Recept van de maand #10: Burgers van halloumi en kikkererwten

Recept van de maand #10: Burgers van halloumi en kikkererwten


Ook deze maand laat ik Anke van Junnekes recepten aan het woord. Deze keer geeft ze een nieuw recept voor vegetarische burgers. Het recept van de vorige versie, met zoete aardappel, kunnen jullie hier vinden.

Het perfecte huwelijk tussen falafel en kaasburgers! Heb je een krachtige keukenmachine met foodprocessor, dan kan je alle ingrediënten er gewoon ingooien, mixen, burgertjes van vormen, bakken en klaar. Met volgende hoeveelheden heb je voldoende voor 3 à 4 personen.

Mix 1 bokaal uitgelekte kikkererwten (400 gram) fijn met 1 eetlepel olijfolie, 1 teentje knoflook, een handje gesnipperde lente-ui, een handje verse koriander, 3 à 4 eetlepels bloem, 1 theelepel komijn, 1 theelepel zout & peper en als het wat kruidiger mag ook een snuifje kaneel, gember, karwij en steranijs (of een Indische kruidenmix, daar zitten deze kruiden meestal ook in). Voeg dan een handje geraspte cheddar en 1 pakje halloumi (200 gram) in stukjes toe. Blend nog kort even door, er mogen nog wat stukjes zichtbare kaas in zitten.

Het mengsel mag niet te sterk aan je handen plakken, voeg anders nog wat bloem toe, zodat je er vlot mooie burgertjes van kan vormen. Bak ze kort aan beide zijden krokant in wat olijfolie en serveer heet uit de pan met pitabroodjes, Griekse yoghurt, rode ui, avocado, veldsla en rucola.

gerhilde

bouwjaar 1985 – maakt en schrijft – houdt van: haar kat Hobbes, juwelen en kaarsen maken, post krijgen, pasta, verse lakens, fijne mensen

Misschien lees je ook graag

2 Comments

LEAVE A COMMENT

CommentLuv badge

Over mij

Gerhilde

Gerhilde

Hallo! Ik schrijf hier persoonlijke stukjes, maar ook over boeken, groener leven, creativiteit en verbouwingen. Veel leesplezier!

Volg via Facebook

Archief

getest en goedgekeurd

Meststoffen voor jouw blog

Fair Wear Friday

Fairwear Friday

Instagram

Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram