Recept van de maand #18: Aubergine gevuld met pompoen en feta

Recept van de maand #18: Aubergine gevuld met pompoen en feta


Na dat heerlijke dessert van vorige maand, geeft Anke van Junnekes recepten nu een vegetarisch recept. Hou trouwens zeker haar Facebookpagina in de gaten, want volgens mij is ze op iets aan het broeden.

Als fan van ‘zoet met zout’ is flespompoen met feta een van mijn favoriete combinaties. Vul er enkele stevige aubergines mee en niemand aan tafel mist zijn stukje vlees in dit staaltje vegetarische winterse comfort food. Een halve aubergine per persoon volstaat, zeker als je er nog een slaatje en wat brood bij serveert. Je kunt de aubergines ook gewoon mee in blokjes snijden en alles in een ovenschotel doen, als het eens wat sneller vooruit moet gaan. Hou er rekening mee dat aubergines olijfolie opslorpen, maar zo krijgen ze ook meer smaak. Gebruik dus een olijfolie van goede kwaliteit, je proeft het verschil in het eindresultaat.

Ingrediënten

 • pompoen
 • aubergine
 • feta
 • ajuin of sjalot
 • noten
 • oregano
 • look
 • rozemarijn
 • honing
 • boter of olie

Aubergines gevuld met pompoen en fetaRecept
Snij de aubergine in de lengte door en hol ze uit met een scherp mes en een lepel, waarbij je ongeveer 1 cm vruchtvlees laat zitten voor de stevigheid. Snij wat je uit de aubergines haalt fijn, en doe het samen met olijfolie en wat zeezout en verse peper in een mengkom.

Schil de pompoen en snij in dobbelsteentjes. Brokkel de feta in stukjes. Pers een teentje look uit. Snipper een rood uitje fijn. Hak wat walnoten fijn. Voeg alles bij de aubergine in de mengkom en schep goed om. Bestrooi met rozemarijn, oregano en honing.

Wrijf de auberginehelften in met wat olie, leg ze in een ingevette ovenschotel en vul ze met het pompoenmengsel. Zet de aubergines 40 à 50 minuten in de oven op 200 °C, tot de pompoenblokjes en aubergine gaar zijn. Mocht de feta te snel kleuren, dan kun je de temperatuur verminderen naar 180 °C en de aubergines afdekken met zilverpapier of het deksel op de schotel zetten. Serveer goed heet met brood, wat extra geraspte kaas voor wie wil en een slaatje.

Save

Save

Save

Save

Save

Tags:
gerhilde

bouwjaar 1985 – maakt en schrijft – houdt van: haar kat Hobbes, juwelen en kaarsen maken, post krijgen, pasta, verse lakens, fijne mensen

Misschien lees je ook graag

9 Comments

 • Sarah
  February 6, 2017 at 9:13 am

  Amai dat ziet er echt héérlijk uit!

 • Sofie
  February 6, 2017 at 10:29 am

  Feta is niet mijn ding, maar het ziet er wel heeeeeeeel mooi uit zeg!
  Sofie recently posted…Mijn 8 trucs voor gezonder etenMy Profile

  • Junnekes Recepten
   February 6, 2017 at 5:31 pm

   Thanks! Wel fan van andere kaas? Want de feta kan je natuurlijk vervangen 🙂

 • Mylene
  February 6, 2017 at 11:08 am

  Superlekker zeg. Ik hou van feta, pompoen en van aubergine, dus dan moet dit perfect voor mij zijn. Ik ga hem opslaan en een keer proberen. Volgens mij kun je er mensen ook mee verrassen, omdat het er zo mooi uitziet.

 • Lottes Anekdotes
  February 7, 2017 at 12:04 pm

  Mmmmmmmmmmmm, dat ziet er zó lekker uit! Ik zou alles eten met feta, hahaha.
  Lottes Anekdotes recently posted…Gedichtendag 2017My Profile

 • Joyce rdt
  February 7, 2017 at 4:23 pm

  Dat ziet er echt heel erg lekker uit. Liefs.x

 • Resaarcle
  February 7, 2017 at 5:09 pm

  Dat ziet er echt ontzettend lekker uit. Dat ga ik eens proberen!

 • Lize
  February 9, 2017 at 11:05 am

  Dat ziet er echt heerlijk uit. Bedankt om dit recept te delen!

 • Hilde
  February 11, 2017 at 6:49 pm

  Daarvoor zou ik meteen mee aan tafel schuiven, ziet er over(en oven-)heerlijk uit!

LEAVE A COMMENT

CommentLuv badge

Over mij

Gerhilde

Gerhilde

Hallo! Ik schrijf hier persoonlijke stukjes, maar ook over boeken, groener leven, creativiteit en verbouwingen. Veel leesplezier!

Volg via Facebook

Archief

getest en goedgekeurd

Meststoffen voor jouw blog

Fair Wear Friday

Fairwear Friday

Instagram

Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram