Recept van de maand #47: geroosterde pompoensoep


Het is oktober, het is echt herfstig weer, het is echt het ideale moment om in de keuken te duiken en een herfstig soepje te maken. Daarom deelt Anke van smollen.be deze maand een recept voor geroosterde pompoensoep.

Ingrediënten

 • room of zure room
 • fond of bouillon
 • pompoen
 • ajuin of sjalot
 • honing
 • boter of olie
 • witte wijn
 • rozemarijn
 • tijm
 • look
 • fruitsap

Snij de flespompoen in stukken en verwijder de pitjes. Deze soort hoef je niet te schillen, lekker gemakkelijk. Schil en snij een ui en een teentje look ook in grote stukken. Doe deze samen met de pompoenblokjes in een licht ingevet bakblik en besprenkel met wat vloeibare honing. Kruid met peper en zout en steek er enkele takjes rozemarijn of tijm bij. Rooster de pompoen in de oven op 200 °C in een klein uurtje gaar, waarbij je alles af en toe omschept.

Verwarm een liter water en los er een bouillonblokje in op. Voeg de geroosterde groenten toe en mix de soep fijn. Voeg een scheutje witte wijn of sinaasappelsap en een brikje room toe en breng eventueel verder op smaak met peper en zout. Als de soep te dik is, kan je hem wat aanlengen.

TIP

Deze herfstsoep smaakt heerlijk bij toastjes met een plakje geitenkaas op die je eventjes onder de gril legt.

gerhilde

bouwjaar 1985 – maakt en schrijft – houdt van: haar kat Hobbes, juwelen en kaarsen maken, post krijgen, pasta, verse lakens, fijne mensen

Misschien lees je ook graag

LEAVE A COMMENT

CommentLuv badge

Over mij

Gerhilde

Gerhilde

Hallo! Ik schrijf hier persoonlijke stukjes, maar ook over boeken, groener leven, creativiteit en verbouwingen. Veel leesplezier!

Volg via Facebook

Archief

getest en goedgekeurd

Meststoffen voor jouw blog

Fair Wear Friday

Fairwear Friday

Instagram

Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram