Fototutorial zwevend bureau

Fototutorial zwevend bureau


Hier kon je al zien dat wij een zwevend bureau hebben op de tweede verdieping. Het idee kwam van hier (leve blogs en Pinterest, ik heb al zó veel inspiratie online gevonden), maar we vulden het in naar eigen idee. Wij wilden geen hoekbureau, maar waren wel meteen fan van een hoog bureau. Zo kan je zowel staand als zittend werken en dat is dus beter voor je rug. Mijn vriend is twintig centimeter groter dan mij (en zit net boven de 2 meter), dus ging het voor ons moeilijk worden om een gezamenlijke hoogte te vinden. Mijn vriend is rugpatiënt en zo hoog mogelijk was visueel ook mooier, dus is het een superhoog bureau geworden. De onderste rand hangt 111 cm boven de vloer, het blad ligt op 128 cm hoogte. Ik zal er enkel zittend aan kunnen werken (als ik toch langer dan een halfuur iets wil doen), maar ik zit eigenlijk ook liefst, dus dat is allemaal geen probleem.

zolder bureau

Omdat de muur langs binnen geïsoleerd is (dat kon je hier al zien) en het een hele lange overspanning is (4,80 meter), heeft mijn vriend het anders aangepakt dan waar we het idee haalden. Ik ga hier niet alles stap voor stap uitleggen, want ik ken er te weinig van, maar aan de hand van de foto’s kan je al veel begrijpen. Tips kan je ook vinden in deze blogpost.

Als basis gebruikte mijn vriend de balken van de livingvloer die we konden recupereren. De achterste balk zit verankerd met stevige lange houtschroeven in een balk van het mansardedak (verscholen onder de bezetting).  De 2 zijbalken zitten met 3 keilbouten (M10) in de zijmuur vast.  De rest van de constructie draagt door middel van balksteunen en zware houtschroeven op de achterste, voorste en zijbalk(en).

zwevend bureau

zwevend bureau

zwevend bureau

zwevend bureau

zwevend bureau

Het blad maakte mijn vriend uit dezelfde balken als die van het plafond, dat geeft een uniforme look. Voor mij maakte hij ook nog een lager bureau (waar ik met een gewone stoel aan kan zitten). Dat wordt mijn knutselhoek na de verbouwingen, als we weer tijd met hopen gaan hebben. Daar werkte hij wel met hoekijzers, zoals in de oorspronkelijke tutorial. Ook deze zitten in de muur met keilbouten.

zwevend bureau

zwevend bureau

Omdat er toen een lege ruimte ontstond tussen de twee bureaus en mijn vriend mijn neiging tot rommel maken kent, vond hij gelukkig nog het geduld om twee schuiven te maken om die leegte nuttig te vullen.

zwevend bureau schuiven

zwevend bureau schuiven

zwevend bureau schuiven

zwevend bureau schuiven 4

Na opruimen en afwerken van vloer en bureau zag het er zo uit. Echt een gerief om in huis te hebben, zo’n handige vriend!

zolder bureau

Nu moeten we alleen nog krukken vinden of maken, want doordat het bureau hoger is dan een standaardbureau kunnen we natuurlijk ook geen standaardkrukken kopen.

Maakte jij of je partner zelf al eens een meubel? Wat vind je van het eindresultaat van ons bureau?

gerhilde

bouwjaar 1985 – maakt en schrijft – houdt van: haar kat Hobbes, juwelen en kaarsen maken, post krijgen, pasta, verse lakens, fijne mensen

Misschien lees je ook graag

16 Comments

 • fieke
  May 19, 2016 at 7:54 am

  Leuk om te zien hoe jullie dit gemaakt hebben!
  Ik vroeg me meteen al af (sorry, beroepsmisvorming!) hoe jullie zouden zitten aan die hoge bureau. Er bestaan wel hoge bureaustoelen, want in labo’s en dergelijke wordt ook aan hoge tafels gewerkt. Maar jullie zoeken wellicht wel iets dat qua stijl aansluit bij de tafels denk ik 🙂

  • gerhilde
   gerhilde
   May 19, 2016 at 5:43 pm

   Daar had ik zelfs nog niet aan gedacht, maar inderdaad, het zou er eigenlijk wel bij moeten passen. Kans is groot dat we ze gaan (laten) maken. Ik zit momenteel aan dat kleine stukje zwevend bureau (aan een gewone stoel) en mijn vriend gebruikt zijn stuk al als staande bureau, dus echt dringend is het nog niet gelukkig.

 • geertruurzaam
  May 19, 2016 at 9:36 am

  Mooi mooi!
  Wij hebben heel veel zelf gemaakte meubels, of ja, ik bedacht en manlief gemaakt 🙂
  Als er nu iemand in mijn omgeving een nieuw lief heeft vraag ik ook ongeveer als eerste “is hij handig???”, want een klussende man hebben is <3
  (of je moet het zelf kunnen, uiteraard. Dat is het enige nadeel: ik probeer het niet eens meer aangezien mijn wederhelft het toch zoveel sneller, mooier en netter doet!

  • gerhilde
   gerhilde
   May 19, 2016 at 7:34 pm

   Dat klinkt bekend. Ook op het vlak van computers en fotografie bijvoorbeeld. Ik zoek het zelf niet uit, ik schakel gewoon mijn hulplijn in. 🙂

 • Mirthe
  May 19, 2016 at 12:09 pm

  Oh, super! Als tiener droomde ik van zo’n bureau. 🙂

 • Sabine
  May 19, 2016 at 1:57 pm

  Mooi! Eigenlijk veel mooier dan een gewoon bureau eigenlijk, dat handig is maar niet zo mooi staat in huis. Dit maakt het veel huiselijker meteen. Wij hebben een uitklapbaar bureau aan de onderkant van ons logeer-uitklapbed hahaha. Meer ruimte is er niet 🙂 En niet zelf gemaakt, maar laten maken.
  Sabine recently posted…De Muisca: wat weet jij over deze Colombiaanse indianenstam?My Profile

  • gerhilde
   gerhilde
   May 19, 2016 at 7:37 pm

   Dat klinkt compact alleszins, alles uitklapbaar. Creatief gedacht alleszins! 🙂

 • Joyce rdt
  May 19, 2016 at 2:26 pm

  Wauw wat gaaf. Ben ook wel benieuwd naar welke stoelen / krukken jullie hierbij gaan halen!
  Ik heb twee linkerhanden, het enige wat ik zelf in elkaar heb gezet is een tafeltje van de Ikea en dat was al een heel gedoe :p. Liefs.x

  • gerhilde
   gerhilde
   May 19, 2016 at 7:38 pm

   Ik ben ook niet gemaakt voor IKEA-meubelen … 🙂

 • Barbara
  May 19, 2016 at 2:43 pm

  waauw, hoe geweldig is dat zeg!!die pin ik meteen!! hopelijk komt dat ooit nog eens van pas, ik vind het prachtig!! en idd, een gerief zo’n handige man! 🙂

  • gerhilde
   gerhilde
   May 19, 2016 at 7:39 pm

   🙂 Hartjes voor je enthousiasme!

 • Tante Fee
  May 19, 2016 at 8:08 pm

  Leen je je handige harry ook soms uit? 😉

  • gerhilde
   gerhilde
   May 20, 2016 at 6:32 am

   Eerst onze verbouwingen afronden! 🙂

 • meisje
  May 20, 2016 at 6:46 pm

  Ziet er geweldig uit! Ook het mooie natuurlijke hout is mooi, je kan eigenlijk met je inrichting nog alle kanten uit.

 • Lien
  May 22, 2016 at 8:58 pm

  Wauw, heel mooi! Ik ben al benieuwd naar de rest van de verbouwingen 🙂

 • Le petit requin
  June 14, 2016 at 7:52 am

  Waw, echt supermooi gemaakt! Heb het gepind, want ooit wil ik onze bureau ook eens aanpakken en dan is dit alleszins al fantastische inspiratie!

LEAVE A COMMENT

CommentLuv badge

Over mij

Gerhilde

Gerhilde

Hallo! Ik schrijf hier persoonlijke stukjes, maar ook over boeken, groener leven, creativiteit en verbouwingen. Veel leesplezier!

Volg via Facebook

Archief

getest en goedgekeurd

Meststoffen voor jouw blog

Fair Wear Friday

Fairwear Friday

Instagram

Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram