Hier kon je al zien dat wij een zwevend bureau hebben op de tweede verdieping. Het idee kwam van hier (leve blogs en Pinterest, ik heb al zó veel inspiratie online gevonden), maar we vulden het in naar eigen idee. Wij wilden geen hoekbureau, maar waren wel meteen fan van een hoog bureau. Zo kan je zowel staand als zittend werken en dat is dus beter voor je rug. Mijn vriend is twintig centimeter groter dan mij (en zit net boven de 2 meter), dus ging het voor ons moeilijk worden om een gezamenlijke hoogte te vinden. Mijn vriend is rugpatiënt en zo hoog mogelijk was visueel ook mooier, dus is het een superhoog bureau geworden. De onderste rand hangt 111 cm boven de vloer, het blad ligt op 128 cm hoogte. Ik zal er enkel zittend aan kunnen werken (als ik toch langer dan een halfuur iets wil doen), maar ik zit eigenlijk ook liefst, dus dat is allemaal geen probleem.

zolder bureau

Omdat de muur langs binnen geïsoleerd is (dat kon je hier al zien) en het een hele lange overspanning is (4,80 meter), heeft mijn vriend het anders aangepakt dan waar we het idee haalden. Ik ga hier niet alles stap voor stap uitleggen, want ik ken er te weinig van, maar aan de hand van de foto’s kan je al veel begrijpen. Tips kan je ook vinden in deze blogpost.

Als basis gebruikte mijn vriend de balken van de livingvloer die we konden recupereren. De achterste balk zit verankerd met stevige lange houtschroeven in een balk van het mansardedak (verscholen onder de bezetting).  De 2 zijbalken zitten met 3 keilbouten (M10) in de zijmuur vast.  De rest van de constructie draagt door middel van balksteunen en zware houtschroeven op de achterste, voorste en zijbalk(en).

zwevend bureau

zwevend bureau

zwevend bureau

zwevend bureau

zwevend bureau

Het blad maakte mijn vriend uit dezelfde balken als die van het plafond, dat geeft een uniforme look. Voor mij maakte hij ook nog een lager bureau (waar ik met een gewone stoel aan kan zitten). Dat wordt mijn knutselhoek na de verbouwingen, als we weer tijd met hopen gaan hebben. Daar werkte hij wel met hoekijzers, zoals in de oorspronkelijke tutorial. Ook deze zitten in de muur met keilbouten.

zwevend bureau

zwevend bureau

Omdat er toen een lege ruimte ontstond tussen de twee bureaus en mijn vriend mijn neiging tot rommel maken kent, vond hij gelukkig nog het geduld om twee schuiven te maken om die leegte nuttig te vullen.

zwevend bureau schuiven

zwevend bureau schuiven

zwevend bureau schuiven

zwevend bureau schuiven 4

Na opruimen en afwerken van vloer en bureau zag het er zo uit. Echt een gerief om in huis te hebben, zo’n handige vriend!

zolder bureau

Nu moeten we alleen nog krukken vinden of maken, want doordat het bureau hoger is dan een standaardbureau kunnen we natuurlijk ook geen standaardkrukken kopen.

Maakte jij of je partner zelf al eens een meubel? Wat vind je van het eindresultaat van ons bureau?

Registreer hier voor de nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte van de webshop en krijg je een cadeautje bij je eerste bestelling!

Dank je!