Op weg naar een nieuwe badkamer: het bad!

Op weg naar een nieuwe badkamer: het bad!


Ik vertelde hier al over onze douche en over onze spiegel en het meubel. Het bad liet ik af en toe al op Instagram zien, maar het kwam hier nog niet echt aan bod. Bij deze!

Omdat wij verbouwen en een slaapkamer omvormen tot badkamer is dat een vrij grote ruimte. Genoeg plaats voor een douche, dubbele wastafel, toilet … en bad! Voor mijn vriend hoefde een bad niet. Hij gebruikt dat zelf maar amper en we zouden de vloer moeten verstevigen omdat een bad veel weegt en omdat er onder de badkamer een mooi plafond hangt dat we graag intact willen houden. Onze architecte stond aan mijn kant en ze zette een verhoog op haar plan. Dat verhoog ging de helft van de kamer innemen, maar werd uiteindelijk bijna de volledige badkamer en dat vind ik eigenlijk ook beter.

Een bad lijkt misschien niet te stroken met mijn groenere ingesteldheid, want dat is toch wel erg veel water … Dat klopt, maar dat bad gebruik ik eerder uitzonderlijk. Eén of twee keer per maand, echt als ontspanning. De andere keren sta ik braafjes onder de douche. Mensen die trouwens dagelijks of tweemaal daags tien minuten douchen, verbruiken nog een pak meer water dus ik ga mij geen gewetensbezwaren laten aanpraten over het feit dat ik een bad heb. Nee, ik geniet er simpelweg met mate van.

vrijstaand bad

En zie eens hoe mooi! Ik wilde per se een vrijstaand bad met een kraan die uit de grond komt. Wij zijn trouwens geen fan van blinkend chrome en kozen dus voor roestvrij staal voor de kraan.

Save

Save

gerhilde

bouwjaar 1985 – maakt en schrijft – houdt van: haar kat Hobbes, juwelen en kaarsen maken, post krijgen, pasta, verse lakens, fijne mensen

Misschien lees je ook graag

16 Comments

 • Silke
  March 8, 2017 at 9:57 am

  Nog altijd jaloers op je prachtige bad!

  Ik geniet op dezelfde manier van ons (lelijke) bad als jij… met mate en als pure ontspanning 🙂 kan zo’n deugd doen!

 • geertruurzaam
  March 8, 2017 at 10:41 am

  Wat een prachtig bad! Geniet ervan, die keren dat je er gebruik van maakt.
  Wij hebben ook een bad, maar ik ga er nooit in. Ik vind het zo… saai!
  De kinderen gaan elke vrijdagavond in bad, allemaal in hetzelfde water. Al is het elke week gemopper dat ze maar een klein laagje mogen 🙂

 • Goofball
  March 8, 2017 at 10:57 am

  Mooi strak design

 • Greet
  March 8, 2017 at 11:55 am

  Een prachtig bad! Ik ben ook fan van de kleur van de muur erachter. Ik doe hetzelfde: meestal onder de douche, maar af en toe ook eens een bad als verwennerij en pure ontspanning.

  • gerhilde
   gerhilde
   March 8, 2017 at 9:18 pm

   Dank je! Dat is Turkse steen van Levis Ambiance, ooit gewonnen op de blog ergenstussenin.be. Dat was een hele fijne prijs!

 • meisje
  March 8, 2017 at 12:06 pm

  Ik vind het ook een mooi bad én een mooie kraan.
  We zijn nu zelf aan het kiezen voor onze badkamerinrichting en twijfelen of we een vrijstaand bad nemen of niet. Jullie bad heeft alleszins een hele mooie vorm.

  • gerhilde
   gerhilde
   March 8, 2017 at 9:20 pm

   Ons bad komt van X2O, maar helaas is de afvoer in het midden niet zo handig. Die klikt nogal snel open als je onderuit gaat liggen. Het is maar een tip. Onze kraan komt van designkranen.nl. Wij vonden het moeilijk om onze goesting te vinden voor een betaalbare prijs, maar dat is uiteindelijk wel gelukt gelukkig. Succes met jullie inrichting!

 • Samaja
  March 8, 2017 at 12:47 pm

  Ik ben zelf geen badmens, wij hebben enkel een douche. Maar dit is absoluut een mooi exemplaar. Very nice!

 • Sabine
  March 8, 2017 at 5:49 pm

  Wauw wat mooi! Wij hebben geen bad en ik hoef er eigenlijk ook geen, verveel me al snel in zoiets haha. Maar als ik eens in een hotel ben met een bad geniet ik er wel erg van 🙂
  Sabine recently posted…Mijn Colombia wishlist #1: waar wil ik nog meer naartoe?My Profile

 • Hilde
  March 9, 2017 at 7:13 am

  Heel mooi dat bad! Proficiat!! Ik ben ook een bad-mens en zou niet zonder kunnen. Dat kan zo’n deugd doen hé. M’n badmoment is gewoonlijk op zondagmorgen. Lekker relax :-).

 • Madame boerenerf
  March 9, 2017 at 11:02 am

  Fan van je bad! Kan moeilijk anders want wij hebben een gelijkaardig gekozen 🙂 De kranen voor bad en douche bestelden wij op een Duitse site. Dat was een pak goedkoper.

  • gerhilde
   gerhilde
   March 9, 2017 at 5:09 pm

   Wij op een Nederlandse site. In België vonden we onze goesting niet. Wij schrokken ook wel van de prijzen hier eigenlijk, online bleek het veel goedkoper!

 • Sarah
  March 10, 2017 at 9:38 am

  Zo’n mooi bad! Wat een luxe zo’n heerlijke douche én bad. Geniet er maar van!

 • Lottes Anekdotes
  March 11, 2017 at 9:05 am

  Prachtig! Ik hou zelf niet van in een bad zitten, maar kan wel enorm genieten van kijken naar mooie modellen. Dat van jullie hoort daar zeker bij!
  Lottes Anekdotes recently posted…Wat ik nog zeggen wou…My Profile

 • Le petit requin
  March 23, 2017 at 2:09 pm

  Amai, dat bad (en jullie badkamer in zijn geheel) is echt een pareltje seg!
  En euh, niet houden van blinkende kranen heeft ook wel kuisvoordeel denk ik 🙂 Wij konden bij ons logischerwijs niet kiezen en aangezien we heel kalkrijk water hebben, zie je daar héél snel (vooral sneller dan wij willen kuisen 😉 ) plekjes op…

 • Leen Vandebergen
  April 3, 2017 at 11:55 am

  Het is een prachtig bad! Die hele badkamer van jullie komt zo uit een boekske. Wauw!

LEAVE A COMMENT

CommentLuv badge

Over mij

Gerhilde

Gerhilde

Hallo! Ik schrijf hier persoonlijke stukjes, maar ook over boeken, groener leven, creativiteit en verbouwingen. Veel leesplezier!

Volg via Facebook

Archief

getest en goedgekeurd

Meststoffen voor jouw blog

Fair Wear Friday

Fairwear Friday

Instagram

Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram