Mijn eerste keer: een blogmeeting organiseren


meststoffen meetup barrique gerhilde maakt

Vorig jaar volgde ik de blogcursus Meststoffen voor jouw blog van Kathleen. Bij die cursus hoort een besloten Facebookgroep waar het best gezellig vertoeven is. In december kwam ik op het idee om een blogmeeting te doen met de cursisten en dus mailde ik Kathleen. Zij had er zelf ook al aan gedacht, maar zag de organisatie niet echt zitten. Dus deed ik navraag in de Facebookgroep. Berchem bleek een haalbare locatie te zijn en een brunch op zondag kwam het beste uit voor de meesten.

Dat is natuurlijk wel het voordeel van iets organiseren: je kiest lekker zelf wat en hoe. Ik ken de mannen van Bar’rique al langer dan vandaag, ik schreef er hier ook al een recensie over. De brunch is daar dik in orde (de wijn trouwens ook, maar daarvoor kwamen wij niet) en dat is op 500 meter van mijn voordeur. En sowieso ook goed gelegen, aan het station van Berchem. Bar’rique had voldoende alternatieven voorzien voor de drie veganisten, waaronder enkele tapenades en een courgettebrownie. Het recept verscheen hier al en werd ook deze keer gemaakt door Anke.

We waren uiteindelijk met 19 deelnemers! Een mooi aantal, als je het mij vraagt, niet te veel en niet te weinig. Al heb ik helaas niet met iedereen fatsoenlijk kunnen babbelen.

Echt zenuwachtig was ik niet voor de blogbrunch, vermoedelijk omdat ik niet de tijd had om mij zenuwachtig te maken door mijn wandeling van amper 500 meter. Het voordeel van een blogmeeting met een beperkte groep is ook dat je op voorhand weet wie er allemaal zal zijn en je alle blogs dus al eens kan bekijken.

Het was een fijn weerzien met Kathleen, Kelly en Kelly. Met Sofie was ik ooit op een babyborrel geweest, maar dat ontdekten we toen helaas pas na de babyborrel. Met Sabrina was ik al op een blogbrunch geweest en Patricia was ook op de eerste blogmeeting die ik ooit gedaan heb, maar ik denk niet dat we toen met elkaar gepraat hebben. Verder zag ik ook een hoop bloggers voor het eerst: Anske, Joke, Mieke, Cathy, Annelies, Stephanie, Caroline, Bibiane, Saar, Tine, Marieke en Inne.

meststoffen meetup barrique gerhilde maakt

Ik nam amper foto’s, maar vermoed dat er op enkele andere blogs wel betere foto’s zullen verschijnen. Hopelijk misschien ook ergens een fotoverslag.

Ik at wel mijn buikje rond (zonder vlees uiteraard), kreeg een spontaan applaus toen ik zei dat ik van wordpress.com naar mijn eigen URL was gegaan, kreeg een boek van Kelly voor het laatste puntje van de Verbeelding Book Challenge 2016, kreeg van iedereen een dankjewel voor de organisatie (serieus, als je appreciatie wil krijgen: organiseer eens een blogbrunch) en ik kreeg alweer de bevestiging dat bloggers altijd tof zijn! Ik denk dat hier wel een vervolg op zal komen. Hoera!

Ga jij al eens naar een blogmeeting? Zou je er zelf een (durven) organiseren?

gerhilde

bouwjaar 1985 – maakt en schrijft – houdt van: haar kat Hobbes, juwelen en kaarsen maken, post krijgen, pasta, verse lakens, fijne mensen

Misschien lees je ook graag

2019 …

2018 …

41 Comments

 • geertruurzaam
  March 9, 2016 at 8:47 am

  Nee, ik ben nog nooit op een blogmeeting geweest, maar het lijkt me wel erg leuk om eens andere bloggers te ontmoeten. Wie weet, ooit, in de toekomst…

 • Cathy (Kate Creatief)
  March 9, 2016 at 10:09 am

  Nogmaals bedankt voor de perfecte organisatie. Dit moeten we zeker nog eens over doen! En ik ben super tevreden dat ik al deze topmadammen heb leren kennen!

  • gerhilde
   gerhilde
   March 9, 2016 at 12:32 pm

   Heel graag gedaan! Ik vermoed dat er nog weleens een blogmeeting georganiseerd zal worden. πŸ™‚

 • Lotte
  March 9, 2016 at 12:14 pm

  Ik ben enkele weken geleden voor het eerst naar een blogmeeting geweest, maar toen was het de bedoeling dat we zaten te breien (en ik te haken). Ik zou dus wel graag eens een meeting als die van jullie meemaken… Is er een mogelijkheid dat het nog eens plaatsvindt, maar dan ook voor mensen die de cursus niet gevolgd hebben? πŸ™‚ Misschien kunnen we zelfs de handen in elkaar slaan?

  • gerhilde
   gerhilde
   March 9, 2016 at 12:33 pm

   Klinkt ook tof! Je kan de cursus ook volgen natuurlijk. πŸ™‚ Maar inderdaad, zelf de handen in elkaar slaan kan zeker!

   • Lotte
    March 9, 2016 at 4:28 pm

    Dat ben ik sowieso al van plan πŸ˜‰

 • Sabine
  March 9, 2016 at 2:12 pm

  Leuk zeg! Ben er nog nooit op één geweest (logisch ook zo ver weg), maar zou er zeker heen gaan of er zelf één organiseren!
  Sabine recently posted…Een kijkje in mijn leven als blogger: de Bloggers Be Like TAGMy Profile

 • Kelly - Ma vie en vert
  March 9, 2016 at 6:46 pm

  Je hebt dat goed gedaan, dat organiseren! Ik ben ook blij dat het uitgelopen is en dat we ‘mochten’ blijven, want de terugreis met de trein is niet zo vlot verlopen waardoor ik in totaal 4 uur onderweg ben geweest i.p.v. 3 uur. Mocht ik maar tot 14 uur gebleven hebben, was ik dus langer onderweg dan ter plaatse geweest, haha πŸ™‚ De NMBS kan wat leren van jouw organisatietalent πŸ˜‰

  (PS: bij het invulformuliertje hier staat er trouwens “webiste” i.p.v. “website” πŸ™‚ )
  Kelly – Ma vie en vert recently posted…Mijn eerste bezoek aan Ohne, de verpakkingsvrije winkel in GentMy Profile

  • gerhilde
   gerhilde
   March 10, 2016 at 12:25 am

   Da’s niet leuk, die treinreis.
   Dat van die ‘webiste’ had ik nog niet gezien (ah nee, ik ben altijd ingelogd) en ik vrees dat ik er niet veel aan ga kunnen doen. Verkeerde thema gekozen blijkbaar. Alleen jammer, nu is mijn beroepseer gekrengd …

  • gerhilde
   gerhilde
   March 13, 2016 at 12:36 pm

   Dank om het te laten weten, ik heb het kunnen oplossen! πŸ™‚

 • Sabrina
  March 9, 2016 at 7:05 pm

  Nogmaals bedankt voor de organisatie en goed dat er al een nieuwe editie zit aan te komen, kunnen we misschien ook eens echt een babbel doen πŸ™‚

  • gerhilde
   gerhilde
   March 10, 2016 at 12:25 am

   Graag gedaan en inderdaad: volgende keer een echte babbel!

 • mme carper
  March 9, 2016 at 7:16 pm

  Het was een schitterend geslaagd initiatief!
  Het was voor mij de eerste maal dat ik me inschreef voor een blogmeeting en het smaakt naar meer. πŸ™‚

 • Evi
  March 9, 2016 at 8:02 pm

  Leuk & spannend zeg! Ik ben zelf nog nooit naar een blogmeeting geweest maar wil dit absoluut wel een keer doen. Vond je de cursus trouwens nuttig? Ik ben namelijk nog wat aan het twijfelen om hem ook te volgen.

  • gerhilde
   gerhilde
   March 10, 2016 at 12:27 am

   Ja! Ik schreef er al een review over: gerhildemaakt.be/2015/07/16/meststoffen-voor-jouw-blog-getest-en-goedgekeurd/.

 • Sofinesse
  March 10, 2016 at 8:39 am

  Ten eerste: proficiat met de nieuwe url! Joehoe! En ten tweede, kunt ge geloven dat ik nog nooit naar een blogmeeting ben geweest? Nog niet veel uitgenodigd of ik kon altijd niet. Maar ik heb al wat mensen wel persoonlijk leren kennen zo, ook fijn! En binnenkort organiseer ik wel mijn eerste lezersmeeting (sort of, eigenlijk een avond rond borstvoeding) – dat vind ik ook behoorlijk spannend.

  • A_nnick.
   March 10, 2016 at 6:05 pm

   Whoohooo, een lezersmeeting? Razend benieuwd naar, Sofie! Hou je me eventueel op de hoogte?

  • gerhilde
   gerhilde
   March 10, 2016 at 8:31 pm

   Dat klinkt inderdaad behoorlijk spannend, ja, maar dat zal zeker meevallen. Veel succes en veel plezier!

 • A_nnick.
  March 10, 2016 at 6:06 pm

  Ja mannekes, Gerhilde! Wat een prestatie heb jij neergezet? Feliiiiii! Ik ging al eens bij verschillende bloggers piepen naar hun verslagje en heb er dik spijt van dat ik er dan toch niet bij kon zijn. Jah, dat zieke lief eh… En kiddies die overal naartoe moesten. Mocht je het in je hoofd halen om het nog eens “overnieuw” te doen, dan wil ik er heeeeel graag bij zijn. πŸ™‚

  • gerhilde
   gerhilde
   March 10, 2016 at 8:32 pm

   Ik denk dat er over een maand of zes wel een nieuwe editie zal komen. Anderen mogen die natuurlijk ook organiseren, want ik organiseer alleen in Berchem. πŸ™‚

 • Le petit requin
  March 10, 2016 at 9:03 pm

  Ziet er leuk uit!

  Maar vooral: mooi, fris, nieuw plekje heb je hier! Ik heb de url ondertussen aangepast in mijn feedreader!

 • Kathleen
  March 10, 2016 at 9:43 pm

  Ik ben precies een plaat die altijd hetzelfde liedje blijft spelen, maar dus nogmaals: merci Gerhilde! Merci! Het was een toplocatie, een topbrunch vol met topmadammen en uiteraard ook een toporganisatie. Dat vraagt om een vervolg natuurlijk. πŸ˜‰
  Kathleen recently posted…De Meststoffen MeetupMy Profile

  • gerhilde
   gerhilde
   March 10, 2016 at 10:14 pm

   Met alle plezier! Ik organiseer graag een vervolg, maar als iemand anders zich geroepen voelt om het in een andere stad te organiseren, dan mag dat ook van mij. Ik zal over een paar maanden nog eens een oproepje doen in de Facebookgroep en dan zien we wel weer verder.

 • Falderie
  March 11, 2016 at 9:15 am

  Ik ga supergraag naar blogmeetings. Klinkt ook reuzegezellig daar!
  (Damn, tegen volgende keer moet ik dringend de meststoffencursus volgen, dan mag ik ook mee! :-))

 • Bibiane
  March 11, 2016 at 10:15 am

  Ik heb er heel erg van genoten en vond het fijn om al die toffe madammen te ontmoeten! Je hebt dat heel goed gedaan!! Ik ben vrij goed in plannen en organiseren, maar ik krijg daar ook veel stress van, dus geef ik het nog liever uit hande dan het zelf te doen :p

 • Baie goed door Madrina
  March 12, 2016 at 11:56 am

  Je hebt dat fantastisch gedaan, Gerhilde! Echt, het was een fijne zondag.
  En nogmaals proficiat met je .be πŸ˜‰

  • gerhilde
   gerhilde
   March 13, 2016 at 10:35 am

   Dank je en graag gedaan!

 • Nina
  March 12, 2016 at 8:18 pm

  Ik ga in mijn YNAB toch ook eens een budget moeten voorzien voor die meststoffen πŸ™‚ Proficiat met de nieuwe stek, ziet er heel goed uit!

  • gerhilde
   gerhilde
   March 13, 2016 at 10:34 am

   Dank je! En ook: doen! πŸ™‚

 • Flavie
  March 13, 2016 at 11:06 am

  Nee ik ben er nog nooit geweest en ik weet niet of ik dit zou doen… ben soms een beetje verlegen… het zag er wel gezellig uit!
  Proficiat met je eigen stekje!

 • fieke
  March 15, 2016 at 8:36 pm

  Het was zo leuk! Nog eens heel erg bedankt voor het organiseren, je hebt dat geweldig gedaan!
  Mijn verslagje komt nog online, het heeft wat vertraging opgelopen door onze citytrip. Maar komt eraan πŸ™‚
  (Hmm, ik kan nu ook niet meer aanduiden hier dat ik op de hoogte wil blijven van nieuwe reacties op dit blogbericht?)
  fieke recently posted…DZV 2016 – Weekmenu #5My Profile

  • gerhilde
   gerhilde
   March 15, 2016 at 11:19 pm

   Ja, het is hier nog niet helemaal zoals het moet zijn … Ik wist eigenlijk ook niet dat mensen die functie gebruikten. Ik zoek het eens uit. Of krijg je van mijn reactie toch een melding?

   • fieke
    March 17, 2016 at 8:28 am

    Nee, geen melding gekregen. Op je vorige blog kon je aanvinken dat je op de hoogte wilde blijven, en persoonlijk vind ik dat een handige optie πŸ™‚

 • goofball
  March 18, 2016 at 7:51 pm

  leuk, k heb elders al goeie comments over je blogmeet gelezen. goed gedaan!

  k ben nog nooit naar een blogmeet geweest. k ga er ook vanuit dat de mensen mij niet gaan kennen en vice versa. maar het lijkt me wel leuk om met bloggers samen te zijn

 • Mademoiselle Fresita
  June 28, 2016 at 8:33 pm

  mag ik ook eens komen dan? πŸ™‚

  • gerhilde
   gerhilde
   June 28, 2016 at 9:18 pm

   Die vorige was enkel voor deelnemers van de cursus. Ik weet niet of jij die volgt of gevolgd hebt?
   Al kunnen we zeker ook een kleinschaligere blogmeeting doen natuurlijk. Alles kan. πŸ™‚

LEAVE A COMMENT

CommentLuv badge

Over mij

Gerhilde

Gerhilde

Hallo! Ik schrijf hier persoonlijke stukjes, maar ook over boeken, groener leven, creativiteit en verbouwingen. Veel leesplezier!

Volg via Facebook

Archief

getest en goedgekeurd

Meststoffen voor jouw blog

Fair Wear Friday

Fairwear Friday

Instagram

Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram