Kaartjes, kaartjes, kaartjes!

Kaartjes, kaartjes, kaartjes!


December = feestmaand, ik zei het dinsdag ook al. Bij feesten horen kaartjes en ik laat jullie graag kennismaken met enkele toffe zelfstandige dames die leuke kaartjes aanbieden. Zoals Sheena net nog zei: ‘when you buy from a small business an actual person does a little happy dance‘. Ik ga daar helemaal mee akkoord (ik heb zelf nog een small business gehad) en steun dan ook graag kleine (en lokale) initiatieven. Veel toffer en persoonlijker dan grote anonieme bedrijven. Dit is dan ook geen gesponsorde blogpost, ik ben gewoon een tevreden klant of simpelweg een fan.

Eva Mouton

Ik ben fan van Eva! Zo vrolijk en wat een fijne humor! En katten, dat ook. Natuurlijk. Enfin, de mensen in mijn omgeving krijgen dit jaar onvervalste Moutonkaarten met onze eindejaarswensen. Ik kocht meteen ook kaartjes voor verjaardagen en baby’s, want dat zijn de gebeurtenissen waarvoor ik het vaakst kaartjes nodig heb. Eva verkoopt nog veel meer, ik kocht bijvoorbeeld ook strijkapplicaties bij haar. Haar NEUTERS GONNA NEUT sweater (in biokatoen!) kocht ik (nog) niet. Silke deed dat al wel en ze droeg die zelfs op de Meststoffen Meetup, hoera!

Fanny&Laura

geboortekaartje Juliette

Fanny&Laura is de webshop van de immer sympathieke Kathleen, die je misschien ook kent van haar blog en haar geweldige onlinecursussen. In haar webshop heeft zij een beperkt aanbod aan kaartjes, maar zij maakt ook geboortekaartjes op maat (zoals voor Fieke) en zij tekent ook familieportretten, al moet je daar tegenwoordig snel voor zijn.

Nina maakt

Ik leerde Nina haar blog kennen dankzij Fair Wear Friday en ik ben er blijven hangen voor de fijne illustraties. Zij verkoopt ook lieve en schattige kaartjes.

Team confetti

agenda-team-confetti

Olga past niet helemaal in het rijtje, omdat ze geen kaartjes verkoopt, maar ze maakt wel agenda’s en die komen in deze tijd van het jaar ook van pas. Ik gebruik haar agenda’s al enkele jaren en ik ben grote fan. Ik word nog steeds vrolijk als ik mijn agenda bovenhaal, ook al is die al wat afgeleefd na een jaar in gebruik te zijn. Even zag het ernaar uit dat ik als Belgje de agenda niet ging kunnen kopen, maar intussen is dat probleem gelukkig verholpen. Zij verkoopt trouwens ook planners en stickers, altijd fijn.

Ja, stiekem ben ik jaloers op mensen die kunnen tekenen, want ik heb dat talent niet. Ik los dat dan simpelweg op door die talentvolle mensen te steunen.

Kende jij deze fijne dames al? Koop jij af en toe bij kleine zelfstandigen?

Save

Save

Save

Tags:
gerhilde

bouwjaar 1985 ā€“ maakt en schrijft ā€“ houdt van: haar kat Hobbes, juwelen en kaarsen maken, post krijgen, pasta, verse lakens, fijne mensen

Misschien lees je ook graag

12 Comments

 • Evi
  December 9, 2016 at 7:51 am

  Leuk overzicht! Een aantal kende ik al, maar de agenda’s van Olga nog niet. Zien er me wel hele fijne uit, dus ik ga er eens snuisteren šŸ™‚ Dankjewel voor de tips!

 • Le petit requin
  December 9, 2016 at 9:15 am

  Tof lijstje! Behalve Nina maakt (leuke ontdekking, merci!) ken ik ze allemaal wel, maar ik kocht enkel bij Kathleen al effectief iets. Andere kleine zelfstandigen waar ik al kaartjes kocht, zijn o.a. Elza D. en Zilverblauw, al wissel ik sowieso af tussen gekochte en zelfgemaakte kaartjes (en mijn agenda maak ik tegenwoordig ook zelf, ook al ziet die van Team Confetti er inderdaad supervrolijk uit).

  • gerhilde
   gerhilde
   December 10, 2016 at 5:50 pm

   Elza D., dat is al lang geleden!

 • geertruurzaam
  December 9, 2016 at 9:48 am

  Ik hou ook van kleine zelfstandigen, al koop ik kerstkaarten ook nog weleens van een goed doel. En ja, stiekem zou ik ook wel goed willen kunnen tekenen!

 • fieke
  December 9, 2016 at 12:44 pm

  Jaa, Eva en Kathleen!
  Ik bestel ook wel graag bij kleine zelfstandigen, maar liet de kerstkaartjes dit jaar maken bij een groter bedrijf.
  Ontdekking van onlangs: Studio Inktvis. Ook heel leuk!

  • gerhilde
   gerhilde
   December 10, 2016 at 5:56 pm

   Studio Inktvis kende ik nog niet. Die hebben leuke kaartjes! Dank voor de tip. šŸ™‚

 • Kathleen
  December 9, 2016 at 1:53 pm

  Aawww! Ik bevind me hier in goed gezelschap! <3
  Nog een tip: Studio Flash. Zij maken hele grappig letterpress kaartjes voor allerhande gelegenheden.
  Kathleen recently posted…Kleurboeken voor volwassenen | deel 2*My Profile

  • gerhilde
   gerhilde
   December 10, 2016 at 5:58 pm

   Dank voor de tip! Ik ga mij weer moeten inhouden. šŸ˜‰

 • Silke
  December 9, 2016 at 8:55 pm

  Superleuk! Girlbosses for the win!

 • Sofie
  December 9, 2016 at 8:58 pm

  Ja, Kathleen en Olga ken ik ook šŸ™‚ Mooie dingen maken zij! Ik had de Flow-agenda al gekocht en ik kreeg vandaag de agenda van Daphne’s Diary van mijn collega, anders had ik de Team Confetti-agedna zeker ook gekocht šŸ™‚

 • Goofball
  December 12, 2016 at 1:08 pm

  Yep, geboortekaartje van mijn jongste kindje kwam van bij Fanny & Laura šŸ™‚
  en broek oudste zoon opgelapt met strijkapplicatie van Eva

  maar ‘k ben wel geen kaartjesstuurder.

  • gerhilde
   gerhilde
   December 12, 2016 at 10:55 pm

   Wel fijn dat je ze kent en er klant van bent. šŸ™‚

LEAVE A COMMENT

CommentLuv badge

Over mij

Gerhilde

Gerhilde

Hallo! Ik schrijf hier persoonlijke stukjes, maar ook over boeken, groener leven, creativiteit en verbouwingen. Veel leesplezier!

Volg via Facebook

Archief

getest en goedgekeurd

Meststoffen voor jouw blog

Fair Wear Friday

Fairwear Friday

Instagram

Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram