December = feestmaand, ik zei het dinsdag ook al. Bij feesten horen kaartjes en ik laat jullie graag kennismaken met enkele toffe zelfstandige dames die leuke kaartjes aanbieden. Zoals Sheena net nog zei: ‘when you buy from a small business an actual person does a little happy dance‘. Ik ga daar helemaal mee akkoord (ik heb zelf nog een small business gehad) en steun dan ook graag kleine (en lokale) initiatieven. Veel toffer en persoonlijker dan grote anonieme bedrijven. Dit is dan ook geen gesponsorde blogpost, ik ben gewoon een tevreden klant of simpelweg een fan.

Eva Mouton

Ik ben fan van Eva! Zo vrolijk en wat een fijne humor! En katten, dat ook. Natuurlijk. Enfin, de mensen in mijn omgeving krijgen dit jaar onvervalste Moutonkaarten met onze eindejaarswensen. Ik kocht meteen ook kaartjes voor verjaardagen en baby’s, want dat zijn de gebeurtenissen waarvoor ik het vaakst kaartjes nodig heb. Eva verkoopt nog veel meer, ik kocht bijvoorbeeld ook strijkapplicaties bij haar. Haar NEUTERS GONNA NEUT sweater (in biokatoen!) kocht ik (nog) niet. Silke deed dat al wel en ze droeg die zelfs op de Meststoffen Meetup, hoera!

Fanny&Laura

geboortekaartje Juliette

Fanny&Laura is de webshop van de immer sympathieke Kathleen, die je misschien ook kent van haar blog en haar geweldige onlinecursussen. In haar webshop heeft zij een beperkt aanbod aan kaartjes, maar zij maakt ook geboortekaartjes op maat (zoals voor Fieke) en zij tekent ook familieportretten, al moet je daar tegenwoordig snel voor zijn.

Nina maakt

Ik leerde Nina haar blog kennen dankzij Fair Wear Friday en ik ben er blijven hangen voor de fijne illustraties. Zij verkoopt ook lieve en schattige kaartjes.

Team confetti

agenda-team-confetti

Olga past niet helemaal in het rijtje, omdat ze geen kaartjes verkoopt, maar ze maakt wel agenda’s en die komen in deze tijd van het jaar ook van pas. Ik gebruik haar agenda’s al enkele jaren en ik ben grote fan. Ik word nog steeds vrolijk als ik mijn agenda bovenhaal, ook al is die al wat afgeleefd na een jaar in gebruik te zijn. Even zag het ernaar uit dat ik als Belgje de agenda niet ging kunnen kopen, maar intussen is dat probleem gelukkig verholpen. Zij verkoopt trouwens ook planners en stickers, altijd fijn.

Ja, stiekem ben ik jaloers op mensen die kunnen tekenen, want ik heb dat talent niet. Ik los dat dan simpelweg op door die talentvolle mensen te steunen.

Kende jij deze fijne dames al? Koop jij af en toe bij kleine zelfstandigen?

Save

Save

Save

Registreer hier voor de nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte van de webshop en krijg je een cadeautje bij je eerste bestelling!

Dank je!