Na dat heerlijke dessert van vorige maand, geeft Anke van Junnekes recepten nu een vegetarisch recept. Hou trouwens zeker haar Facebookpagina in de gaten, want volgens mij is ze op iets aan het broeden.

Als fan van ‘zoet met zout’ is flespompoen met feta een van mijn favoriete combinaties. Vul er enkele stevige aubergines mee en niemand aan tafel mist zijn stukje vlees in dit staaltje vegetarische winterse comfort food. Een halve aubergine per persoon volstaat, zeker als je er nog een slaatje en wat brood bij serveert. Je kunt de aubergines ook gewoon mee in blokjes snijden en alles in een ovenschotel doen, als het eens wat sneller vooruit moet gaan. Hou er rekening mee dat aubergines olijfolie opslorpen, maar zo krijgen ze ook meer smaak. Gebruik dus een olijfolie van goede kwaliteit, je proeft het verschil in het eindresultaat.

Ingrediënten

  • pompoen
  • aubergine
  • feta
  • ajuin of sjalot
  • noten
  • oregano
  • look
  • rozemarijn
  • honing
  • boter of olie

Aubergines gevuld met pompoen en fetaRecept
Snij de aubergine in de lengte door en hol ze uit met een scherp mes en een lepel, waarbij je ongeveer 1 cm vruchtvlees laat zitten voor de stevigheid. Snij wat je uit de aubergines haalt fijn, en doe het samen met olijfolie en wat zeezout en verse peper in een mengkom.

Schil de pompoen en snij in dobbelsteentjes. Brokkel de feta in stukjes. Pers een teentje look uit. Snipper een rood uitje fijn. Hak wat walnoten fijn. Voeg alles bij de aubergine in de mengkom en schep goed om. Bestrooi met rozemarijn, oregano en honing.

Wrijf de auberginehelften in met wat olie, leg ze in een ingevette ovenschotel en vul ze met het pompoenmengsel. Zet de aubergines 40 à 50 minuten in de oven op 200 °C, tot de pompoenblokjes en aubergine gaar zijn. Mocht de feta te snel kleuren, dan kun je de temperatuur verminderen naar 180 °C en de aubergines afdekken met zilverpapier of het deksel op de schotel zetten. Serveer goed heet met brood, wat extra geraspte kaas voor wie wil en een slaatje.

Save

Save

Save

Save

Save

Registreer hier voor de nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte van de webshop en krijg je een cadeautje bij je eerste bestelling!

Dank je!