roodbaars junnekesrecepten.be

Ook deze maand laat ik Anke van Junnekes recepten aan het woord. Deze keer geeft ze het recept voor roodbaars met gegrilde courgette, auberginekaviaar en paprikasaus. Ik had nog nooit gehoord van auberginekaviaar, moet ik eerlijk zeggen.

Nu we al een beetje van mooi weer hebben mogen genieten, krijg ik ook terug zin in zomerse gerechtjes. Dit receptje met vis vraagt wat voorbereidingswerk, maar is zeker niet moeilijk en zorgt voor een smaakbom op je bord. Geen fan van vis? Het smaakt ook lekker met gegrilde kip en vegetariërs kunnen er zeker ook een creatieve draai aan geven.

* Snij de aubergine in de lengte door en bestrijk beide helften royaal met olijfolie en provençaalse kruiden. Leg samen met een ongepelde lookteen in een ovenschotel en zet een halfuurtje in de oven op 200 °C tot het vruchtvlees bruin en zacht is. Lepel de aubergine uit, haal de look uit de pel en mix ze samen fijn. Breng de auberginekaviaar eventueel verder op smaak met peper en zout.

* Terwijl de aubergine in de oven staat, maak je de papriksaus. Stoof de gesnipperde rode ui in een scheutje olijfolie en voeg rode paprikablokjes toe. Roerbak tot de groenten zacht beginnen worden, voeg wat tomatenpassata toe en laat zachtjes sudderen. Mix en zeef de saus en breng op smaak met basilicum, peper en zout.

* Was de courgette, snij in dikke plakken en gril ze kort aan beide zijden. Bak de vis in wat boter of olijfolie en bestrooi met peper en zout. Leg de courgetteschijfjes op een bord, lepel de auberginekaviaar erboven en leg de vis erop. Serveer met verse peterselie, de paprikasaus en brood.

Registreer hier voor de nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte van de webshop en krijg je een cadeautje bij je eerste bestelling!

Dank je!