Ook deze maand laat ik Anke van Junnekes recepten aan het woord. Deze keer geeft ze het recept voor havermoutrepen. Je weet wat erin zit als je deze maakt en je hebt wat minder plastic afval. Win-win!

Ik eet graag havermoutrepen, maar die in de winkel zijn vaak behoorlijk duur (of toch toevallig degene die ik lekker vind). Spendeer op zondag een halfuurtje in de keuken en je maakt voor een prikje tussendoortjes voor een hele week, waar je bovendien zelf indraait wat je wil!

Ik maakte onlangs een smakelijke versie met noten en chocolade, waarvan ik graag het recept met jullie deel.

Smelt in een pannetje 125 gram roomboter met 60 gram bruine suiker, 2 eetlepels stroop, wat zeezout en een snuifje kaneel. Haal van het vuur en meng er 250 gram droge havermoutvlokken onder. Hak 100 gram noten grof en meng samen met 50 gram bakbestendige chocoladedruppels onder de lichtjes afgekoelde havermout. Doe het mengsel in een ingevette springvorm of in een ovenschotel die met bakpapier bekleed is. Duw goed aan met de achterkant van een lepel en zet 15 à 20 minuten in een voorverwarmde oven van 160 °C. Haal op tijd uit de oven zodat de randen niet te donker kleuren. Laat de gebakken havermout een beetje afkoelen, haal uit de vorm en snij in repen. Je kan de havermoutrepen gerust een week in een luchtdichte doos bewaren. Zeker ook lekker met rozijnen of ander gedroogd fruit, dat test ik bij een volgende lading.

Registreer hier voor de nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte van de webshop en krijg je een cadeautje bij je eerste bestelling!

Dank je!