meststoffen meetup barrique gerhilde maakt

Vorig jaar volgde ik de blogcursus Meststoffen voor jouw blog van Kathleen. Bij die cursus hoort een besloten Facebookgroep waar het best gezellig vertoeven is. In december kwam ik op het idee om een blogmeeting te doen met de cursisten en dus mailde ik Kathleen. Zij had er zelf ook al aan gedacht, maar zag de organisatie niet echt zitten. Dus deed ik navraag in de Facebookgroep. Berchem bleek een haalbare locatie te zijn en een brunch op zondag kwam het beste uit voor de meesten.

Dat is natuurlijk wel het voordeel van iets organiseren: je kiest lekker zelf wat en hoe. Ik ken de mannen van Bar’rique al langer dan vandaag, ik schreef er hier ook al een recensie over. De brunch is daar dik in orde (de wijn trouwens ook, maar daarvoor kwamen wij niet) en dat is op 500 meter van mijn voordeur. En sowieso ook goed gelegen, aan het station van Berchem. Bar’rique had voldoende alternatieven voorzien voor de drie veganisten, waaronder enkele tapenades en een courgettebrownie. Het recept verscheen hier al en werd ook deze keer gemaakt door Anke.

We waren uiteindelijk met 19 deelnemers! Een mooi aantal, als je het mij vraagt, niet te veel en niet te weinig. Al heb ik helaas niet met iedereen fatsoenlijk kunnen babbelen.

Echt zenuwachtig was ik niet voor de blogbrunch, vermoedelijk omdat ik niet de tijd had om mij zenuwachtig te maken door mijn wandeling van amper 500 meter. Het voordeel van een blogmeeting met een beperkte groep is ook dat je op voorhand weet wie er allemaal zal zijn en je alle blogs dus al eens kan bekijken.

Het was een fijn weerzien met Kathleen, Kelly en Kelly. Met Sofie was ik ooit op een babyborrel geweest, maar dat ontdekten we toen helaas pas na de babyborrel. Met Sabrina was ik al op een blogbrunch geweest en Patricia was ook op de eerste blogmeeting die ik ooit gedaan heb, maar ik denk niet dat we toen met elkaar gepraat hebben. Verder zag ik ook een hoop bloggers voor het eerst: Anske, Joke, Mieke, Cathy, Annelies, Stephanie, Caroline, Bibiane, Saar, Tine, Marieke en Inne.

meststoffen meetup barrique gerhilde maakt

Ik nam amper foto’s, maar vermoed dat er op enkele andere blogs wel betere foto’s zullen verschijnen. Hopelijk misschien ook ergens een fotoverslag.

Ik at wel mijn buikje rond (zonder vlees uiteraard), kreeg een spontaan applaus toen ik zei dat ik van wordpress.com naar mijn eigen URL was gegaan, kreeg een boek van Kelly voor het laatste puntje van de Verbeelding Book Challenge 2016, kreeg van iedereen een dankjewel voor de organisatie (serieus, als je appreciatie wil krijgen: organiseer eens een blogbrunch) en ik kreeg alweer de bevestiging dat bloggers altijd tof zijn! Ik denk dat hier wel een vervolg op zal komen. Hoera!

Ga jij al eens naar een blogmeeting? Zou je er zelf een (durven) organiseren?

Registreer hier voor de nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte van de webshop en krijg je een cadeautje bij je eerste bestelling!

Dank je!