Op weg naar een nieuwe badkamer: het meubel

Op weg naar een nieuwe badkamer: het meubel


De eerste aankoop die wij voor onze nieuwe badkamer deden, was een spiegel. Ik zocht oorspronkelijk een grote spiegel voor in de gang en een bevriend koppel verhuisde en zou in hun nieuwe huis geen plaats meer hebben voor die grote spiegel (91 cm hoog, 1m52 breed). Wij werden meteen verliefd op de spiegel, maar in de gang zou die niet zo goed passen. In onze grote badkamer zou die veel beter tot zijn recht komen en zo gezegd, zo gedaan. We beslisten ongeveer heel de badkamer rond die spiegel op te bouwen.

spiegel badkamer www.gerhildemaakt.be

Het is dan ook een prachtstuk. In de weerspiegeling zie je trouwens de douche die op het moment van de foto nog in opbouw is en de (oorspronkelijke) schouw die we als schacht gebruiken voor nieuwe elektriciteitskabels en leidingen. Die schouw is intussen dicht, wat veel verschil maakt qua warmte.

We weten niet hoe oud de spiegel is, omdat onze vrienden die ook al tweedehands hadden gekocht, maar ze is alleszins oud. En prachtig.

We kozen ervoor om de stopcontacten net buiten de spiegel te plaatsen. Het badkamermeubel eronder wilden we dan nog net iets breder. Dat is maatwerk en dus namen mijn vriend en zijn broer die taak op zich. De broer kwam kijken en maakte een schets.

badkamermeubel schets

We wilden een vakjeskast die we dan (ongeveer half) zouden kunnen vullen met de bakken die we nog hebben staan van onze vroegere kast. De kast zelf gaven we weg aan de Chiro van mijn vriend voor de verhuis, de bakken wilden we opnieuw gebruiken. Alleen vrezen we nu dat die bakken de (soms wat te vochtige) kelder niet overleefd hebben en we weten nog niet goed wat we als alternatief willen. Deze bakken zijn vrij duur om opnieuw te kopen, maar de alternatieven van dezelfde winkel vinden we niet zo mooi. Dit is dus eigenlijk nog een work in progress.

Alleszins, de mannen maakten de kast (hoera!) en ik mocht het binnenwerk wit schilderen. De rest van de kast olieden we trouwens in, net als de vloer van de badkamer. Dat binnenwerk moeten we nog vastzetten trouwens, sommige stukken staan nu scheef, maar dat komt helemaal in orde.

Het resultaat

badkamermeubel www.gerhildemaakt.be

badkamer vorderingen www.gerhildemaakt.be

Onze nieuwe badkamer voelt heerlijk luxueus aan, een hele verademing na twee jaar in een minibadkamer met schimmel op de muren en wolkjes blazen in de winter. Deze ruimte is nu de tweede die bijna af is en ook dat vind ik heerlijk. Momenteel moeten we het stellen zonder keuken (al sinds november) en staan er geen ramen in de nieuwe achterbouw, wat *ahum* best koud is met dit weer. In de andere ruimtes zijn we nog volop aan het werken dus ik ben echt heel blij met deze extra ruimte. Stap voor stap naar een gerenoveerd huis!

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

gerhilde

bouwjaar 1985 – maakt en schrijft – houdt van: haar kat Hobbes, juwelen en kaarsen maken, post krijgen, pasta, verse lakens, fijne mensen

Misschien lees je ook graag

18 Comments

 • Greet
  January 25, 2017 at 7:02 am

  Prachtig! Veel succes nog met de verdere werken. Wat al klaar is ziet er in elk geval geweldig uit.

 • geertruurzaam
  January 25, 2017 at 9:24 am

  Inderdaad een prachtige spiegel! En ook een knap meubel – en zouden die manden niet tweedehands te koop zijn?

  • gerhilde
   gerhilde
   January 25, 2017 at 5:21 pm

   Daar hoop ik ook een beetje op, maar ik heb nog niets gevonden. Al moet ik misschien ook iets intensiever zoeken. Het kan ook zijn dat we voor een DIY kiezen, we zijn er nog niet uit. πŸ™‚

 • Le petit requin
  January 25, 2017 at 11:29 am

  Waw, op basis van de twee ruimtes die af zijn, gaat dat een prachtig huis worden eens alles afgewerkt is! Heel mooi zo, met die oude spiegel en dat zelfgemaakte meubel! En ik ben lichtjes zot van die lavabo’s ook πŸ™‚

  • gerhilde
   gerhilde
   January 25, 2017 at 5:25 pm

   Dank je! Dat is leuk om te lezen, Haaike. πŸ™‚

 • Sofie
  January 25, 2017 at 1:57 pm

  Zo mooi! Ook die plant naast de douche, echt tof gedaan. Ik heb nu 1 plantje in onze badkamer staan, maar daar moet ik er toch ook nog wat bijzetten.
  Sofie recently posted…Gezond eten volhouden, hoe doe ik dat?My Profile

  • gerhilde
   gerhilde
   January 25, 2017 at 5:27 pm

   Ik vind het wel fijn om eindelijk opnieuw planten in huis te hebben. En we hebben genoeg plaats in de badkamer dus waarom niet? πŸ™‚

 • fieke
  January 25, 2017 at 2:00 pm

  Mooi! Het straalt echt rust en warmte uit…

 • Sarah
  January 26, 2017 at 8:58 am

  Superleuk! Echt!

 • Tante Fee
  January 26, 2017 at 8:47 pm

  Luxueus inderdaad, wauw! Zalig hoeveel jullie zelf kunnen maken, ik ben zwaar onder de indruk! En die kleur achter de spiegel ❀❀❀

 • Joyce rdt
  January 27, 2017 at 10:01 pm

  Prachtig, echt een heerlijke badkamer lijkt me dat inderdaad. Liefs.x

 • LJ
  January 28, 2017 at 8:15 am

  Ik herken de mandjes op de tekening πŸ™‚
  En zei ik al: WAUW, dat meubel?! (en nu verschijnt dan die emoticon met hartjes als ogen)
  Fascinerend om te kunnen volgen hoe het daar bij jullie, inderdaad stap voor stap, vooruit gaat en elke nieuwe ruimte een pareltje wordt!

  • gerhilde
   gerhilde
   January 28, 2017 at 9:17 am

   Ik vermoed dat wel meer mensen de manden herkennen. πŸ™‚ Dank voor de complimenten!

 • Hilde
  January 31, 2017 at 6:59 pm

  Dat ziet er echt heel mooi uit, Gerhilde. Een mooi, harmonisch geheel. Leuk ook dat detail met die plantjes :-). Proficiat alvast. Op naar het volgende.

 • Eline
  January 31, 2017 at 10:11 pm

  Wow, supertof meubel! Ik krijg direct ook goesting om mijn badkamer een make-over te geven met een diy meubel. En de kleur op de muur β™₯!

 • Lottes Anekdotes
  February 2, 2017 at 10:49 pm

  Zooooo mooi! Ik ben echt onder de indruk!

LEAVE A COMMENT

CommentLuv badge

Over mij

Gerhilde

Gerhilde

Hallo! Ik schrijf hier persoonlijke stukjes, maar ook over boeken, groener leven, creativiteit en verbouwingen. Veel leesplezier!

Volg via Facebook

Archief

getest en goedgekeurd

Meststoffen voor jouw blog

Fair Wear Friday

Fairwear Friday

Instagram

Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram