De paasklokken zijn in het land! Zij markeren het einde van de vasten en dus ook het einde van Dagen Zonder Vlees. Deze laatste weken at ik één keer vlees, alweer door de broodjes op het werk. Dinsdag hadden wij tijdens de middagpauze namelijk een presentatie over de toekomst van het bedrijf, met broodjes. Er was veel keuze, maar de mand waarin ik aan het zoeken was, bevatte niets vegetarisch. Nadien zag ik dat er toch vegetarische opties waren, maar toen was het al te laat. Ik gaf misschien nogal snel op omdat ik namelijk al blij ben als ik iets vind dat ik lust in zo’n aanbod. Broodjeszaken hebben vaak de neiging overal tomaat tussen te gooien en laat ik daar nu net niet zo’n fan van zijn …

Verder vond ik het niet moeilijk om geen vlees te eten en dus at ik in totaal drie dagen van de 46 vlees.

DZV einde kalender

Dat zijn dus 43 vleesloze dagen. Geen slecht resultaat, al zeg ik het zelf. Al at ik op voorhand al niet veel vlees, ik ben blij dat ik er nu een periode extra op gelet heb. Ik ben van plan om er nog even mee door te gaan, maar dan toch nog iets minder strict. Om een voorbeeld te geven: twee dagen per week krijgen wij op het werk soep. Lekkere en gezonde soep, af en toe met balletjes. Tijdens Dagen Zonder Vlees at ik die balletjes simpelweg niet op, maar dat vind ik dan eigenlijk weer voedselverspilling en daar ben ik ook geen fan van. Ik kan natuurlijk ook staan vissen naar soep zonder balletjes, maar het is op die dagen zo druk in de keuken, dat de rij achter mij dat niet zou appreciëren. Ook kookt mijn schoonmoeder al eens gemakkelijk op te warmen maaltijden voor ons. Mijn vriend is een echte vleeseter en ik ga niet verlangen van mijn schoonmoeder en vriend dat zij dat vlees laten voor mij. Tijdens Dagen Zonder Vlees aten we even geen maaltijden van de schoonmoeder, maar dat zal nu weer veranderen. Al gaat dat ook niet over veel maaltijden, mijn vriend is toch blij dat de vasten gedaan is, vooral voor het gemak dan.

DZV einde overzicht

Ik schatte in mijn vorig overzicht dat ik rond de 600 vierkante meter zou uitkomen en het is 632 vierkante meter geworden. Baden kan ik momenteel niet nemen, maar 441 zijn er verdorie veel en wij rijden amper met de auto, maar bijna 900 kilometer vind ik toch ook niet te onderschatten.

Dat zet je wel even aan het denken en daarom ben ik blij dat ik eindelijk heb meegedaan aan Dagen Zonder Vlees. Ik zal niet meteen een vegetariër worden, maar ik ben wel van plan er opnieuw stricter op te letten, want ‘ik eet weinig vlees’ is eigenlijk relatief, zeker als je er echt op begint te letten.

En dan nu: chocolade! Al heb ik dat niet moeten missen de afgelopen weken, ik kijk er toch naar uit. 🙂

Registreer hier voor de nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte van de webshop en krijg je een cadeautje bij je eerste bestelling!

Dank je!