Gaatjes in kleding gemakkelijk ‘herstellen’

Gaatjes in kleding gemakkelijk ‘herstellen’


Ik gebruik graag flockfolie om babycadeautjes te personaliseren (zoals ik vorige maand ook al liet zien), maar ook om gaatjes in kleding te ‘herstellen’. Ik krijg regelmatig gaatjes in mijn T-shirt ter hoogte van mijn buik. In een broek draag ik namelijk een riem en ik zit blijkbaar graag dicht tegen mijn bureau dus dat stukje stof ter hoogte van mijn buik ziet af. Verder komen de katten ook al eens knuffelen als ik in de zetel lig en die houden hun nagels dan niet altijd binnen. Ik heb dus al eens gaatjes in mijn kleding (meestal in T-shirts) en stiekem ben ik te lui om garen te zoeken in de juiste kleur en om die gaatjes te stoppen. Je blijft dat garen meestal ook zien (met mijn beperkte naaiskills toch) dus los ik dat vaak op met flockfolie. Ik strijk gewoon iets over de gaatjes en zorg zo dat ik het T-shirt langer kan dragen. Voor hardnekkige vlekjes werkt dat trouwens ook perfect.

In een T-shirt waar een gaatje in zat, streek ik eerder dit jaar een strik van Eva Mouton. Karma was being a bitch en nadat ik het T-shirt één (ÉÉN) keer droeg met strik kwam er een nieuw gaatje in het T-shirt. Naast de strik … Dat zou ik niet mooi kunnen oplossen dus ging ik voor een radicale, maar gemakkelijke oplossing. Een strijkapplicatie over de strijkapplicatie.

T-shirt en strijkapplicaties

Bij Hema vond ik gemakkelijke strijkapplicaties (ik had alweer geen zin in knipwerk) en ik ging aan de slag. Omdat de strik al vrij groot was, streek ik een knielap over de strik en omdat dat zo saai was, kwamen over de knielap nog twee sterren. Als er nu nog gaatjes komen in de stof, strijk ik ook daar gewoon een ster over. Zo blijft mijn T-shirt evolueren en blijft het toch één geheel. Ik ga het trouwens alweer moeten doen, want op mijn mouw vond ik ook al een gaatje … Ik kan het T-shirt ook opgeven, maar nu ik ben begonnen aan mijn verstevigingsactie, ga ik gewoon door.

resultaat strijkapplicaties

Probeer jij de levensduur van je kleding ook zo lang mogelijk te rekken? Heb jij nog tips voor een luie maar creatieve medemens?

Save

Save

Save

Save

Save

gerhilde

bouwjaar 1985 – maakt en schrijft – houdt van: haar kat Hobbes, juwelen en kaarsen maken, post krijgen, pasta, verse lakens, fijne mensen

Misschien lees je ook graag

7 Comments

 • Lize
  September 12, 2017 at 1:24 pm

  Leuk idee om zo gaatje te herstellen!

 • Isabel
  September 12, 2017 at 5:35 pm

  Leuk idee!! Ik heb mezelf leren stoppen, om zo kleine gaatjes in wol te repareren. Bleek eigenlijk nog best makkelijk te zijn! https://greenwayoflife.wordpress.com/2012/02/18/72-stoppen-kan-jij-ook/

 • Sofie
  September 12, 2017 at 6:59 pm

  Wat een fantastisch idee!! Bedankt voor de tip, ik heb ook heel snel gaten in mijn t-shirts oa door de katten. En t-shirts zijn vaak te fragiel om te naaien vind ik, dit zou een goeie oplossing zijn.

  • gerhilde
   gerhilde
   September 12, 2017 at 9:00 pm

   Graag gedaan! Fijn dat ik je heb kunnen inspireren. 🙂

 • Dorien
  September 14, 2017 at 12:27 pm

  Leuk! 😀 Een gaatje in een kledingstuk, dat heb ik niet zo vaak aan de hand. Een naad die begint te rafelen wel. Maar dan haal ik de oude draad weg en laat ik de stof even onder de naaimachine passeren. 🙂 Ik kan dan ook stiekem hwel genieten van het feit dat ik dat kledingstuk niet heb moeten wegdoen. *bloos*

 • Leen
  October 10, 2017 at 9:23 am

  Ik heb ook zéér beperkte naaiskills dus als ik een T-shirt met een gaatje heb belandt dat bij de stapel tuin-kuisen-chillshirts. Die groeit helaas gestaag 😀 Bij mij komen die gaatjes ook altijd ter hoogte van de riem. Beetje raar om dan daar telkens iets over te strijken; dat gaat beginnen opvallen op den duur 😀 Bovendien heb ik weinig effen shirts. Maar ik ga het onthouden want het is een tof idee!

  • gerhilde
   gerhilde
   October 10, 2017 at 7:00 pm

   Ik deed al veel verschillende dingen, hoor. Sterretjes of bolletje over heel het T-shirt of enkele vlinders boven elkaar. Ik gebruik daarvoor stevige ponsen. Maar: ik draag meestal effen T-shirts. 🙂

LEAVE A COMMENT

CommentLuv badge

Over mij

Gerhilde

Gerhilde

Hallo! Ik schrijf hier persoonlijke stukjes, maar ook over boeken, groener leven, creativiteit en verbouwingen. Veel leesplezier!

Volg via Facebook

Archief

getest en goedgekeurd

Meststoffen voor jouw blog

Fair Wear Friday

Fairwear Friday

Instagram

Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram