Recept van de maand #46: mascarpone-MonChoutaart met kersen en bessensaus


Deze maand deelt Anke van smollen.be een echt zomerrecept! Met goed nieuws, want deze taart met zomerfruit kan je ook gewoon bij haar bestellen, net als veel andere taarten, cakes en koekjes. Afhalen in Terhole (Hulst), net over de grens met Nederland dus.

Ingrediënten

  • krieken of kersen
  • roomboter
  • bloemsuiker of poedersuiker
  • roomkaas (type Philadelphia)
  • mascarpone
  • bessen
  • koekjes
  • citroensap of limoensap
  • vanille
  • vruchtencoulis
  • gelatine

Mix 200 gram zandkoekjes fijn en meng met een snuifje zout en 50 gram gesmolten boter. Doe het koekjesmengsel in een ingevette bakvorm, duw aan op de bodem met de achterkant van een lepel en zet koel weg.

Pers het sap uit 1 limoen. Week ondertussen 1 blaadje gelatine in koud water. Verwarm het limoensap en laat de gelatine er in oplossen.

Klop 200 gram MonChou, 500 gram mascarpone en 200 gram Philadelphia roomkaas los, dit gaat het beste als ze niet ijskoud staan. Meng met het limoensap, een zakje vanillesuiker en 200 gram poedersuiker. Proef of de vulling naar je smaak is, je kan eventueel extra limoensap of suiker toevoegen.

Lepel de roomkaas op de koekjesbodem en strijk de bovenkant glad. Laat enkele uren opstijven in de koelkast, haal uit de vorm en decoreer met kersen (of ander fruit) en serveer met bessensaus.

gerhilde

bouwjaar 1985 – maakt en schrijft – houdt van: haar kat Hobbes, juwelen en kaarsen maken, post krijgen, pasta, verse lakens, fijne mensen

Misschien lees je ook graag

LEAVE A COMMENT

CommentLuv badge

Over mij

Gerhilde

Gerhilde

Hallo! Ik schrijf hier persoonlijke stukjes, maar ook over boeken, groener leven, creativiteit en verbouwingen. Veel leesplezier!

Volg via Facebook

Archief

getest en goedgekeurd

Meststoffen voor jouw blog

Fair Wear Friday

Fairwear Friday

Instagram

Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram