Recept van de maand #14: Havermoutrepen

Recept van de maand #14: Havermoutrepen


Ook deze maand laat ik Anke van Junnekes recepten aan het woord. Deze keer geeft ze het recept voor havermoutrepen. Je weet wat erin zit als je deze maakt en je hebt wat minder plastic afval. Win-win!

Ik eet graag havermoutrepen, maar die in de winkel zijn vaak behoorlijk duur (of toch toevallig degene die ik lekker vind). Spendeer op zondag een halfuurtje in de keuken en je maakt voor een prikje tussendoortjes voor een hele week, waar je bovendien zelf indraait wat je wil!

Ik maakte onlangs een smakelijke versie met noten en chocolade, waarvan ik graag het recept met jullie deel.

Smelt in een pannetje 125 gram roomboter met 60 gram bruine suiker, 2 eetlepels stroop, wat zeezout en een snuifje kaneel. Haal van het vuur en meng er 250 gram droge havermoutvlokken onder. Hak 100 gram noten grof en meng samen met 50 gram bakbestendige chocoladedruppels onder de lichtjes afgekoelde havermout. Doe het mengsel in een ingevette springvorm of in een ovenschotel die met bakpapier bekleed is. Duw goed aan met de achterkant van een lepel en zet 15 à 20 minuten in een voorverwarmde oven van 160 °C. Haal op tijd uit de oven zodat de randen niet te donker kleuren. Laat de gebakken havermout een beetje afkoelen, haal uit de vorm en snij in repen. Je kan de havermoutrepen gerust een week in een luchtdichte doos bewaren. Zeker ook lekker met rozijnen of ander gedroogd fruit, dat test ik bij een volgende lading.

gerhilde

bouwjaar 1985 – maakt en schrijft – houdt van: haar kat Hobbes, juwelen en kaarsen maken, post krijgen, pasta, verse lakens, fijne mensen

Misschien lees je ook graag

4 Comments

 • meisje
  October 6, 2016 at 6:16 pm

  Ziet er ontzettend lekker uit! Dit recept ga ik bijhouden om eens te maken op een herfstige zondag 🙂

 • Sandra
  October 9, 2016 at 9:54 am

  Haha, het water loopt mij in de mond als ik deze foto’s zie. Het ziet er heerlijk uit! Helaas zitten er ingrediënten in die ik niet mag, maar als ik dit zo zie wil ik het echt een keer voor mijn vader gaan maken. Ik gok dat hij hier gek op is, haha!

 • Rowan
  October 14, 2016 at 4:32 pm

  Ziet er echt heerlijk uit! Dit ga ik zeker eens uitproberen! Hmmm…!

LEAVE A COMMENT

CommentLuv badge

Over mij

Gerhilde

Gerhilde

Hallo! Ik schrijf hier persoonlijke stukjes, maar ook over boeken, groener leven, creativiteit en verbouwingen. Veel leesplezier!

Volg via Facebook

Archief

getest en goedgekeurd

Meststoffen voor jouw blog

Fair Wear Friday

Fairwear Friday

Instagram

Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram