Gezondere Snickerstaart


Het werd eens tijd om aan punt 14 van mijn 30-voor-30-lijstje te werken en mijn vriend verjaarde in mei (30!), dus dat was het ideale excuus om wat taarten te maken. Eén ervan inspireerde ik op een recept van Pauline, vooral bekend van het kookboek van de voedselzandloper. Haar recept voor Snickersmuffins met havermout paste ik aan naar een taart (net iets feestelijker).

De taart is glutenvrij, lactosevrij en suikervrij en toch lekker. 🙂

http://gerhildemaakt.wordpress.comBenodigdheden
* twee kleine banaantjes (of een grote, ze mogen zeker rijper/bruiner zijn dan op de foto, maar mijn timing was niet geweldig)
* twee eieren
* 125 gram amandelmeel/havermout (ik maakte mijn restje amandelmeel op en vulde de rest aan met havermout)
* 100 ml amandelmelk (of iets soortgelijks)
* 3 eetlepels cacao (of genoeg om het beslag donker te krijgen)
* 2 theelepels bakpoeder
* 3 eetlepels pindakaas
* een flinke kneep agavesiroop (of honing of …)
* een eetlepel kokosolie (of zonnebloemolie)
* een snufje zout
* pinda’s als garnering (ongezouten of licht gezouten)

Stappenplan
Verwarm de oven voor op 180 graden (ik doe dat nooit als eerste stap, want ik ben trager met mijn beslag dan mijn oven is om voor te verwarmen, dus kies vooral zelf het juiste moment).

Prak de bananen met een vork. Voeg amandelmeel/havermout, bakpoeder, eieren, zout en amandelmelk toe tot het een egale massa wordt.

Voeg de cacao en agavesiroop toe en meng door elkaar. Voeg ten slotte de gesmolten kokosolie toe (ik laat die smelten in mijn opwarmende oven) en de pindakaas. Meng alles goed door elkaar en giet in een ronde vorm.

Garneer met pinda’s en bak de taart in ongeveer 30 minuten gaar (pas de truc met de satéprikker toe om zeker te zijn).

http://gerhildemaakt.wordpress.com

gerhilde

bouwjaar 1985 – maakt en schrijft – woont samen – houdt van: haar vriendje, haar twee katten, juwelen en kaarsen maken, post krijgen, pasta, verse lakens, fijne mensen

Misschien lees je ook graag

5 Comments

  • mademoiselle fresita
    May 15, 2015 at 9:19 am

    “gezond” en “snickers” in één oogopslag lezen, ‘t is eens wat anders! Ik ben geïntrigeerd en wil het wel eens proberen!

  • misscaesar
    May 15, 2015 at 9:35 am

    Dat ziet er verrukkelijk uit!

  • loesjezaakjes
    May 15, 2015 at 12:39 pm

    Mmmmmm dat ziet er heeeeerlijk uit en suikervrij! Woop woop! Die ik ga saven, bedankt 🙂

  • misssexandthecity
    May 15, 2015 at 10:40 pm

    Mmm dat is het proberen waard,……

  • Le petit requin
    May 21, 2015 at 8:43 am

    Hihi, mijn oven is ook sneller dan ik zelf ben 🙂
    Ik heb ze alleszins gepind om ooit eens uit te proberen, bedankt!

LEAVE A COMMENT

CommentLuv badge

Over mij

Gerhilde

Gerhilde

Hallo! Ik schrijf hier persoonlijke stukjes, maar ook over boeken, groener leven, creativiteit en onze verbouwingen. Veel leesplezier!

Volg via Facebook

Archief

getest en goedgekeurd

Meststoffen voor jouw blog

Fair Wear Friday

Fairwear Friday

Instagram

Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram