #45: chocoladetaart met panna cotta en frambozen


Anke van smollen.be verjaarde onlangs dus een taart leek wel toepasselijk. De combinatie van chocolade en frambozen is altijd lekker en daarom werd dit het recept van deze maand.

Ingrediënten

  • eieren
  • room of zure room
  • witte suiker
  • cacaopoeder
  • bloem
  • melk
  • frambozen
  • roomboter
  • bloemsuiker of poedersuiker
  • gelatine
  • vanille

Meng voor de taartbodem 225 gram bloem met een snufje zout, 3 eetlepels donkere cacao, 50 gram bloemsuiker en 1 zakje vanillesuiker. Werk er 150 gram blokjes koude roomboter onder. Voeg een lepel water en een ei toe en meng alles met de hand tot een egale deegbal. Wikkel deze in folie en leg in de koelkast terwijl je de vulling maakt.

Verwarm hiervoor op een laag vuurtje 5 dl room en 1 dl melk. Laat er 40 gram vanillesuiker en 40 gram gewone suiker in oplossen. Laat ondertussen 6 gram gelatine weken (2 à 3 blaadjes, afhankelijk van het merk). Knijp de gelatine uit en meng onder de hete room zonder deze nog te laten koken. Zet de kookpot in een koudwaterbadje en klop de panna cotta tot het mengsel koud genoeg is om verder af te koelen in de koelkast. Roer af en toe door.

Verwarm de oven voor op 190 °C. Rol het deeg uit en bekleed er een ingevette taartvorm mee. Leg aluminiumfolie over het deeg en giet er bakbonen op. Zet de taart zo een kwartiertje in de oven en laat nadien nog een tiental minuutjes verder bakken zonder aluminiumfolie en bakbonen.

Laat de taartbodem afkoelen en haal hem uit de vorm. Giet de lichtjes opgesteven panna cotta in de taart en laat verder opstijven in de koelkast. Garneer met frambozen en bestrooi met poedersuiker.

gerhilde

bouwjaar 1985 – maakt en schrijft – houdt van: haar kat Hobbes, juwelen en kaarsen maken, post krijgen, pasta, verse lakens, fijne mensen

Misschien lees je ook graag

LEAVE A COMMENT

CommentLuv badge

Over mij

Gerhilde

Gerhilde

Hallo! Ik schrijf hier persoonlijke stukjes, maar ook over boeken, groener leven, creativiteit en verbouwingen. Veel leesplezier!

Volg via Facebook

Archief

getest en goedgekeurd

Meststoffen voor jouw blog

Fair Wear Friday

Fairwear Friday

Instagram

Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram