De eerste aankoop die wij voor onze nieuwe badkamer deden, was een spiegel. Ik zocht oorspronkelijk een grote spiegel voor in de gang en een bevriend koppel verhuisde en zou in hun nieuwe huis geen plaats meer hebben voor die grote spiegel (91 cm hoog, 1m52 breed). Wij werden meteen verliefd op de spiegel, maar in de gang zou die niet zo goed passen. In onze grote badkamer zou die veel beter tot zijn recht komen en zo gezegd, zo gedaan. We beslisten ongeveer heel de badkamer rond die spiegel op te bouwen.

spiegel badkamer www.gerhildemaakt.be

Het is dan ook een prachtstuk. In de weerspiegeling zie je trouwens de douche die op het moment van de foto nog in opbouw is en de (oorspronkelijke) schouw die we als schacht gebruiken voor nieuwe elektriciteitskabels en leidingen. Die schouw is intussen dicht, wat veel verschil maakt qua warmte.

We weten niet hoe oud de spiegel is, omdat onze vrienden die ook al tweedehands hadden gekocht, maar ze is alleszins oud. En prachtig.

We kozen ervoor om de stopcontacten net buiten de spiegel te plaatsen. Het badkamermeubel eronder wilden we dan nog net iets breder. Dat is maatwerk en dus namen mijn vriend en zijn broer die taak op zich. De broer kwam kijken en maakte een schets.

badkamermeubel schets

We wilden een vakjeskast die we dan (ongeveer half) zouden kunnen vullen met de bakken die we nog hebben staan van onze vroegere kast. De kast zelf gaven we weg aan de Chiro van mijn vriend voor de verhuis, de bakken wilden we opnieuw gebruiken. Alleen vrezen we nu dat die bakken de (soms wat te vochtige) kelder niet overleefd hebben en we weten nog niet goed wat we als alternatief willen. Deze bakken zijn vrij duur om opnieuw te kopen, maar de alternatieven van dezelfde winkel vinden we niet zo mooi. Dit is dus eigenlijk nog een work in progress.

Alleszins, de mannen maakten de kast (hoera!) en ik mocht het binnenwerk wit schilderen. De rest van de kast olieden we trouwens in, net als de vloer van de badkamer. Dat binnenwerk moeten we nog vastzetten trouwens, sommige stukken staan nu scheef, maar dat komt helemaal in orde.

Het resultaat

badkamermeubel www.gerhildemaakt.be

badkamer vorderingen www.gerhildemaakt.be

Onze nieuwe badkamer voelt heerlijk luxueus aan, een hele verademing na twee jaar in een minibadkamer met schimmel op de muren en wolkjes blazen in de winter. Deze ruimte is nu de tweede die bijna af is en ook dat vind ik heerlijk. Momenteel moeten we het stellen zonder keuken (al sinds november) en staan er geen ramen in de nieuwe achterbouw, wat *ahum* best koud is met dit weer. In de andere ruimtes zijn we nog volop aan het werken dus ik ben echt heel blij met deze extra ruimte. Stap voor stap naar een gerenoveerd huis!

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Registreer hier voor de nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte van de webshop en krijg je een cadeautje bij je eerste bestelling!

Dank je!