Ik gebruik graag flockfolie om babycadeautjes te personaliseren (zoals ik vorige maand ook al liet zien), maar ook om gaatjes in kleding te ‘herstellen’. Ik krijg regelmatig gaatjes in mijn T-shirt ter hoogte van mijn buik. In een broek draag ik namelijk een riem en ik zit blijkbaar graag dicht tegen mijn bureau dus dat stukje stof ter hoogte van mijn buik ziet af. Verder komen de katten ook al eens knuffelen als ik in de zetel lig en die houden hun nagels dan niet altijd binnen. Ik heb dus al eens gaatjes in mijn kleding (meestal in T-shirts) en stiekem ben ik te lui om garen te zoeken in de juiste kleur en om die gaatjes te stoppen. Je blijft dat garen meestal ook zien (met mijn beperkte naaiskills toch) dus los ik dat vaak op met flockfolie. Ik strijk gewoon iets over de gaatjes en zorg zo dat ik het T-shirt langer kan dragen. Voor hardnekkige vlekjes werkt dat trouwens ook perfect.

In een T-shirt waar een gaatje in zat, streek ik eerder dit jaar een strik van Eva Mouton. Karma was being a bitch en nadat ik het T-shirt één (ÉÉN) keer droeg met strik kwam er een nieuw gaatje in het T-shirt. Naast de strik … Dat zou ik niet mooi kunnen oplossen dus ging ik voor een radicale, maar gemakkelijke oplossing. Een strijkapplicatie over de strijkapplicatie.

T-shirt en strijkapplicaties

Bij Hema vond ik gemakkelijke strijkapplicaties (ik had alweer geen zin in knipwerk) en ik ging aan de slag. Omdat de strik al vrij groot was, streek ik een knielap over de strik en omdat dat zo saai was, kwamen over de knielap nog twee sterren. Als er nu nog gaatjes komen in de stof, strijk ik ook daar gewoon een ster over. Zo blijft mijn T-shirt evolueren en blijft het toch één geheel. Ik ga het trouwens alweer moeten doen, want op mijn mouw vond ik ook al een gaatje … Ik kan het T-shirt ook opgeven, maar nu ik ben begonnen aan mijn verstevigingsactie, ga ik gewoon door.

resultaat strijkapplicaties

Probeer jij de levensduur van je kleding ook zo lang mogelijk te rekken? Heb jij nog tips voor een luie maar creatieve medemens?

Save

Save

Save

Save

Save

Registreer hier voor de nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte van de webshop en krijg je een cadeautje bij je eerste bestelling!

Dank je!