Ook deze maand laat ik Anke van Junnekes recepten aan het woord. Deze keer geeft ze het recept voor pompoenquiche, heerlijk herfstig!

Schil de pompoen en snij het vruchtvlees in kleine blokjes. Meng met een scheut olijfolie, geperste look, rozemarijn en wat vloeibare honing en schep alles in een ovenschaal of bakblik. Rooster de pompoen een halfuurtje in de oven op 180 °C tot het vruchtvlees bijna gaar is.

Rol het kippengehakt tot piepkleine balletjes. Kruid met peper en zout. Je kunt ook kippenworst in stukjes snijden, bij voorkeur wel zonder het vel. Bak de balletjes krokant in een beetje olie.

Rol het kruimeldeeg uit en leg het samen met het bakpapier in een bakvorm. Prik enkele keren met een vork in de bodem. Verkruimel de feta en verspreid ze samen met de gehaktballetjes en de pompoenblokjes over het deeg. Klop een vijftal eitjes los met wat room en tuinkruiden en giet voorzichtig over de rest van de ingrediënten. Bestrooi met pijnboompitten en zet de quiche een halfuurtje in de oven op 180 °C tot het ei mooi gestold is. Serveer koud of warm, met een slaatje en brood erbij.

Variatietips: ook lekker met andere wintergroenten zoals pastinaak, andere kazen zoals geitenkaas en vegetariërs kunnen de gehaktballetjes gerust weglaten.

Registreer hier voor de nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte van de webshop en krijg je een cadeautje bij je eerste bestelling!

Dank je!