Recept van de maand #13: gazpacho

Recept van de maand #13: gazpacho


Ook deze maand laat ik Anke van Junnekes recepten aan het woord. Deze keer geeft ze het recept voor gazpacho.

Een paar smakeloze versies hebben ervoor gezorgd dat ik nooit zo’n fan was van gazpacho (de naam klinkt ook niet zo lekker, toch?). Vorig weekend at ik echter een lekkere versie op een workshop foodfotografie en toen ik er dan ook nog eens zulke mooie foto’s aan overhield, besloot ik me er toch eens aan te wagen. De basisingrediënten zijn simpel: rijpe tomaten, paprika en komkommer, en de smaakmakers kies je helemaal zelf. Serveer het soepje goed koud, zo vormt het met dit warme nazomerweer een ideale lunch of voorgerechtje!

gazpacho
Heb je een goede blender? Dan hoef je de groenten niet te schillen en te ontpitten. Snij ze wel in stukken. Laat 2 sneetjes ciabatta weken in een mengsel van 3 eetlepels olijfolie, 3 eetlepels wijnazijn en 3 eetlepels water. Gooi 4 grote rijpe tomaten, 1 rode paprika, 1 teen look (of meer naar eigen smaak) en 1 stengel pijpajuin of 1 ontpelde rode ui in de blender. Mix alles fijn, doe het brood met het vocht erbij en draai tot een glad koud soepje. Vind je de soep te dik, leng dan aan met wat water. Breng op smaak met peper, zout, tabasco of hot pepper sauce, citroensap, oregano, peterselie en basilicum. Laat de gazpacho 1 à 2 uur goed koud worden in de koelkast, en serveer met brood, olijfolie en verse kruiden.

Save

Save

Save

Save

Tags:
gerhilde

bouwjaar 1985 – maakt en schrijft – houdt van: haar kat Hobbes, juwelen en kaarsen maken, post krijgen, pasta, verse lakens, fijne mensen

Misschien lees je ook graag

6 Comments

 • mme carper
  September 8, 2016 at 11:12 am

  Prachtige foto’s!
  Waar volgde je de workshop?

  Ik probeer dit recept zeker eens uit!

  • Junnekes Recepten
   September 8, 2016 at 4:55 pm

   Dankjewel! De workshop volgde ik bij Creative Food Lab in de buurt van Utrecht.

 • Anne-Sophie
  September 11, 2016 at 3:47 pm

  Zo’n mooie foto’s (jaloers ….)
  Je moet eens gazpacho met rode biet proberen, ziet er erg mooi uit en smaakt nog eens verrassend lekker ook 🙂

  • Junnekes Recepten
   September 11, 2016 at 9:53 pm

   Ik ben niet de allergrootste bietenfan, hoewel ik recent wel bietenhummus heb leren appreciëren, dus misschien waag ik me er wel eens aan.

 • Hilde
  September 12, 2016 at 3:29 pm

  Die foto’s kunnen inderdaad zò uit een vaktijdschrift geplukt zijn, de workshop heeft duidelijk zijn vruchten afgeworpen, echt wow! Zelf niet zo’n gazpacho liefhebber (doe mij maar warme soep) al geef ik toe dat dit erg lekker klinkt.

  • Junnekes Recepten
   September 12, 2016 at 3:58 pm

   Dankjewel! Ik ben ook eerder fan van warme soep, maar op een warme dag als deze wil ik een uitzondering maken, dan drink ik zelfs m’n koffie koud 😉

LEAVE A COMMENT

CommentLuv badge

Over mij

Gerhilde

Gerhilde

Hallo! Ik schrijf hier persoonlijke stukjes, maar ook over boeken, groener leven, creativiteit en verbouwingen. Veel leesplezier!

Volg via Facebook

Archief

getest en goedgekeurd

Meststoffen voor jouw blog

Fair Wear Friday

Fairwear Friday

Instagram

Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram