Ook deze maand laat ik Anke van Junnekes recepten aan het woord. Deze keer geeft ze enkele receptje met lekker zomers fruit: mango en frambozen.

Mango en frambozen zijn een heerlijke combinatie, ze zien er zo mooi uit samen en ze passen perfect bij deze zomerse temperaturen! Twee zoete ideetjes in de vorm van een cake en dessertglaasjes, maar probeer ze zeker ook eens samen in een smoothie of zelfs in een slaatje.

www.junnekesrecepten.be yoghurtcake met mango en frambozen

Yoghurtcake met mango en frambozen

Klop 250 gram zachte roomboter met 230 gram witte suiker, 180 gram zelfrijzende bloem, 85 gram gemalen amandelen, 3 eieren, 250 gram volle Griekse yoghurt, enkele druppels vanille-extract, een scheutje melk en een snuifje zout tot een lopend cakedeeg.

Schil de mango en snij in blokjes. Doe 3/4de van het cakedeeg in een ingevet bakblik. Leg de stukjes mango erboven en giet er de rest van het deeg over. Verdeel een handje diepvriesframbozen over de bovenkant van de cake en duw ze lichtjes in het deeg. Zet het bakblik 50 ร  60 minuten in de oven op 170 ยฐC, tot een breinaald droog uit de cake komt. Laat de cake volledig afkoelen alvorens ze uit de vorm te halen. Bestrooi licht met poedersuiker voor het serveren. Ook lekker met een bolletje vanilleijs!

cotta met mangocoulis en frambozen www.junnekesrecepten.be

Panna cotta met kokos, mangocoulis en frambozen

Verwarm 300 ml kokosmelk in een pannetje tot net voor het kookpunt. Voeg 1 zakje vanillesuiker toe. Laat ondertussen 10 gram gelatinepoeder wellen in een scheut water. Haal de pan van het vuur, los de gelatine op in de kokosmelk en laat afkoelen tot kamertemperatuur.

Klop 200 ml volle room stijf met 50 gram bloemsuiker. Voeg de kokosmelk beetje bij beetje toe tot je een egaal mengsel hebt. Breng op smaak met een scheutje limoensap en proef of de mousse zoet genoeg is naar je smaak.

Giet in een zestal mooie glaasjes en laat opstijven in de koelkast. Voeg vlak voor het serveren een laagje mangocoulis toe (kant-en-klaar of de gekookte vruchten pureren met wat suiker en zeven) en garneer met enkele frambozen.

Registreer hier voor de nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte van de webshop en krijg je een cadeautje bij je eerste bestelling!

Dank je!