Ook deze maand laat ik Anke van Junnekes recepten aan het woord. Deze keer geeft ze het recept voor gazpacho.

Een paar smakeloze versies hebben ervoor gezorgd dat ik nooit zo’n fan was van gazpacho (de naam klinkt ook niet zo lekker, toch?). Vorig weekend at ik echter een lekkere versie op een workshop foodfotografie en toen ik er dan ook nog eens zulke mooie foto’s aan overhield, besloot ik me er toch eens aan te wagen. De basisingrediënten zijn simpel: rijpe tomaten, paprika en komkommer, en de smaakmakers kies je helemaal zelf. Serveer het soepje goed koud, zo vormt het met dit warme nazomerweer een ideale lunch of voorgerechtje!

gazpacho
Heb je een goede blender? Dan hoef je de groenten niet te schillen en te ontpitten. Snij ze wel in stukken. Laat 2 sneetjes ciabatta weken in een mengsel van 3 eetlepels olijfolie, 3 eetlepels wijnazijn en 3 eetlepels water. Gooi 4 grote rijpe tomaten, 1 rode paprika, 1 teen look (of meer naar eigen smaak) en 1 stengel pijpajuin of 1 ontpelde rode ui in de blender. Mix alles fijn, doe het brood met het vocht erbij en draai tot een glad koud soepje. Vind je de soep te dik, leng dan aan met wat water. Breng op smaak met peper, zout, tabasco of hot pepper sauce, citroensap, oregano, peterselie en basilicum. Laat de gazpacho 1 à 2 uur goed koud worden in de koelkast, en serveer met brood, olijfolie en verse kruiden.

Save

Save

Save

Save

Registreer hier voor de nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte van de webshop en krijg je een cadeautje bij je eerste bestelling!

Dank je!